A,  hjælp,  Hvad med dig,  snaksnak

Julefilm – nye som gamle – hvilke ser du?

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi har nogle klare favoritter herhjemme, vi bare skál se hvert år, her i Dukkehuset.

Der tæller bla. A Christmas Carol (den fra 1999), Alene Hjemme 1 og 2, Tror du på Julemanden?, The Holiday, Grinchen og Elf – rigtige sikre klicheer, på den meget sukkersøde manér, som jeg ikke er for fin til at sætte pris på.

Ligeledes er jeg helt tosset med DVD’en “Astrid Lindgrens Jul” hvor alle juleklippene fra de filmatiserede bøger er med. Både Ronja på ski, Bulderby-børnenes juletogt, Emil der inviterer fattiglemmerne til gilde på Katholt, og meget mere af samme nostalgiskuffe, gør mig blød i knæene. Det må man give den svenske jul, fra hendes hånd – den er uforlignelig.

Af nyere favoritter har Klaus og Jingle Jangle virkelig vundet vores hjerter, og vi har faktisk allerede tyvstartet på flere af denne sæsonens nye julefilm inde på diverse tjenester, for det ikke skulle være løgn.

Med andre ord: Vi ender med at gå tør før tid, hvis ikke vi skal hoppe direkte i den velkendte “ok-ret-så-gode-filmrække” som kommer efter topfavoritterne, og hive fat i fx. Mission Julegave og Miraklet på Manhatten.

Så nu spørger jeg dig – hvad har du af yndlings julefilm/jule-tv traditioner, som du nyder at give dig i kast med, når det begynder at nærme sig december?

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *