åh nej,  der er altid noget at fejre,  knap så nice,  snaksnak,  vores ordbrug

Når alt ikke går som planlagt, og alt det rare ind i mellem.

Så blev det mandag, og jeg sidder med nedrullede gardiner, smertestillende, Gilmore Girls på skærmen og dyne i sofaen.

Ikke lige mit vanlige mandagslook, må man sige.

Heldigvis er det ganske overlagt – idag er nemlig dagen for mit lille retouch efter min Memira-operation nummer 1, tilbage fra slutfebruar.

Operationen gik sådan set godt (selvom mit venstre øje fik æren af sugekoppen der elegant vakumsvupper din hornhinde op – og det er ikké for børn), men jeg opdagede hurtigt, at alt mit bygningsfejlsgøgl ikke røg med i faldet som planlagt – naturligvis på det pågældende, stædige øje. Åbenbart var det ikke liiige interesseret i at demonstere den harmoniske buethed, de ellers sirligt havde gennemtjekket dem begge for, der gav mig adgang til denne “nemme” procedure kaldet Lasik.

Her må man ALT – selv køre bil dagen efter, og jeg var ekstatisk over, at kunne stå brilleløs op, og bruge en dag på Kunsten med min mor, efterfulgt af tur i gågaden og være ganske på toppen, selvom øjenene var lidt trætte op af aftenen.

Og tro mig – det har været i kæmpe gave at være fri for briller, selvom jeg stadig havde svært ved at stille helt skarpt (medmindre jeg da holdt det ene øje lukket) på skilte langt væk, skruede tandpastatuben skævt på, har spildt lidt mere kaffe og at barndommens tendens til at blive køresyg, var tilbage (fik først briller da jeg var 24, hvor dette forsvandt 100%) det sidste halve år. Jeg elsker det hver dag!

Det er hver en krone hver.

Men med det sagt, skal det sidste jo af vejen, der har forårsaget de små bump i dagligdagen.

Så til kontrolcheck efter 3 måneder og igen efter de obligatoriske 6, var det tydeligt af laseren ikké var nået ordentlig frem til venstre øje – akkurat som jeg sagtens kunne fornemme. Deeer var bingo! Og det var netop bygningsfejlen, som jeg vidste var problemet.

Så jeg har – kvit og frit, selvfølgelig – fået æren af en runde 2, den mere hardcore Lasek, hvor hornhinden ætses med alkohol, svipes til side og laseren så gør sit arbejde.

Som første gang, var personalet skidesøde, proceduren kort og smertefri og jeg er hjemme i god behold, med et lidt blurry syn på venstre øje:

Ved godt, at denne version ikké er en skovtur ligesom “Porche”-metoden som jeg fik første gang, men det er sådan det måtte blive, og det er kun godt de tager ansvar og ikke forsøger første metode igen. Og heldigvis er det kun det ene øje, der kan forventes smerter på i de næste par dage og som kræver en uges tid før er tilbage til nogenlunde normal synstilstand. Jeg håber og tror, det var det sidste ryk.

Så med en uges sygemelding, og en lille summen i maven over, hvornår smerterne begynder at indtræffe (hvis de gør, det er vist en 50/50), kan jeg hermed distrahere mig selv med “Ugen Der Gik” her på domænet.

Mine dage gik med at jeg:

.. været inde og se Drabscheferne med Søster E og Pops. Det var vores Fars dags gave til ham, og vi var heldigvis enige om, det var en virkelig god aften.
.. spist Dukkehusets go-to ret. Alt for nem og god mad på 10 minutter, til ikke at falde i gang på gang.
.. været hækkeklipper-assistent.
.. haft frokostgæst og fundet byens bedste sandwich sted. Det hedder et af mine absolutte hadeord, men det er tilgivet. Mums i Gug-området er det hele værd.
.. været imponeret over indflytter orkideen fra start 2020, der stadig giver og giver.
.. været til dejlig sær og hyggelig Underlig Filmklub hos søde K.
.. lavet “cafe morgenmad” herhjemme.
.. cyklet på job i lørdags i bare arme. Fyføj det var lækkert med sådan en solskinsuge, nu hvor himlen skal være grå hele ugen, vi er landet i.
.. bagt drømmekage til beboerne. Nemmeste trick i bogen for ros, men helt ærlig – alle elsker det bare.
.. været til overdådig smørrebrød og kage-buffet på Lindholm med søstrene, svoger T og verdens bedste forældre. Det var vi alle enige om, var helt fantastisk lækkert. Jeg var særligt vild med oksestegen med rysteribs, sennepskorn og peberodssalat. Uf!

5 Comments

 • Karin

  En eller anden har fortalt mig at din sandwich fra Gug er en jysk ret, sammen med bøfsandwich. Hvilket jeg også har set du fremhæver.
  Så er jeg forkert placeret. Jeg spiser indholdet i begge sandwich, der skal bare ikke være brød til, det spises i en anden sammensætning. 😉
  Åh, det var da værd at spare op til, trods min fremskredne alder, mine bygningsfejl har gjort jeg har brugt briller siden jeg var 7 år. altså i 56 år, tænk sig alle de briller jeg kunne have sparet, eller kunne jeg så det, langsynet, kombineret med “gammelmandssyn” fra jeg var 24 år, I dag er den +7, og sminkespejlet er forstørrelse 10.

  • venterpaavin

   Haha, dét har jeg aldrig hørt. Gug er et boligkvarter i Aalborg, ligesom Hasseris, Vejgaard og Kærby er, og kender ikke lige en egnsret derfra. Men de har fået en delikatessebar, der tilfældigvis laver virkelig gode sandwiches, og vi afprøvede en med flæsesteg derfra 😀
   Jeg er vild med bøfsandwich OG bøf med bløde løg, de er begge blandt mine livretter. Men er mere vild med flæsesteg med det hele, end med sandwichversionen, men den er nu stadig god. Savner dog sovsen 😁

   Og uh, ja det er godt nok mange år. Jeg gav ca. 21.000 kroner i rede penge, men det var fordi jeg fik et afslag, fordi jeg kunne slå til på en afbuds tid, så jeg sparede 5.000.
   Jeg er vildt fascineret af, det kan gøres og tænker også jeg har sparet mange penge. Hvis jeg fx skulle have kontaktlinser til 350 om måneden fra nu og til jeg var 75, vil det give knap 185.000.
   Det er jo det glade vanvid. Og briller koster ej heller gratis.
   Jeg har/havde -3 og bygningsfejl på begge øjne på 1.50/1.75.

   – A

 • Piskeriset

  Urgh, sikke en omgang!
  Jeg har flere gange overvejet at få opereret øjnene, da jeg har haft ret nedsat syn i mange år – men jeg er simpelthen for bange for, at de gør noget galt (selvom jeg godt ved, at de er meget dygtige i dag).

  • venterpaavin

   Jeg anbefaler det varmt til alle, men kan også sagtens forstå man ikke tør – jeg ville bare have det tjekket for at se om jeg var kandidat, uden at tænke jeg turde. Men så sagde han, at alt så fint ud og hvis jeg kunne komme på mandag, kunne jeg få et afslag på 5.000. Og så hørte jeg mig selv sige “det kan jeg godt” – og havde jeg ikke sagt det der, men takket ja til at tage hjem, tænke over det og ringe tilbage, var det aldrig sket. Det ved jeg bare. Og det var nok derfor jeg lavede en ‘bordet fanger’ på mig selv😂 Detvat for godt et tilbud for en nordjysk (bange) kræmmer som mig. Fortryder kun, jeg ikke gjorde det før😅. Men det koster jo selvfølgelig.
   Har stadig ikke mærket noget til øjet og kan navigere akkurat som vanligt pt., nu da det kun er det ene. Så, 7-9-13, er det gået som smurt❣️

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *