A,  anbefaling,  ferie,  snaksnak

Svip-kærestetur syd på #1

I kølvandet efter en hyggelig, traditionsrig og skøn jul, startede jeg januar ud med, at synes at verden var tåget, kold og trøsteløs. Januar blues måske? Hvertfald skulle der ske noget.

Derfor gravede jeg i lommerne og gik på sviptursjagt på diverse deal-sider, og efter grundig sondering af det danske terræn, fandt jeg det bud i flokken af mange, der lokkede mig mest.

Det vigtigste var, at det var i rimelig kørerafstand fra Aalborg, nær en by eller nogle oplevelser, der for os var uudforsket og at tilbudet var med et gastronomisk touch – minimum tre retter og noget vin, eller nogle flere retter og mulighed for tilkøb af vin, var målet.

Mine beskedne krav blev indfriet i denne skønne deal til Hotel Vamdrup, der både på sin facebook, dealhjemmesiden og tripadvisor brillierede med 4 stjerner fra besøgende (i alt omkring 600 anmeldelser), trods den næsten mistænktsomt gode pris for opholdet.

Så med et kærestebrev, over en favestrålende cafébrunch i starten af 2022, takkede Skægaben (heldigvis både glad og overrasket) ja til at komme med på en kærestetur til det sydjyske.

Vi satte derfor igår kursen mod Kolding som vi kender meget lidt til, men som var perfekt oplevelsesmateriale, som nærliggende storby til Vamdrup.

Jeg havde lokket Skægaben til, at vi besøgte Sygeplejemuseet – det var heldigvis ikke svært, da han et meget historisk interesseret i nærmest alt – og for en som mig, der i døgnplejen arbejder tværfagligt med SSA’er, SOSU’er, sygeplejersker, pædagoger og fys’er, og er uddannet til at varetage et utal af de samme opgaver og patientgrupper, var det virkelig et fedt sted.

At følge tankerne bag værdig pleje, at observere de de gamle metoder og hjælpemidler, se medicin, sterillisering og pencillin komme til og opleve drengenes kamp for at få lov, at joine klubben, var virkelig spændende og de havde så mange sjove ting, gode skilte og fine personlige beretninger.

Særligt i “Jutlandia” særudstilling, kunne Skægaben bidrage med historisk viden, der var gået min næse forbi, og vi var begge godt underholdt undervejs.

Herefter meldte koffeintrangen og småsulten sig på banen, og vi svingede en tur ind forbi Kolding centrum hvor vi faldt over et dejligt lille spot, kaldet TheMokkaCafe.

Personalet var storsmilende, musikvalget og niveauet lige i øjet, og der var både lysende gæs, Tintinfigurer og spændende filmplakater, at nyde, inden vi modtog vores traktement.

Rigtig fint til et tiltrængt kaffe-pitstop.

Da klokken nærmede sig 16.30, havde vi trillet den lille tur fra Kolding til Vamdrup, og stod forventningsfulde foran Hotel Vamdrup.

Som ventet, var det lille charmerende hotel placeret downtown, ned til bytorvet, og mindede en om en feriestil fra en svunden tid.

Indendøre blev vi modtaget af de sødeste, unge piger, der med et herligt og overbevisende gåpåmod introducerede os til værelse, morgenmadssal og procedure for vores senere restaurantbesøg i deres egen “Torvecafé”.

Vi endte med at have en virkelig en dejlig aften.

Efter at have sat vores ting på værelset – rummeligt, spartansk og helt udemærket til en enkel overnatning – tog vi en lille gåtur på fem minutter ned og fange nogle bobler til at fordrive ventetiden med.

Og så sad vi der med musik, tandbørstekrus med boblevand, skålede og snuppede et par timers hyggesnak på værelset, og vips, så var der pludselig spisetid.

Så i det fine, nyrestaureret (med respekt for det gamle hotel) cafémiljø, tog vi plads og fik god tid til både at vælge vin, og ligeledes til at spise færdig undervejs. Kæmpe plus i min bog – jeg føler mig ikke glemt, men respekteret som gæst, når en tjener ikke står og fjerner tallerkner to minutter efter sidste bid er spist.

Menuen bestod af 5 retter i 3 serveringer, og vi var ovenud tilfredse. Laksemousse på syrlig quinoa/beluga-bund og blomkålssuppe med granatæblekerner, svinemørbrad med sauteret kål og tre slags puré (bede, chili og selleri) og oste, samt hjemmelavet lakridsis med sukkersyltede solbær.

Det hele smagte skønt – solid klassisk kost med et lille twist, gode råvarer og usnobbet i hele sin fremtoning. Den tilkøbte vinmenu var desuden lige i øjet og servicen så fin.

Jeg kan slet ikke stå for så unge mennesker i hvid voksenskjorte, med bippende telefoner og store check-in-skærme, som render rundt og stadig leverer en fantastisk service. Jeg tror knap og nap de var 20. Vores værtinde for dagen var stadig sublim – kan tydeligvis både ejerens omvisning med de helt rigtige fagter og gæstens “huskeliste” for opholdet til fulde, samt kokkens remse om hver vin og ret på fingerspidserne, som hun gentager ordret ved hvert bord med samme troværdige sødme.

Stor credit til hende og hendes ligeså unge kollega, for at holde en aften kørende bag receptionsdisken, som tjenerer for alle på hotellet og for rengøringen ind mellem alt det andet.

Mætte og tilfredse kunne vi således trække os tilbage til vores gemakker og nyde en film på ipad’en, lidt snolder og nogle dejlige hoteldyner før vi lukkede og slukkede for idag.

Skægaben var heldigvis overordentlig tilfreds med sin gave-udflugt, og jeg vil også til enhver tid anbefale at gøre os kunsten efter.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *