Anne,  Griskhed,  Mad,  opskrift,  PURE NICENESS,  snygge,  yum

Fest i min mund.


Mig & Kit skulle lige bespises inden forestillingen igår, og valget faldte på vores begges favorit – nemlig hjemmelavet mozarella/spinat-pizza. Yumyum! <3

Nu med opskrift:

Dej:
50 g. gær
4 dl vand
1 tsk. groft salt
1 spsk. honning/sukker
Mel

Gæret røres ud i vandet hvorefter de øvrige indgredienser tilsættes – høvler bare mel i, til det passer. Hæves i minimum 30 minutter, men meget gerne mere.

Tomatsovs – på slum:

2-3 store stilktomater
1 stort løg
1-2 spsk. rød pesto
1 spsk. sukker/honning
1-2 spsk tomatpure (kan udelades)
Diverse krydderier – heri er brugt chili, paprika, pebermix, mexikansk grillkrydderi, basilikum, oregano, salt, friskkværnet sort peber.

Løg hakkes og svitses, hvorefter krydderierne tilsættes og bliver svitset af. Dernæst smides de grofthakkede tomater i og lidt vand, som får lov at simre og blive “grødet”. Så tilsættes sukker pesto og evt. pure. Efter kort tids simring smages den til med salt og peber, og evt. flere krydderier. Jeg laver den altid godt stærk, nu da fyldet er så neutralt.

Fyld

Spinat
Mozarella
Oregano

Slaskes oven på den tomatsovs-beklædte bund i ønskede mængder, og bages i varmluft-ovn ved 225/250 grader i omegnen af 15 minutter.


Voila!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *