A,  Hilsen Suresen,  kender du det,  voksenpoint

Jeg føler mig gammel når..

.. den 19 årige elev på job kigger skrækslagent på den fastnet foran hende, mens jeg er ved at tage jakken af, og udbryder: “Shit! Hvordan er det nu, man tager sådan en?”

.. jeg stadig ikke ved hvad “boomer” betyder, men forstår man skal sige “ok” foran. Så tror lidt det betyder ok – træls, eller ok – nederen. Men nægter at google det.

.. K og veninde kigger helt håbløst på mig, når jeg siger jeg ikke kan det der smarte noget, med at genvejs-kopiere via tastaturet på en PC, og bruger musen hver gang.

.. jeg ikke har hørt nogle sige “spurgt”, og det skulle alle de unge sige konstant, som vi sagde “whatever” og “spejl” i slut 90’erne. Så må simpelthen være for meget en oldie til, min omgangskreds er det segment, med det nyeste slang.

.. man kan underholde yngre publikum med at man ikke måtte ringe til folk i mere end 2 minutter for at give besked i 90’erne, at man reelt set måtte slå børn i ‘97 da jeg gik i 1. klasse, og at jeg engang synes, at det mest kiksede jeg havde set, var en mand, der følte sig så vigtigt, at han tog sin Bosch-mobil op af sin mobil-kuffert og slog antennen ud i bussen.

.. kan 95% af Backstreet Boys’ og Poul Krebs’ sange, til trods for at jeg i et årti kun hørte dansk rap.

.. jeg har troet af spillet Fortnite hele tiden har hedder FourtyNine (49) og forestiller mig det er et skydespil (som i en AK-49 pistol). Altså lige indtil at Skægaben siger, at en helt speciel form for grim dans i et klip fra en film, er en Fortnite-dans? På “Du ved, fra spillet?”-måden.

Og da jeg så får det reele spil-navn læst i en undertekst, her 3 måneder senere, opdager, at jeg tydeligvis ikke fatter en skid.

.. et ungt menneske på job spørger “når du siger discman, er det så den der dims med de runde eller de firkantede, I havde dengang?”

.. at folk over 50 himler, når jeg siger jeg ikke har netbank på en app.

.. du overhører to 9. klasser, hvor den ene siger: “Ja, det er jo også noget folk var fedt i gamle dage, hvor man ikke kunne andet – tror det var på mode i start 00’erne eller sådan noget”.

.. en del fniser i kulissen hvergang jeg siger “sminke” fremfor makeup.

Hvis det er så galt når man er 32, så tænker jeg kun på hvor galt det går, når man er 64.

8 Comments

 • Ellen

  Hehe, lige et input fra en af boomerne, som i øvrigt er et udtryk, jeg i højeste grad tager afstand fra! Det dækker over os fra babyboomet i årene efter 2. verdenskrig, og det menes yderst nedsættende, for når der bliver sagt “okay, boomer”, udtrykker vedkommende, at vi ikke har fattet noget som helst af alt det vigtige i livet. Jeg mener jo pudsigt nok, at det forholder sig lige omvendt … bl.a. fordi jeg ikke synes, at det meste af ens ungdomsliv skal foregå med indtagelse af alt for meget alkohol eller kiggende på en smartfon, bare for at give sig selv mindreværdskomplekser over, at man ikke hele tiden 100 % overholder de seneste trends 😜
  Puha – sorry. Det var på ingen måde personligt nemt, for du virker ikke, som om du er sådan, men det hjalp at få luft 😀

  • venterpaavin

   Hahah, hvor er det sjovt!
   Tak for opklaringen.

   Jeg troede faktisk det kun var noget børn mellem 12 og 18 sagde, og nu kan jeg forstå det simpelthen handler om en menneskegruppe, de har døbt “boomer” og at det ikke er et ord for “nederen” som var det nye smarte, da jeg var teenager😂

   – A

  • HENRIETTE

   Haha, ja jeg synes jo boomer udtrykket er sjovt og griner højt af min søn på 19, når han og andre ruller med øjnene af mig og bruger det.

   Måske, fordi jeg lige netop ikke er boomer generationen, men i virkeligheden gen X 😂

   Tingene går jo begge veje, der er ting i de yngres liv, jeg ikke fatter en bjælde af og omvendt, der er ikke andet at gøre end at grine af det!

   • venterpaavin

    Ja, og jeg kender det jo først fra idag af😂

    Det er formentlig altid morsomt, når ens børn synes, de selv har fat i den længste ende og ved det hele, selvom de for få år siden fik en madpakke med smurt af deres mor 😂

    – A

 • Charlotte (Uglemor)

  Svare er enkelt, få dig en masse børn til at slæbe de nyeste ord og vendinger med hjem. Jeg er næsten 64, og kender altså de fleste af de gængse ord og vendinger – og kan fistre sundt med apps og genveje og så videre.
  Jeg følte mig dog gammel forleden i bussen, da jeg måtte forklare en ung pige, hvordan man lavede en SMS-billet til bussen. Hun vidste dårligt, hvad en SMS var 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *