A,  antivoksen,  brok,  snaksnak

Ting jeg gør..

.. kun fordi, de voksne siger det:

– undlader at gå i solarie. Var ikke beviseligt snotdumt, ristede jeg gerne for 3 x 25 om ugen.

– kører med sele. Kæft, den er irriterende.

– er iført hövding-halskrave, uanset hvor lille turen er. Skal bare ikke passes af mine kollegaer en dag. Men nøj, jeg gad godt være frygtløs og bare lukke øjnene for det, og slippe for robotbeklædningen.

– bruger solcreme. Det er det klammeste stads!

– ikke har høretelefoner på under cykling. Kæft jeg gad det godt. Men det er jo SÅ farligt. Og når jeg cykler bag ved dem der gør, og ser alt det de misser, får jeg lyst til at tigge dem om at putte dem i lommen.

.. fordi det skál man altså bare:

– pauser lydbogen, lægger røret på eller stopper samtalen med min ven, og svarer servicepersonalet i bussen/ved kassen/i butikken pænt, uanset hvor spændende det jeg har gang i, er.

– samler op, når jeg rammer forbi skraldespanden i parken.

– slukker andres tændte cykellygter, der blinker på cykelststativet i mørke. Det skylder man hinanden og er sikker på der er point på cykelistkarma-loven.

– lader være med at spise beboernes mad, hver gang de ikke vil have det, er taget på besøg eller har bestilt en pizza, og langer en omgang urørt frikadeller med sovs og surt lige tilbage i mine arme. Men shit altså, når man selv har rugbrød med, er det virkelig forfærdeligt at hælde sådan en omgang lige lukt i skralderen – også fordi mit stop-madspild hjerte bløder over, vi ikke må gemme det.

– forsøger at skrive med stort begynderbogstave, komma o.l. Alle der læser med ved, vi ikke er gode til grammatik, men forsøget er altid gjort indenfor en vis standard. Believe it or not.

– laver tegn i trafikken – det gør ligesom det hele så meget nemmere, især i sving.

.. af princip:

– demonstrativt gør mig langsom og taler lakonisk, hvis nogen jager med mig, plager eller forsøger at piske en stemning op.

– nægter at bakke sure mennesker op, der klager over køen i Netto. Får altid med nedladende, over jovialt stort smil sagt, at man jo også kunne gå ned og handle i bedre tid.

– smiler af folks dårlige vitser, hvis de nu virkelig har gjort sig umage.

– udnytter alt i mit køleskab og fryser, og kun smider ud, hvis noget reelt er ægte for gammelt, dækket i mug og kræver en udsmidning.

– at indgå i operationer med risici for udelukkende forfængeligheds skyld.

– ofte siger fra overfor racistiske og homofobiske bemærkninger og udtryk. Uanset om stemningen ændre sig, eller at folk synes man er en sippe – det må de såmænd gerne, og jeg kan sagtens sige det så vi kan grine med af, at de synes de er berettiget og jeg ikke synes. Jeg skal jo som sådan ikke bestemme – men hold op, hvor lyder det uintelligent, når folk slår sig på at “det hedder da neger, om de kan lide det eller ej” foreksempel. Tænk sig, man ikke vil ændre et undertrykkende ord, der marginaliserer en gruppe og bidrager til deres selvforståelse på negativ vis, bare fordi, at man “saftsusme selv vil bestemme, hvad man kalder folk”.

.. fordi, jeg ikke kan lade være:

– tilføjer “.. det sagde han/hun også igår” i alle selskab, der kan tage mosten.

– synger med på alt hele dagen lang.

– hælder kaffesjatter ud og hælder nyt op. Kan slet ikke lide det lunkent. Sådan slet ikke.

– kigger efter pæne mænd, ude i offentligheden. Selvom jeg slet, slet ikke vil bytte med ham jeg har. Altså – de er slet ikke halvt så gode, uanset hvem de er. Men kigge, det kan man jo godt. Han kigger heldigvis ligeså meget på damer, så det kan vi sagtens blive enige om.

– driller alle, jeg kan lide.

– spiser slik fra skuffen, hver gang jeg er i køknet i alle muuuulige andre sammenhænge.

Hvad tænker du? Genkender du dig selv og er der noget du vil tilføje til din liste?

4 Comments

 • Christina

  Årh, hvor er det dog uendeligt rart at vide, at jeg ikke er alene om stort set alle disse punkter 🤩

  Sikke en lettelse!

  Jeg sad og skiftevis råbte og hviskede “Ja!” til min telefon, mens jeg læste 😅

  • venterpaavin

   Haha, fantastisk kommentar Christina😂🙏🏻🤩

   Ps. Jeg elsker, du også kan tage dig selv i, at semihviske, når noget går rent ind på en skærm – sker også herhjemme🙊👼🏻

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *