A,  dagens humør,  nej tak,  snaksnak

Om sygemeldingsugen, elpriser og gentagende skridtprygl.

Da jeg igår var fødselsdagsbarn, kommer der simpelthen lige en let forsinket “ugen der gik” her tirsdag formiddag.

Nogle af Jer fangede nok, der sidste mandag, at jeg var nedlagt med øje-operation og imødegik en sygemeldingsuge, og det er således denne, I nu havner i.

Jeg var heldigvis en af dem der ovenpå en Lasek-operation, havnede i den smertefri pulje. En kæmpe lettelse, når man virkelig opmagasinerer en masse energi og “tagen sig sammen” – både i måneden optil, men særligt der på dag 2 og 3, hvor de kan komme akut, og man så bare må holde ud, eller ty til de smertestillende dråber, der sænker helingsprocessen.

Så jeg har passet godt på mig selv, synes jeg – forsøgt at hvile øjet og ikke tage munden for fuld. Det er svært først på dagen, hvor overskudet er højt og det raske øje endnu ikke er dødtræt af at kompensere, men jeg skulle hurtigt sande at efter 18, så var jeg rimelig blæst i hovedet, særligt de første 4-5 dage.

Smårundtosset, halvtræt og dugget på nethinderne – med stor chance for tastefejl, groggyness og dobbeltsyn i et par timer. Og så kan det godt være det er virkelig kedeligt, at sige fra i tide, men man jo kapitulere og adlyde kroppens signaler – og de gange, jeg trak hyggen for længe, med hovedpine til følge. Det skulle jo også være sært andet, end at man skal hele i ro og fred for for meget lys, stimuli og deslige.

Det er bare ikke lige min kop the, med alt den planlagte laven ingenting, og derfor sørgede jeg for at lave noget hyggeligt hver dag, i døgnets bedste timer. Således var jeg ladet op med gode ting, når jeg måtte søge sofaen aften på aften – den fornemmelse kunne holde min rastløshed nede, når jeg så lå til pynt der (en følelse, som jeg kun er privilligeret nok til at have, fordi jeg vanligvis ikke døjer med noget), og måtte opgive at følge med på TV-skærmen, fordi øjnene ikke havde mere at byde ind med.

Jeg ville hvertfald hellere ty til at stene med telefonen tæt på, lytte lydbog eller at spille kort, end at have gemt energien til TV’et – og ærlig talt, har jeg jo været temmelig forskånet, når alt kommer til alt.

Dagene gik med at jeg:

.. startede mandagen her, med nyopreret øje, Gilmore Girls og smertestillende.
.. men allerede næste dag, kom K på kaffebesøg, hvilket altid er et giga hit.
.. og da overskuddet både var til gåture og laven shellack negle, vovede jeg mig et smut hjemmefra.
.. et lille smut på Kaffebar med Skægaben for at fejre jeg ikke var blind. Bare lige et par timer, tæt på bilen og med hele drug-arsenalet i håndtasken.
.. gået virkelig mange pæne ture – nogle gange to om dagen – bare fordi vejret var så smukt og fordi, man hverken må få pulsen op eller vand i øjenene, den første uge, hvorfor det er med at gribe tørvejr og stille bevægelse i samme kombination.
.. taget på Bones for at fejre sødeste K, sammen med søster E. De havde heldagsplaner for hendes fødswlsdag, og jeg – krøblingen – havde kun meldt mig på at hygge med et par timer. Men det var også en kæmpe fornøjelse!
.. været i Barndomsbyen og ossé gået tur der.
.. og lavet konfekt til kaffe hos mor og far.
.. været ude og drikke eftermiddagskaffe med sødeste søster E, hvor tiden fløj afsted og smukke Østre Anlæg blev travet igennem.
.. fået fremlagt vores elbudget på pædagogisk manér af Skægaben, da jeg er alt for hypersensitiv til alle de skrækfortællinger på sociale medier. Vi bruger åbenbart 133 kw om måneden, i vores 156 kvm murmestervilla (hvilket åbenbart er temmelig lidt) og bruger 50 kubikmeter vand om året for os begge (hvor gennemsnittet er 50 pr. person). Så jeg kunne åbenbart godt slappe lidt af, kunne jeg forstå.
.. vundet i 500, hvilket kræver præmie og straf-tegning herhjemme. Jeg fik en tidsvender og Skægaben et spark i skridtet, som pga. tidvenderen, jo så på tragisk vis, skete to gange i træk.
.. været forkælet med massage og tegnefilm, under dynen, når jeg blev for smadret til at holde øjnene åbne.
.. haft dejligt venindebesøg fra KBH til minifejring og lækker brunch.
.. endnu en smuk dag, hvor jeg fik indhentet både godt humør og de sidste svage stråler D-vitamin for i år.

Håber du havde en god uge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *