A,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  forkælet,  føz,  snaksnak

En pragtfuld mandagsfødselsdag.

Mandag slog jeg øjnene op til første dag, i mit 32. år.

Skægaben var taget afsted på job, og jeg kunne nyde min selvvalgte fridag under dynen, med at svare på søde fødselsdags-sms’er.

Jeg fik dog lokket mig selv ud til at strække benene lidt, efterfulgt af et bad, hårsætteri mv. og først da vi nærmede os midt formiddag, fik jeg entreeret køkken/alrummet. Her stilede jeg naturligvis mod den fulde, rene opvasker og kaffemaskinen, før jeg overhovedet nåede til at lade blikket lande på spisebordet.

Her ventede mig vores lille “fødselsdagssoldat” tålmodigt. Og så brød jeg ud i et smil.

Han vogtede nemlig over en lille bunke pakker, og jeg måtte straks ringe til Skægaben og få bekræftet, at de var lovlige at gå ombord i. Det var de – gaverne var fra Svigermor og stedsvigerfar og var ment som hyggelig fødselsdagstidsfordriv, til han var hjemme henad kl. 13. Så fine sager! Jeg havde bla. ønsket mig “god shampoo” og “pæne ringe i str. 50-53l”, og det var lige i øjet med disse udgaver af ovenstående kategoruer.

K havde også sat en lille ting til mig udenfor døren, og da jeg ligeledes havde fået gave af to veninder indenfor de sidste uger, kunne jeg faktisk stable et hyggeligt og lækkert gavebord på benene.

Virkelig, virkelig skøn start på dagen – og pludselig var der ikke længe til, at Skægaben var hjemme, da jeg først havde fået smækket mig en osteomelet sammen, trillet romkugler og puttet lidt pynt i fjæset.

Vi dvælede ikke længe ved hjemkomsten, så efter tusinde knus, en fødselsdagssang med indbygget dans og en jakke-pågivning, var vi på vej ud af døren.

Solen stod højt på skyfri himmel (er jo så pisseflink, altså) og Skægaben vekslede vores snarligt udløbet Zoo-årskort til nye – hans første gave ud af to til mig.

Det er virkelig en skøn foræring, som jeg sætter kæmpe pris på – det giver et helt år med dejlige oplevelser, både til vores dyrepark, men også nogle af de andre der ligger rundt om i landet.

Dagen i parken var badet i det lækreste efterårs lys og dyrene var i hopla, og vi kunne se Halloweenpynten så småt var ved at dukke op – den vil vi glæde os til at se, når tid er, i mørklagte omgivelser.

Hjemme igen, gik vi ombord i kaffe, kage og rødvin, og tiden fløj afsted.

Da klokken nærmede sig 17.30, indså vi, at tiden var ved at løbe fra os.

Vi fik derfor sat en prop i flaske-resten af ripasso, og hoppet tilbage i sko og jakke, og med raske skridt sat kurs mod midtbyens restaurant-mekka nær Nytorv.

Der kører i denne uge Aalborg Eat Out Festival (læs herom og bestil billet her), som til vores held, derfor havde sammenfald med netop min fødselsdag. Der er så mange lækre steder i spil, og jeg vendte og drejede de forskellige tilbud, men måtte gå med min allerførste indskydelse, når alt kom til alt.

Vi havde derfor en fremragende aften på Bistro V (hvor vi tit spiser fødselsdagsmiddag på Skægabens fødselsdag pga. deres fremragende steak bearnaise) og blev forkælet fra vi kom til vi gik.

Snacks, fem retter (vi glemte lige at få fotograferet med carpaccio med gammelknas og hjemmefiksede kartoffelchips) og petit four, samt bobler, rød-, hvid- og dessert vin for 449 ,- bobs pr. mand, var simpelthen rørende billigt, for den fornøjelse.

Tiden gik med snak, hygge, holden i hånd og endnu en prægtig gave – de fineste lilla og guld øreringe. Ikke nogle jeg kender, men nogle han har valgt, fordi han synes de passer til mig – som altid, finder han min gave helt uden for min ønskeseddel, og det elsker jeg.

Vi flottede os da aftenens lækre mad-marathon var ovre, med en taxatur hjem, hvor massage og film under dynerne var på programmet, før vi gik til ro.

Med det selskab ved sin side, er det aldrig værst, at blive et år ældre.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *