A,  åh nej,  dagens humør,  jeg glæder mig,  nej tak,  snaksnak

Årets første kulturindsprøjtninger, et kontrolgen ude af kontrol og noget af den jul, der varer lige til påske.

En solskinsmandag og en genåbningsplan, der byder kulturen velkommen.

Så er jeg solgt.

Samtidig med at jeg får lidt stress. Dampstress på den gode måde.. tror jeg. Forventningsdamp. Fomo-stress nærmest, sådan på bagkant. Somom det kan blive taget fra mig, den nyvundne frihed – eller at jeg skal indhente det? Jeg ved det ikke rigtig, bliver i hvertfald bare helt fjalet, og får lyst til to ugers fri, for bare at kunne nyde, at mit land er tilbage med alt (næsten) hvad den indebærer.

Muligvis er det også fordi der vanker absurd mange fødselsdage i januar/februar, der skal passes ind efter genåbningen. Begge mine forældre, Skægabens far, stedfar og moster, samt min kusine, og en fælles kammerat. Bang! Så er man ligesom igang, ikke? Og jeg vil sgu så gerne med til det hele, og pt. er alle datoerne for fødselsdagskavakekaden ikke meldt ud, og når der også lige er lagt en tøseaften med kollegaveninder ind, en bogcafé, et kæresteophold og et foredrag, begynder det jo lidt at ligne et “først til mølle”-invitationsshow, for dem der skal fejres.

Håber sådan, det går op. Altså de overlever jo helt klart uden mig, og jeg dør formentlig heller ikke at gå glip af noget. Men jeg vil jo bare helst med, samtidig med jeg jo ikke kan holde alle dage fri, i to måneder, til folk har lyst og tid til at beslutte sig. Satans til kontrolgen, jeg har – det tjener bare til i-n-g-e-n verdens nytte. For jeg er også ekstra bange for at blive smittet op til, og så tage det med til et af arrangementerne. Eller få noget der, og tage med på job. Argh.

Mén efter at ha’ rettet fokus på den temmelige rædsomme side af mig selv, har jeg konstateret at det (sjovt nok) ér ude af mine hænder – jeg må bare tage en dyb indånding, tilvælge de tilbud jeg får om vagter og spontane ideer og arrangementer, og må jeg så melde fra, hvis der er sammenfald. Ligesom alle andre rationelle mennesker, ikke, Anne? Jo, lige præcis.

Så ud af selvsving og egen navle, og igang med “ugen der gik”. Den får I her!

Jeg fik bla.:

.. parkeret mig selv på sofaen med lillesøster E, brunchtapas og film, vi aldrig så. Snak, snak og mere snak. Ligesom det skal være.
.. fået noget smukt med hjem fra byen.
.. nydt et gensyn med Klostertorvet med sød kollega.
.. godt selskab, billigt mad og hyggelige omgivelser; så er man ladet op til en aftenvagt.
.. svinget næsen mod Århus.
.. i solskin, heldigvis.
.. så kunne min veninde og jeg nemlig både nyde brunch, gå en flot, kold tur i nærområdet og svinge forbi og hilse på hendes søde familie, før tineglasset løb tør for sand, og jeg igen satte kursen mod 900 igen.
.. fået set ovenstående genforening. Alt, alt for kort!
.. fået bragt risalamande til døren fra mor og far. Luksus! Og smager altid himmelsk uanset årstid.
.. spist frokost med K inden aftenvagt (ligesom jeg faktisk skal lige om lidt igen. Klokken 11, for at være hel præcis).
… være alene hjemme, og spist slik og set The Devil Wears Prada.
.. været ved at springes af lykke søndag, hvor både Zoo var åbnet op..
.. og bio! Og charmen ved den i Hjørring, fremfor dem vi har i Aalborg, er altså værd at kører efter en gang i mellem. Tænk sig, man har sit eget lille bord med lampe og sæder med en pude og en bundklap, der kan slås ud. Det er provinshygge på høj niveau.

Hvordan har dit kontrolgen det, de her dage? Hvis du da overhovedet har et?

10 Comments

 • Henriette

  Mit kontrollen får sig en på opleveren, så er det sagt 😂
  Man kan ikke nå det hele, desværre – men, man kan prøve at nå så meget, man nu kan 😁

  Den sweater der med perlerne er bare så vildt smuk og lækker! Og madbillederne er som sædvanlig, så jeg næsten ikke kan holde på mundvandet.

  Spændende biograf i Hjørring. Den lyder til at være helt efter min smag. Den bedste biograf, jeg nogensinde har prøvet, lå på en lille græsk ø. Den lå på taget af et hus og man sad på havestole og nede i hjørnet var en lille kiosk, så man kunne drikke øl og sodavand, spise guf og ryge masser af smøger (det var dengang!) i den græske sommer at. Fantastisk sted 🙂

  • venterpaavin

   Haha, så er det ikke bare mig – men ja, og i morgen er der (forhåbenlig) atter en dag, så det hele går jo nok 😄

   Strikken er SÅ lækker! Er helt tosset med den; min mor lavede den som en julegave til mig😍 Den er designet af Lærke Bagger, så kender du nogle strikkekyndige er det sådan en, du skal plage om.

   Og hah: Dét der lyder som den fede bif’. Som et intimt openair “Zulu sommerbio” arrangement med evigt godt vejr og græsk taverna stemning. Det forstår jeg godt, du bare måtte afprøve🤩

   – A

   • Marlene H

    Mit kontrol gen ift. mad har haft det virkelig dårligt de sidste dage 😒. Men nu har vi da fået den berømte blå mandag overstået (3. Mandag i januar), håber det hjælper.
    Trænger meget til at komme ud at få nogle kulturelle oplevelser, vil øve mig i at få flere aftaler i kalenderen i år.

    • venterpaavin

     Det krydser jeg fingre for, hvis det er sådan en pause, du har brug for💖.

     Samme her! Jeg vil virkelig også gerne blive endnu bedre til det – fortryder aldrig at være taget afsted❣️ Håber du finder nogle gode bud😀👏🏻

     – A

   • Henriette

    Jeg er jo sådan set selv en ganske habil strikker, men jeg er gået i stå de sidste par år. Lærke Baggers bog bliver den næste jeg køber, har masser af rester, som trænger til at blive brugt.

    Biografen lå på øen Poros, fantastisk ø og sted. Når engang vi kan rejse frit igen, overvejer jeg at se om den Bio stadig er der.

 • Ellen

  Du får sandelig travlt! Det er ret vildt, hvis du når det hele 🥴
  Dine madbilleder er ualmindelig gode – og så glæder jeg mig også til et gensyn med Potter-trioen. Jeg har set Daniel Radcliffe et par gange i BBC’s Would I Lie to You – han er sådan en sød dreng 🤗

  • venterpaavin

   Ja, samme er jeg 😅 Men det plejer jeg jo på den tid af året. Er bare så.. overvældende efter to års corona😄

   Dejligt du nyder madbillederne; jeg er generelt godt bespist 😏

   Og du kan roligt glæde dig! Daniel er så sympatisk🥰

   – A

 • Tine

  Jeg kender det SÅ godt – jeg har også kalenderstress i øjeblikket. Det er svært at planlægge, når der er flere datoer i spil, og jeg har heller ikke lyst til at købe billetter til Aalborg i næste uge, når jeg ikke ved om nogen får corona om lidt. Jeg krydser fingre for, at det hele går op – også for dig! 🙂

  Din uge ser som altid virkelig hyggelig ud. Jeg har også lige set gensynet med Hogwarts <3

  • venterpaavin

   Åh, det lyder bare som mig. Tankespind på den umulige måde 😄
   Og tak – jeg håber også alt giver sig selv for du og jeg❣️😍

   Og ja – det var lidt forjaget og forkortet, men lidt har også ret 😍⚡️

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *