A,  afslapning,  anbefaling,  snaksnak

Så skete der alligevel lidt.

Jeg elsker både at have planer, og når man egentlig står op med en blank kalender, og så bare ser på hvad dagen byder.

Da jeg stod op i weekenden, havde jeg intet på søndagsprogrammet, men vågnede op med en ustyrlig trang til brunch og lidt blå himmel.

Skægaben var heldigvis med på at blive luftet, og vi stak derfor afsted. Som altid er det ikke givet, man kan få plads på byens bedste steder, når man ikke har booket i forvejen – heldigvis tager Penny Lane kun bordbestilling til større selskaber, så der havde vi en forhåbning om, der kunne være plads til os.

Til vores store glæde var der allerede pyntet op til jul, og vi fandt et af stedets hyggelige kroge at nyde dagens første måltid.

Jeg kørte avocadomad med hytteost (med krydderurter og fuld smæk på citronen, så godt!) og en lille yoghurt med deres virkelig gode, hjemmedrejede müsli og Skægaben var på deres luksusbrunch. Begge var vi tilfredse – det er umuligt at blive andet derinde.

Spontant efter at have luret på juleoppyntning og julebelysning gennem gågaderne, endte vores tur på havnen for at se på lidt vand.

Spontant valgte vi i den forbindelse at svinge mit Kunsten-årskort, som også gælder til Utzon centeret, som troner så flot på havnekajen.

Her fik vi derfor også rundet deres nyeste udstilling, da vi stadig har de andre i frisk erindring.

Den består af historien om Operahuset i Sydney og både med stor-skærmsfilm, billeder, skitser og beretninger, blev vi meget klogere på det kæmpe værk. Og så er var det – som alt de skaber – en virkelig smuk udstilling, hvor det er en fryd bare at kigge overordnet ud i rummet, og beundre opbygningen heraf.

Godt luftet og med nye indtryk, kunne vi således valse hjem igen, til mere dansk kultur iform af en AaB kamp, og senere begrave os takeaway og “Skønheden & Udyrets jul” – for kommerciel barneglæde i den retning, går heller aldrig af mode i min bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *