A,  afslapning,  anbefaling,  gave,  jeg elsker det,  krimskrams,  tøserier

“Mor og datter”-dag #1

I slutfebruar fyldte vores søde mor år, og ønskesedlen var lige til: “Oplevelser”. Så vi tre piger, svigersønner, samt vores far måtte i tænkeboks.

“Drengene” og vores far gik derfor sammen om en hotel-pakke med overnatning, middag og morgenmad, som supplering til den taske, de støvler og glas, far havde købt.

Os frøkner gik derimod igang med at lede efter gode ideer både sammen og hver for sig, og fandt på hver vores mor/datter-dates, som alle tre faldt i rigtig god jord.

Jeg havde fx lokket damen til at tage sig en fridag i marts, uden at hun vidste hvad hun egentlig skulle, men således kunne jeg booke event og orangebilletter tidsnok til, at jeg var sikker på, vi kunne komme afsted.

Min gave var nemlig en dagsudflugt til Århus, ink. togtur og morgenmad, papirsblomst-workshop på Dokk1 og frokost i deres fine café.

Hele min barndom står der klokkeklare minder om, at bruge tid sammen med hende i kreativ sammenhæng, og det er ingen af os gudskelov blevet for gamle til.

Jeg tænkte, I måske ville med på en kigger?

Vi startede ud med at blive sat af på Aalborg station, tidsnok til at brygge os en frisk kop kaffe, og begive os mod spor 4.

Vejret syntes godt, og stemningen var høj.

De 1,5 time mod Århus fløj afsted – vi fik kigget gamle billeder, som K har fået scannet ind fra vores farfar og farmor’s fotoalbums, som ingen af os har set i mange år, da de har lagt i vores fasters hjem.

Selvsagt kunne min mor fortælle en hel del udfra dem, jeg ikke vidste, og det var så sjovt at mindes de ting, hvor jeg så var gammel nok til at kunne erindre diverse småting – jeg husker altid bedst drueplukkeri, farmors flødelegerede sovs, farfar’s opdragelsespolitik (“hvis jeg ikke sladre hjemme om, at I får lov vælge en stor is, sladre I ikke til farmor om, at jeg spiser en isbåd, mens I vælger”, de sjove voksne venner der huserede, samt hyggelige overnatninger.

Dog blev der også tid til at nyde en sommerlig morgenmad – 2 x 500 ml skyr’s med jordbær/lime, en bakke hindbær og et lille bæger med knas, og vi havde os en sommerlig morgenmad.

Det lille plastbæger og skeerne, kunne snildt ryge i en pose i tasken, og således var der ingen bøvl med oppakning.

Og før vi vidste af det, var vi i Århus.

Vi er begge stedkendte, og selvom det var min mors første tur til Dokk1, kendte hun også området.

Vi ankom i perfekt tid til Blomsterworkshoppen, som to søde, frivillige afholdte.

De var nogle sociale og søde damer, og den beskedne 50’er der dækkede udgifterne til materialer, var virkelig godt givet ud.

Vi havde en fantastisk hyggelig for og eftermiddag (10-14) og af respekt for de andre kursister, tog jeg ingen billeder. Men der var bunker af smukt crepepapir, glimmer, blomsterpinde, tape og 7 fine vaser med blomster, der hver havde 3 sæt skabeloner.

Vi kunne selv vælge hvad vi havde lyst til at prøve af, og så gik de mellem os og gav fifs og småsnakkede.

Og så var der flødeboller.

Snakken gik livligt alle 10 damer i mellem, og min mor var så bidt af det, at vi hoppede pausen over og nød vores frokost bagefter.

Cafeen bød på alskens fine sager, og til uhyre rimelige penge. Jeg fik dagens suppe med hjemmebagt brød og cremefraiche, mor en avocado/hytteost sandwich og vi snuppede en stor kaffe hver – 120 kroner i alt, du. Vi kunne tilmed nyde det i de 14 graders sol på deres kæmpe terasseområde, og så er der virkelig ikke et øje tørt.

Herefter gik turen byen rundt. Vi skulle – vanen tro – forbi Royal Copenhagen Flagstore, Paustian og Farao’s Cigar. De to første slipper man ikke fra lige med det første, og vi faldte som så ofte før i snak med et par søde ekspedienter.

Slutteligt havde vi et ærinde i Jægersborgsgade, som er kunsthåndværker-mekkaet i Smilets By.

Hende mor havde nemlig sat kloen i et unika-værk, som skulle afhentes personligt, og det kunne jo ikke passe bedre, nu vi var i byen.

Og med tunge poser, snuppede vi et par bænkehvil, for det er vel nok hårdt at hygge sig så meget.

Vi fik dog hevet os selv op, fra det lækre solskinsspot og sat kursen mod Bruuns Galleri. Her kunne vi lige runde Bahne, som vi også er glade for i Aalborg, og Anette’s sandwich efter lidt proviant.

Således var vi klar til at nærme os banegårdens oplyste haller.

Turen gik hjem til Aalborg, og dagen var på en og sammevis fløjet afsted, og stadig budt på alskens gode oplevelser.

Heldigvis var fødselsdagsbarnet meget glad for sin pakke, nu den var udløst, og gav udtryk for, at den var et kæmpe hit.

Vi har allerede aftalt, vi skal lave blomster, snart igen, nu vi har teknikken i orden.

Og hvem kan klage over at have en mere mor/datte-aftale i ærmet?

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *