A,  afslapning,  anbefaling,  dagens humør,  jeg glæder mig,  snaksnak

På besøg i Løkken, ink. 3 skønne anbefalinger.

Foråret har for alvor bidt sig fast, og det betyder at vi her i Dukkehuset begynder at indlede den sædvanlige forår/sommer’s Tour De Danmark, hvor vi altid besøger en bestemt håndfuld steder – nogle gange lægger vi kun kaj en gang, men andre visiterer vi flere gange gennem sæsonen – og jeg elsker det.

Listen tæller bla. Sæby, Blokhus, Løkken, Ree Park, Giveskud Dyrepark, Frederikshavn (især pga. Danmark Dejligst, der plejer at komme der forbi), Århus, Rold Storkro, Hals/Hals minigolf, Odense Zoo, Flensburg mv., og så har vi nogle afstikkere (bla. til Skagen, Ribe, Ebeltoft, Fredericia, Jelling, Grenå osv.), der kan variere en smule fra år til år.

Vi drømmer lidt om Jerl Hede og Lønstrup fx kunne joine afstikker-holdet i år, som de nye drenge i klassen.

Måske du har nogle ideer?

Vi startede hvertfald sæsonen ud med Løkken, og selvom vi så ofte har været der, betyder det ikke, vi skal det samme, som vi plejer.

Løkken har nemlig fået et nyt hotspot i hovedgaden, som vi allerede bemærkede sidste år, og skrev på must-try listen. Kommer du på de kanter, kender du den sikkert allerede, men vi har altså ikke rundet Mellma endnu.

Vi ankom til caféen 2. Påskedag, lige til de slog dørene op, og jeg kunne derfor nå at knipse et par billeder af det store, rustikke lokale, før der myldrede folk til. For dét gør der med statsgaranti, når vejret er skønt, på de kanter.

Luftigt, urbant, og med catchy musik spillende i et festligt og fornuftigt niveau (hvilket bevidner om en akustik, der sikkert sagtens kan matche deres musikaftner, hvor jeg er sikker på at den store bar, snildt kunne få tømt nogle flasker), slog mig som de første tillægsord til stedet. Virkelig rart at være i.

Udover den imødekommende stemning og smilende personale, viste det sig også at være et dejligt menukort, vi fik i hånden.

Det var svært, men vi gik med svampeomelet og husets burger, og blev ikke skuffet – jeg var forelsket i mængden af comté i mine “æggetoasts”, og Skægaben var tossede med de bagte tomater, samt det bjerg af fritter, der var højere end burgeren selv. Og så var de varme, sprøde og med perfekt blødt kartoffelfyld (sagde hende, det stjal op til flere).

Næste gang skal jeg ha’ en mell’(em) ma(d)med laks og røreæg – det kan jeg allerede mærke.

Herefter trængte vi til at strække ben, og det er der heldigvis rig mulighed for, både på “strøget” i byen, men også på stranden.

Vi drog på eventyr og endte med at gå en ny rute, end der ledte os op i sommerhuskvarteret og af en stor “brandtrappe” ned mod stranden – en virkelig pæn og hyggelig tur, der ikke tog alverden af tid.

Tilbage i midtbyen igen, var der rigtig kommet folk til – alle butikker var åbnet op og køen ved de mange mange issteder, var begyndt at tage form.

Vi havde dog planer om endelig at aflægge det lille Løkken Museum et besøg – det har vi godt nok talt længe om, uden at ha’ gjort alvor af det.

Det kan dog varmt anbefales, hvis du som mig kan lide en lille bid lokalhistorie, hvor den er ganske storslået, trods den ikke er verdenskendt og helt sin egen.

Det lille hyggelige private hjem ligger inde i en af byens fine gader og er så nydeligt velbevaret, og har mange fine skilte der guider dig gennem det levede liv der, samt en tjenstvillig fortællerske siddende i husets entré, for at tage i mod gæster. Det er da en lille perle – og så koster det dig ikke en krone.

Dagen – og indlægget her – slutter med en lille isanbefaling, for man tager ikke til Løkken uden at få sådan en, jf. Skægaben.

Vi slår et slag for Iskompaniget, hvor de har frisklavet is i disken hver dag, som kan toppes med hjemmelavet guf, softice og krymmel efter temperament.

Så med sådan en nydt i solen med en gang kaffe, og endnu en traverunde var ovre, var det tid til at stikke hjem af igen efter 5,5 dejlige timer i Løkken.

Jeg glæder mig allerede til næste gang, vi lægger vejen forbi.

4 Comments

 • Mia N

  Som altid mega gode billeder, der gør mig stolt af at være nordjyde – og giver mig is-craving! Jeg regner med at indtage Vebbestrup hver ENESTE gang, jeg er hjemme i Nordjylland over sommeren. Den gammeldags der ser godt nok også godt ud…

  Lønstrup er hyggelig, der skal I tage hen 🙂

  • venterpaavin

   Vi må altså til Lønstrup kan jeg efterhånden forstå!

   Tak for de søde ord Mia – håber du når dig en is-rute i det nordjyske, hvis du stikker “hjem” forbi til sommer☀️

   – A

 • Ellen

  Man kan bruge meget tid i den nordlige halvdel af Jylland – og resten af Danmark for den sags skyld – og I har utvivlsomt nydt jeres dejlige tur med god mad, is und alles.

  • venterpaavin

   Ja, der så mange dejlige småbyer – både Blokhus, Sæby og Skagen er også højt på listen til sæsonen💕 Hals snupper vi i morgen.
   Og ja, i fulde drag kan du tro.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *