åh nej,  brok,  dagens humør,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster

A spørger K:

Hvordan har du det med årstidsskifte? Ville du foretrække en sæson eller har hver af dem sin charme?

Jeg er ikke så vildt med mørket og kulden – særligt sne og glatte veje kan virkelig pisse mig af. Alligevel er jeg sikker på, at jeg ikke ville være helt så sommerlykkelig, hvis det ikke var en kort fornøjelse, men en generel tilstand. Så ja, hver årstid sin charme.

Hvis du måtte vælge fem bøger og fem langtidsholdbare madvarer til dit beskyttelsesrum, hvilke ting, havde du så valgt?

Kun 5 bøger?! Det er jo ikke engang hele Harry Potter. Ellers må jeg tape lortet sammen, og så kalde det en bog for “Harry Potter”-serien skal med, det samme gælder Det lille hus på prærien, Nynne, Bridget Jones og alle bøgerne om Walsh-søstrene af Marian Keyes.

Af mad ville jeg vælge makrel, oliven, kaffe, knækbrød og havregryn.

Hvordan forholder du dig, når du er vidne til negativ omtale af grupperinger, hvor der går imod dine personlige værdier?

Jeg kommer altid til at kæfte op. Jeg får en følelse af, at den der tier samtykker – og selvom om de, der udtrykker sig negativt allerede kender min holdning og der ikke nogen er i tvivl om min holdning.

Hvad har du altid et overforbrug af?

Ost, cola, parfume og papir i alle former.

Er du begyndt at glæde dig til jul?

Jeg glæder mig nærmest altid til jul. Pånær når vi rammer 25. december, så kan jeg ikke mere – og så er jeg helt julemæt indtil vi rammer foråret, hvor jeg igen tænker på julen med glæde.

K spørger A:

Hvad er din foretrukne teknologiske opfindelse, der har ændret dit daglige liv?

Jeg er helt tosset med elcyklen (kæmpe win) og så kommer vi ikke udenom at mobiler, på godt og ondt, er en virkelig smart opfindelse – især fordi man har airpods dertil, og transporabel lyd, elsker jeg. Jeg vil dog særligt slå et slag for mine el-drevne handsker med indbygget varme, som giver mig SÅ meget livskvalitet, fordi jeg trives i at være ude året rundt, og med jævnt heftigt Raynauds syndrom, så betyder de så meget for, at kunne gebærde mig når der er fugt og vind i luften. Førhen kunne det tage flere (smertefulde) timer og tø dem op, og være umuligt at låse min cykel efter en aftenvagtshjemtur – det kan jeg nu.

Hvorfor er bestemte traditioner vigtige for dig, og hvordan påvirker de din livskvalitet?

Jeg elsker traditioner. Jeg er helt med på at gentagelsesritualet der består i dem, virker kedeligt eller kvælende for nogen – for mig er det lige omvendt. Jeg kan glæde mig usigeligt til at vide præcis, hvordan tingene skal foregå og glædes helt vildt ved at de sker, præcis som præsten prædiker. Det er hyggeligt, trygt og genkendeligt. Spontanitet kan man få så mange andre steder.

Hvad er dit bud på ultimative comfort food?

Toast – bare med skinke og ost. Og alle gryderetter med fløjsblød, saltet kartoffelmos. De to kombinationer, slår aldrig fejl, og smager altid fuldstændig fantastiskt på comfortfood-måden.

Hvordan træffer du beslutninger, når du kan vælge imellem kortsigtede glæder eller langsigtet tilfredshed?

Jeg er generelt jævnt snusfornuftig, men kombineret med heftigt dopaminsøgende – så der bliver foretaget beslutninger i hver lejr, men indrømmet er det sjældent nogle, der er direkte på bekostning af langsigtet tilfredshed.

Hvad ville være din drømmeaften, hvis penge og tid ikke var begrænsninger?

Den ville være et sted udendørs under varmere himmelstrøg med mange retter, væltende ud af et fantastisk køkken og en eller anden betagende form for openair forestilling i aftenlunen, der skulle suge mig fuldstændig ind i en anden verden. Dertil godt selskab og iskolde bobler.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *