Anne,  der er altid noget at fejre,  ferie,  Griskhed,  Jubiii

Feriedagbog, Kristianssand, dag 1:


Billeder sig altid en del mere end ord – hvertfald, når det gælder det, at rejse. Stemingen, den smukke natur, friheden til at lege millionær, spise ude og drikke vin hver dag, opleve en ny by, kultur, kunst, sang og nationale seværdigheder, kan aldrig helt beskrives. 
Det skal ses, smages, duftes og opleves. Og tage jer med, kunne jeg ikke, men se, det kan I jo her. 
Så derfor får I min skønne, skønne Norges tur i dagbogsform, en dag af gangen.

Her får I døgn nr. 1, som gik med:

At jeg (modsat alle andre dagepå året) kl. 09, var fuld af pep og sommerfugle i maven. Kort tid efter snappen var sendt, stod min rejseherre nemlig parat, og vi satte kursen mod Hirtshals havn. 

Kl. 12.00 satte færgen i gang, og efter en mildest talt små-heftig sejltur, ankom vi. Gudskelov helt uden søsyge og med humøret højt. Og kæft altså, hvor var der pænt fra første øjekast. 
.. Henad kl. 15 var vi checket ind, og snuppet en tur gennem byen for at se os lidt omkring. Vi faldt straks over denne butik, og undrede os. Tænk, at have en hel’ tøjkæde, kun til transvistitter ved navn Rasmus? Men hey, der må jo være marked for det deroppe? 

Kl. 15.36 ankom vi så til Naturhistorisk museum, i de skønneste omgivelser. 

.. Hvor der indenfor var lidt mere hardcore gothstil, med afhuggede dyrelemmer.

.. Men værten var vældig flink, og der var riglig at se på.

Efter en times tid, begav vi os over til “naboen”, nemlig Gimle Gaard, som var vældig flot – især rosenhaven var helt overdådig.
.. Men slog dog ikke den afslutningsvise gåtur gennem Botanisk Have. Nøj, det var fint. Men klokken nærmede sig de 17, maverne rumlede og efter en runde, vendte vi igen mod indre by.
.. Overvældet af ferieglæde og oplevelser, faldt vi over den skønneste urban cafe. Grafitti i gårdhaven, forskellige stole og borde, menu skrevet på tavlekridt – og nårh ja: BlueCheese Burger med det hele. Så den hoppede vi på, ink. en flaske vin. Og kl. 19.07 stod denne svinske tallerken og tronede foran os. SÅ godt. 
.. Og efter den og vinen var konsumeret, var klokken blevet 22.11. Og vi var mætte og rødkindede, men stadig tørstige. Så et smut i Rema1000 havde skaffet os vin og snacks, som skulle holde de næste par dage.
.. Lige indtil, vi indså hvór tørstige vi var. Og pludselig var klokken over to, og vi havde ribbet hele lageret og sang højere end højt. Alt for skægt. Godt, man aldrig bliver helt voksen. Dog vidste vi, der også var en dag i morgen, vi gerne ville have udnyttet til det fulde. Så hen af 2.30, fik vi revet det vin-indsmurte lagen af, børstet tænder og hoppet under dynerne, med store smil.
Nej, I kan tro, Kristiansands første dag skuffede absolut ikke.

4 Comments

  • A + K = ♥

    Mindre dyrt end jeg troede, det er såmænd ikke værre, end at vælge de lidt finere cafeer i Aalborg.
    Vi blev absolut ikke snydt, selvom vi ikke valgte de fancy steder, men spiste både godt, økologisk og med hjemmerørt mayo, selvbagt brød mv. flere steder
    De “billige” cafeer landede vi fx på 200 DKKR for en hovedret med kød, sauce og kartofler og 135 for en burger. Det kan man sagtens finde billigere i Aalborg, men tildels også dyre. Og vand er gratis i hele landet. Så alt i alt var det fair – bortset fra alkohol, det koster kassen. Vi havde gudskelov et lager med hjemmefra 😉

    – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *