A,  der er altid noget at fejre,  Hvad med dig,  jeg glæder mig,  snaksnak

Ideer søges, nyt knojern og brun sovs haves.

To måneder lige ud, til juleaften?

Så er der pludselig ikke meget år 2022 igen. Total bizart, efter to coronaår, at have et år ude, hvor man er euforisk over at være frikendt, men stadig er silouetten marineret i et mareridtsagtigt skær pga. krig i Europa og krise.

Det er somom, der bare fortsat hviler en skør, dæmpet, urolig og alvorstung stemning, hvor det stadig i alles bevidsthed er en underlæggende “hvad nu hvis”. Ingen tør rigtig tro på noget, bygge noget nyt op eller satse hele butikken – størstedelen bekymrer sig fortsat i en vis grad for samfundet som det er/var og menneskerne omkring os, der er i “risikogruppen”, denne gang økonomisk. Den del havde jeg ellers lige set frem til, røg ud med badevandet sammen med coronavaccinen, men der var sørme en afløser på folkeuro-fronten. Her går æren som bekendt til Vladimir, for lige at holde hestene tilbage – vi skulle jo nødig passe på blodtrykket.

Så tilgiv mig, for at juble over julen i måske lige lovlig god tid, men kæft jeg trænger til at glæde mig over noget banalt, hyggeligt og “sikkert”. Julen kommer jo med al’ dens hygge, hjertevarme, traditioner og samvær, uanset hvor store gaverne er og hvor mange tykke trøjer, man skal have over glimmerkjolen fra sidste år. Og dét glæder jeg mig til!

Men vi bliver lige lidt i oktober endnu, hvor jeg har holdt en mindre efterårsferie, da jeg opdagede at jeg både havde feriedage tilbage på kontoen og en ubærlig trang til tilrage mig lidt af den stemning, der følger med efterårsferien rundt i landet.

Så her kommer den, ugen der gik, i ægte “uge 42”-stil.

Dagene gik med at jeg:

.. nød lækker kage og ligeså prægtigt selskab hos veninde.
.. nød at der var klipklappe-vejr langt de fleste dage.
.. fik set Black Adam, som indfriede alle forventninger, som en superheltefilm kan oparbejde.
.. lavet min første vildt-ret. Det blev sgu meget hæderligt! Nogle foreslag til retter med hjort? Smid dem endelig.
.. fået min smukke ring fra SandrasLoppecirkus hjem. Knuselsker den!
.. været til “ovn-indvielse” i barndomshjemmet, hvor Lillesøster E havde meldt sig til at lave helstegt fjerkræ med det hele, mor til at lave dessert, min far til at hente os tre tøsebørn (og til at køre os alle hjem igen).
K og jeg? Vi mødte bare op og blev trakteret.
.. lyttet til lidt podcast, da K har en rabatkode til Podimo, inde på hendes garnbutik’s instagram (se den her, under fanen “støt mig”, hvis du er til den slags), og det skulle jeg lige prøve. Jeg er helt ny i feltet, så er selvfølgelig slået mig på truecrime til at starte med. Nogle ideer?
.. været på skøn dametur med hende mor.
.. og haft et par virkelig hyggelige timer med en flok søde damer til noget blomsterkransworkshop i Salling.
.. været til vinhygge hos sødeste K. Det var, som ventet, en kæmpe fornøjelse!
.. og kakao og flødeboller, dansk rap og dåseøl er stadig ikke gået helt af mode, selvom det virkelig er sjældent vi lader os begrave i den slags længere. En fornøjelig undtagelse af rang.
.. holdt obligatorisk sofadag herefter.
.. været oppe og opleve Zoo i Halloween klæder. Virkelig fint over alt – men den naturlige kulisse gjorde det altså også godt, med bladfaldet.
.. spist venindebrunch og allerede lagt planer for næste date.
.. været oppe at se Kunstens nye udstillinger (som K berettede om i fællesindlægget her fra igår) – som lovet, var særligt “Retro” virkelig interessant.
.. og det samme kan siges om stedets brunch. Den er utvivlsomt en af byens bedste “platter”, hvis man spørger mig.

Rigtig god uge til Jer!

4 Comments

 • Ellen

  Du har sandelig haft travlt! Jeg bliver helt forpustet over alt det du når 😀
  Nu, hvor du åbenbart har fat i de gode film, så kan jeg varmt anbefale “Hvor Flodkrebsene Synger”. Holddaop, hvor er den god.
  Jeg tror jeg vil beslutte mig til at gøre som dig: Glæde mig ekstraordinært meget til jul og forsøge at glemme verdens fortrædeligheder. Jeg kan alligevel ikke gøre noget for at ændre noget.

  • venterpaavin

   Jeg har som bekendt også holdt lidt fri – fem dages fri faktisk – så derfor er der også jævn meget foretaget. Og tømmermændsfredag på sofaen, blev der altså også holdt, sådan som i 100% intet bedrevet udover et bad, en gåtur og lidt vasketøj over en hel dag 😁

   Jeg noterer mig film ideen, det må jeg lige læse hvad er for noget!

   Og ja, det synes jeg vi skal – at stikke sig lidt (jule)blår i øjet, kan altså være ganske tiltrængt♥️🎄🤞🏻.

   – A

 • Mini

  Min mand skyder hjort og jeg er ikke vild med smagen. Men som hakket kød med bacon (hakket i) er det forrygende i burger eller i en helt almindelig kødsauce 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *