A,  anbefaling,  smukt,  snaksnak

En sommerlig udstilling.

Med forår i luften (hvertfald, sådan fifty/fifty) og sommerferie i horisonten, er der altid mange danskere der er klar til at skyde sommerhussæsonen igang henover påsken.

Det samme gør sig i år gældende for Utzon-centeret, som pt. varmer op med en “Sommerhus” udstilling, som et trofast KlubKunsten-medlem havde luret på, allerede da den blev varslet i nyhedsmailen.

Med mig havde jeg Skægaben, da han altid drømmer sig til kapital, der rækker til et sommerhus, særligt efter hans far og stedmor solgte deres forrige år, efter et dødsfald der gjorde, at familiemedlemmerne fra udlandet (der brugte det flere måneder om året) ikke ville vende tilbage ligeså ofte. Dét sted savner vi!

Så at komme ind på Utzon til lyden af bølgebrus og duften af salte strandskaller, lagde diskret og velvalgt stemningen til oplevelsen.

Derfor var der store smil og rig mulighed for at bygge luftkasteller, da vi gik igennem den smukke og delvis interaktive udstilling, hvor du fik masser af inspiration af forskellige sommerhus-portrætter, samtidig med at du kunne “bygge dit eget sommerhus” via små symboler, du kunne hægte på din nøgle, alt efter om du fx ønskede “skov” eller “vand” ved dit sommerhus, og når du nåede til vejs ende, hænge op ved udstillingensslutningen med de andres.

Dette gav en kærkommen mulighed for at debattere alle fordele og ulemper ved de forskellige muligheder, i design af vores fiktive, fælles sommerhus.

Endvidere var der også inkorporeret sommerhusets historie, og receptionistens anfaling om at tage højde for kronologien, blev taget i betragtning, og jeg kunne derfor nemt kode tidsperspektivet sammen med et tidligere foredrag på Aalborg Stadsarkiv om badehotellerne i det nordjyske.

Udstillingen sluttede i centerets atritumgård, hvor et lille arkitektonisk mirakel på 30 smukke, bæredygtige og velvindrettede kvadratmeter, fremviste et helt særligt bud på et sommerhus.

Jeg vil ikke afslører andet end, at man bliver positivt overrasket, eftersom man går og løfter væggene ud og forbløffes over elegancen af dette projekt.

Skægaben var hvertfald om nogen klar på en nat på museet, da vi gik derfra.

Så har du lidt sommerhuskriller i maven, eller trænger til lidt dansk sommer før tid, så stik i sandalerne og gå en tur på strandskallerne på Utzon.

Du kan læse mere om udstilling og museet her

4 Comments

 • Conny

  Det lyder som en spændende udstilling. Vi har for mange år siden pakket vores sommerhusdrøm ned, da vedligeholdsdelen overskygger hyggedelen i vores hoveder. Vi klarer os med at leje forskellige sommerhuse. Men ideen om at have ens eget tilflugtssted et naturskønt sted med ens egne ting i, den er virkelig god.

  • venterpaavin

   Det var det også.

   Jeg tænker også, det ville kræve et kæmpe overskud, og derfor er jeg også så glad for, at vi har kunne låne 💕 Nu har min moster fået et, som vi måske skal have et par dage her til sommer. Det er luksus.

   – A

 • Karin

  Det billede langs Limfjorden, fik mine tanker skudt tilbage til 1978 – 1980 – hvor jeg boede i Aalborg, nærmere bestemt Vejgaard, det er jo vigtigt ved jeg, og ja, som jeg måske allerede har nævnt tidligere på hjørnet af Nr. Tranders og Hadsundvej. Dengang var der en Grill og bager, og pølsevognen overfor på torvet, med en dejlig telefonboks, der ofte kunne bruges uden mønter, hvilket var fantastisk for en fattig studerende. Ups, det var nok mere, sikke en udvikling der er sket ved havnefronten fra 1978 til i dag. Vildt.

  Da jeg kom i lærer i 1980, var det i et firma, der byggede sommerhuse, havde en afdeling for finansiering af købet, blandt andet med udlejning, af husene. Det var i den spæde begyndelse, hvor det blev muligt for en lønmodtager familie både at have egen villa, Volvo og vovhund, og nu et sommerhus, det var så kun udenfor sæson, de selv kunne benytte huset, hvis der skulle være en indtægt.

  Bliver spændende om i pludselig står med både hus og sommerhus.

  • venterpaavin

   Sikke hyggelig en besked Karin, den fik mig til at smile; vores far er opvokset i bla. Vejgaard, vores farmor og farfar boede der det meste af vores barndom og vi søstre bor der begge nu, borset fra den mindste, som bor i Vestbyen 💛. Sikke en magisk telefonboks!

   Og ja, det bliver spændende: så skulle vi hvertfald komme til penge en uventet vej 😀

   Tak for dine minder.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *