A,  anbefaling,  K,  Lister,  snaksnak

Vores “Aalborg turist-guide” 2021 – part 1

I 2019 lavede vi vores Aalborg-byguide på en sød læser-opfordring, og nu er vi sørme blevet spurgt (på instagram), om vi ikke kunne lave en i år, til de feriegæster, der her i år ku’ tænke sig en miniferie i “vores” by. Følgeren mente, at vi var de helt rigtige at spørge, og det kan vi jo kun være beæret over.

Så vi vil selvfølgelig gerne give vores bud på sådan en, og præsenterer hermed 2 dage i Aaller’n med noget af det lækre, smukke og hyggelige, at byen byder på. Du finder både nye og “gamle” tips, og må hellere end gerne gerne spørge i kommentarfeltet, hvis du har noget på hjerte.

Skal du afsted i sommerferien, anbefaler vi i øvrigt stærkt at du tjekker de næste ugers programmer hos Sommer i Kilden, Fredagsrock i Karolinelund og Costa Del Nordkraft (et sted, som vi vil fortælle mere om i part 2) der ugentligt byder på comedy, lørdags-chill med musik, EM på storskærm, ølsmagninger, sing-a-songwriter aftener, solnedgangsfilm og meget mere, sommeren over.

Men skulle de arrangementer ikke passe ind med din Aalborg-ferie eller smag, leverer vi selvfølgelig nogle stensikre feriehittere.

Velkommen til Nordens Paris.

Dag 1

Aalborg er som bekendt en stor by, og hvor og under hvilke omstændigheder du vil sove, er helt op til dig – der er et utal af muligheder; mange flere end vi nævner her. Cabinn, Kompas og Zleep er alle budgetvenlige og centrale, hvor Cromwell og Radisson er mere luksuriøse bud – et par steder kan du også leje hele ferielejligheder, eller alternativt tjekke AirBnB.

Valget er dit.

Vi forestiller os du ankommer til byen ved tidlig formiddagstid, og formentlig kun har spist dig et eller andet nemt på farten, og derfor godt ku’ bruge et solidt måltid mad, før du udforsker byen.

Så når du har tjekket ind på dit udvalgte hotel, og maven rumler, bør du starte dit kulinariske bekendskab med byen på Cafeministeriet.

Stedet serverer et væld af lækre ting fra 9-13, hvor du enten kan vælge 2-3 mindre retter, eller lade valget falde på den fulde brunchplatte, hvis du har svært ved at vælge. Det hele holder, og personalet er skidesøde. Top det hele af med lidt bobler eller brunchpunch’en, hvis du fejrer feriestart.

Når maden er spist, snupper du herefter en lille bustur, rask gåtur eller et par minutter i bilen fra cafeen, hvortil du når en af byens smukkeste desitinationer.

Kunsten er et museum i evig forandring, som altid fornyer sig med spændende udstillinger og teater, workshops, koncerter i kalenderen, og A har haft årskort dertil i årevis. Der er desuden familievenligt med både sommercamp og skattejagt til børn, samt et springvand, der er uhyr poplært at lege i (husk skiftetøj).

Er du så heldig, du kommer en onsdag, kan du blive til kl. 16, hvor hele skulpturparken udenfor, trylles om til en dekadent havefest, med dj’s, talks med interessante personligheder, livemusik, foodtruck og lounge-bar – programmet kan du se her.

Men er der ingen sommerlounge i vente, kan du i stedet sætte kurs over Limfjordsbroen. Busforbindelserne er gode, køretiden kort og det er bestemt en turen værd.

Her gemmer sig nemlig noget lokalhistorie, helt tilbage fra vikingetiden, hvor et kæmpe velbevaret gravhøjs-areal er tilgængeligt for alle at besøge. Det er både gratis og smukt, og der er skilte der beretter om stedet – og selve museet er bestemt også entreen værd, hvis man er historieinteresseret.

Er maven begyndt at knurre, kan du evt. starte med et besøg på det tilknyttede museumscafé til lidt frokost. De har bla. ret habile smørrebrød, kan vi hilse og sige – og så er du klar til at trave det hele rundt.

Vel tilbage i midtbyen og fyldt op med gode oplevelser, synes vi du skal finde nogle tapas og en god flaske vin. Det har vi gudskelov mange steder, der er mand for, men vi er særligt glade for Pingvin og BistroV.

Vil du hellere nyde vejret, anbefaler vi i stedet et smut forbi We Feat efter en øko-bowl, hente lækker Urban streetfood hos Caspars eller besøge Bogø, hvor du kan få alt fra standard sandwiches, burgers og snaskede pita-kebab, til sushi og pastasalater.

Nyd det gerne på havnefronten i Jomfru Ane Parken, eller i den hyggelige “Slotsparken” skråt overfor, hvis der er for mange boomblasters, bare bryster og basketspillere.

Så er du forhåbentlig mæt og glad, til at gå din sene aften i møde.

Vi anbefaler som altid varmt et besøg i Aalborg teater, men byen har også alskens dejlige værtshuse at byde på, og måske du egentlig hellere vil hjem på hotellet og streame noget Netflix. Dertil kan blandselv-slikken hentes adskillige steder, som MigogAalborg’s guide hertil så fint indikerer, men vi holder personligt på, at Candylicious af de nævnte, er den bedste.

Dag 2:

Efter en forhåbentlig behagelig nat, er du nok en tur rundt i byen.

Afhængig af hvad vejret og humøret byder på, så tænker vi at den ideel start på dagen indeholder lidt at spise – eller som minimum noget kaffe. Vi har et kæmpe udvalg af cafeer i Aalborg. Vi har et par favoritter – men en klassiker, som er blevet kåret til Aalborgs bedste brunch ad flere omgange, er Cafe Spiret.

De har kryds-af-brunch, hvilket er helt genialt, når man som os har nogle preferencer. Er du ikke til brunch, men mere på en form for opdelt morgenmad/frokost-ordning, så kunne du startet ud med lækkert friskbagt brød og skøn kaffe hos fantatiske Penny Lane – en ægte Aalborg klassiker, som du aldrig går galt i byen med. Der efter kunne du måske vælge en frokost på Søgaards bryghus.

Der kan du få alt fra smukke bowl, fantatiske smørrebrød, fish’n’chips og et væld af special øl. Bryggeristemningen er skøn, og der er som ofte liv i både udendørs- og indendørsserveringen, hvis vejret er til det.

Vi håber selvfølgelig at vejret er med dig, når du besøger vores fantastiske by. Vi har nemlig et utal af hyggelige parker, som vi nyder så snart at lejligheden byder sig. I midt byen er den førnævnte Jomfru Ane parken ved havnen et must. Der kan i nye fjordudsigt, slentre langs havnen og se på mennesker der spiller bold. Medbring evt. en iskaffe fra fx. Espresso House – eller noget lidt mere ‘festligt’, hvis du som os godt kan lide en lille een.

.. en anden park, som er værd at slå et slag for er dejlige Karolinelund. Engang var det byens tivoli, men nu er det hjem for graffiti, god stemning og byens sødeste byhaver. Selvom det ligger en kort tur smut fra centrum, så er stadig forfriskning at hente. Smukke Butik Gejst tæt derpå, forhandler ikke kun lækre smykker, fedt vintagetøj, interiør og andet uundværligt lir – nej, de har også kaffe togo, håndlavede flødeboller og alt mulig andet. Så er du ude ved Karolinelund, skal du endelig ikke snyde dig selv for et smut der forbi.

Er vejret ikke parkvenligt anbefaler vi at du i stedet tager på rundvisning på Aalborg kloster – der er faste rundvisninger om sommeren, men man kan også booke en rundvisning på andre tidspunkter. Her lærer du om Aalborgs historie helt tilbage til middelalderen – der bliver fortalt om hekse, klostrets historie og den uartige nonne, som er muret inde i kælderen. Der er også spændende fortællinger om Churchill-gruppen, som har sit eget museum i Aalborg kloster.
Alternativt er Utzon Centeret ved Aalborg havn også helt vildt smuk og spændende – vi har besøgt det ved flere lejligheder og set flere af deres udstilling – bare at beundre bygningen, er en oplevelse i sig selv.

Hvis vejret viser sig fra sin bedste side, så skal du slutte din dag på Aalborg Street Food. Det ligger ude ved bådhavnen i den vestlige del af byen. Måske kender du konceptet, hvis du fx kommer fra Aarhus og Odense af? Ellers kan vi fortælle, at der er en hal fyldt med forskellige kulinariske oplevelser, events og underholdning. Der er alt fra flippermaskiner og burgere til storskærm, live musik og økologiske salatbowls. Der er drinks, karaoke og et fantastisk udsigt for dem, som vil nyde maden udendørs.

På Street Food spiser man ved langborde og kommer hinanden lidt ved. Det er en oplevelse at besøge, og ret skønt at hver mand i selskabet kan vælge, hvor vedkomne vil hente sin mad, og stadig være en del af fællesskabet. Der emmer af liv, og det er værd at holde øje med deres kalender – det kunne jo være at de afholdt noget, som du ikke ville gå glip af.

.. er 2 dage i Aalborg ikke nok for dig? Så hæng på, der kommer en part 2 med endnu flere Aalborg-oplevelser, spisesteder og hyggeligheder.

11 Comments

  • venterpaavin

   Vi stemmer for! Vi elsker vores by, og synes vi fik langt, langt under alt det vi kan anbefale, med i denne omgang 😍. Den byder på så meget godt 👏🏻

   Tak for roserne♥️

   – A og K

 • Lise Bundgaard

  Sikke en skøn lille guide piger 😍

  Af spisesteder synes jeg restaurant menendez er noget af det dejligste. 👌🏼 Jeg he personligt til gode af prøve “På Fjorden”, men det skal der snart lves om på, deres egg benedict skulle være lækkert! Og er man her en onsdag eller lørdag er torvedag på frederikstorv altid hyggeligt. Eller fredag på nørresundby torv. Især ham der sælger lækkerier fra nazareth eller “på fjorden” der sælger surdejsbagværk er skønne på solsiden 🥰

  Har man børn kan der anbefales legepladser i enten mølleparken eller lige over kulturbroen på nørresundby siden.

  • venterpaavin

   Perfekt med tilføjelser – tak for dem Lise! 😍🥳
   Vi har heller ikke prøvet På Fjorden endnu, men det ser absolut smukt ud, så det skal vi også ha’ gjort 💪🏻

   – A og K

 • Piskeriset

  Keep ’em coming! Jeg har selvfølgelig booket restaurantbesøgene lang tid i forvejen, men alle de spændende gøremål, der er imellem måltiderne, er endnu ikke planlagt. Glæder mig til næste afsnit 😀

 • Tine

  Hvor er I bare gode, altså! Det ser jo helt forrygende ud – I viser virkelig Aalborg fra dens bedste side. <3 Jeg kender efterhånden flere af stederne (de fleste på jeres opfordring – tak for cafétips!), men har også stadig en del til gode. Jeg håber, at jeg kan få lidt sommerferie nordpå i år, så jeg kan få oplevet nogle af tingene i jeres guide men i første omgang går turen til Vestjylland i sommerhus i næste uge.

  SKØNT indlæg.

  • venterpaavin

   Vi siger mange gange tak! Og hvor er det virkelig skønt at høre, du løbende har kunne bruge vores ideer – det varmer altså rigtig meget at høre 🙏🏻
   Det giver os endnu mere blod på tanden til det næste 👏🏻.

   Rigtig god ferie – både i vest og nord 💓.

   – A og K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *