A,  gaver,  Griskhed,  PURE NICENESS,  snygge

.. næsten lige til påske!

Så er julen for alvor gået på hæld. Og hvor er det både hyggeligt, skønt, fortryllende og ret hårdt på samme tid, med så meget juleri. Udover et par enkelte timer igår, inden min kæreste hentede mig, er jeg først for alvor hjemvendt på egen matrikel efter nogle dejlige dage med familien.
Både Kit og jeg er vi enige om, at julen allerede starter d. 23. Denne dato, har vi nemlig begge de sidste par år arbejdet, og bliver derfor hentet og kørt til barndomshjemmet, når klokken slår 23. Ikke for at sove, men for at drikke midnatskaffe, sladre og gætte på, hvad den sidste kalenderpakke mon gemmer på, indtil vi tilsidst lokker os selv i seng.
Spændingen forudløses som bekendt ved morgenbordet. Vi spiste nemlig traditionen tro morgenmad og pakkede kalendergaver op 9.30, som vanligt. Dernæst begav mor og jeg os i køkkenet til kartoffelskrælning, inden jeg tog på en tur ud i det blå. Min barndomsveninde og jeg mødes nemlig altid, og går en tur i det dejlige julevejr – og til vores held, var der opklaring i regnvejret netop ved middagstid.
Da jeg var tilbage, stod den på endnu mere kaffe. Min søde kæreste agerede nemlig også julegæst. Så med lidt gaveaflæsning ovre, drak han lige en kop sort guld med os, inden vores far kørte Kit på job, så ‘hendes’ borgerne, også kunne få sig en glædelig jul.

Men så(!) gik det ikke længere, med evighedshyggen. Gulve blev støvsuget og vasket, kjoler røg på og hår blev sat, stegen røg i ovn og sovsen opstartet, inden næste pause.
For Disneys juleshow måtte jo ses, før vi igang igen med maden, så den stod noget nær klar, til gæsterne kom ved en 18 tiden.
Og kom gjorde de, i hobetal. 13 styk blev vi! Og en væltet kande vin, masser af mad og en fundet mandel senere, var vi alle glade og mætte. Det er simpelthen det hyggeligste, at sidde og nyde Moster’s and, Kusinen’s grøntkålssalat, Lillesøsters syltesager og den fælles-tilsmagte brune sovs (og vinen ikke mindst. Da vi ryddede af, var jeg på femte glas. Ups. Det ér ikke nemt, når der står Hardys på flasken.)
Efter afrydning, nærmede klokken sig de 21, og det var tid at gå om træet. I nogle familier tager det tre sange og et halvhjertet kig på glaskuglerne. I vores tog det over en halv time. Jeg ELSKER at synge, og gerne tre sange for meget, end for lidt – men de stakkels mænd skal jo også kunne holde ud, at være her. Så oppakningen gik i gang, men vi var kun halvvejs, da Kit eeeendelig blev hentet fra job og var hjemme 23.30. Det er bare allerbedst, når allé er med!
Så vi forsatte med at hygge, spise skumjulemænd, beundre pakker og drikke kaffe, til klokken nærmede sig 01, hvor gæsterne drog mod egne hjem. Vi tilbageværende manglede dog liiige en gave eller to, så først en times tid efter fandt vi alle fem vej til vores sengepladser. Mætte, begavede, overvældede og glade helt inde i sjælen.
Kan man bede om mere? Jeg tror det ikke.

Håber jeres jul også var skøn.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *