Bolig,  fjoller,  Kit,  nørd,  samlerpsykopat,  snaksnak,  Stelstress

Den perfekte undskyldning.

I vores familie findes der kun en undskyldning, som er gangbar i næsten alle situation, som involverer stel, boliginteriør og andet upraktisk. Den er til gengæld også på alle måder vandtæt. Man kan aldrig sætte spørgsmålstegn ved den, eller henvise til fornuft. Undskyldningen vinder over alt. 

“Jeg samler på det/den/dem.”

“Jamen, Kit – du har allerede 3 steltonkander. Er det virkelig nødvendigt med 3 mere?” – “Jeg samler på dem.”
“Kunne du ikke bare nøjes med noget billigere porcelæn? Så havde du jo bedre råd til alt det fornuftige” – “Jeg samler på det.”
“Er den ikke for upraktisk?” – “Jeg samler på det/den/dem.”
“Helt ærligt, hvor vil du overhovedet gør af den?” – “Jeg samler på det/den/dem.”
Lige nu sidder jeg og lurer på stel på nettet, og mit stelstress er i fuldt udbrud. Der er godt nok meget, som jeg gerne vil have.
Har indtil videre cirka 7 stel på beddingen.  
Og her kommer undskylnings eneste ulempe ind. Hver eneste gang, at jeg forsøger, at tale mig selv fra noget af det, er der en lille stemme inden i mit hoved, der hvisker: “Jeg troede du samlede på det.”.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *