A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  snygge,  Uncategorized

Forkælelse i snegletempo.

 

Det er utroligt så meget et døgns luft under vingerne, kan give en.

Og hvor meget man kan nå, selv i snegletempo.

For torsdag/fredag var helt nede i gear, da vi skulle på føromtalte kæreste-ophold på Juelsminde. På den måde, hvor man har biltur på flere timer til at høre alle favorit numrene og synge om kap, har tid til at slentre og kigge på flotte facader gennem en ny by, bruger oceaner af tid på at kigge menukortet og dvæler ved alle de fine sager, da vi ankom til udflugtens første mål.

Ingen af os har nogen egentlig relation til Horsens by, og derfor havde vi kigget os lidt omkring på nettet, for at finde ud af hvad området havde at byde på. Vi vidste kun, at vi skulle ende aftenen på Juelsminde Strand Hotel, og at det var den storby, der lå tættest på.

Vi besøgte først en af byens cafeer, som vi havde fundet temmelig tilfældigt, men den franske bistro var lige i øjet, og særligt et glædeligt gensyn med senneps-mayo til fritterne gjorde, at vi glæder os endnu mere til Pariserturen, jeg fortalte om for nylig.

Valget faldt dertil på “Danmarks Industri Museum”, som viste sig at være et rigtig rigtig fint og sjovt sted. Museet er nemlig en helt by i sig selv, lidt ala Den Gamle By i Århus, og man har et helt lille bytorv med kjolebutik, bank, skolestue og butiksgade, udover den store hall med gamle industri maskiner med gas og strøm, som de kyndige maskinmestre kunne berette gode fortællinger om. Det var en rigtig skæg oplevelse og de var simpelthen så flotte at se på.

Jeg var dog allermest imponeret over “arbejdslejlighederne”. Museet har nemlig investeret i to almene opgange med to værelses lejligheder, hvor hver etage repræsentere hver sit årti fra 1920 til 1990. Det var virkelig pudsigt og sjovt at besøge disse små tidslommer og følge udviklingen på akkurat samme kvadratmeterplads, som det forrige havde bevidnet om.

Det kan varmt anbefales!

Det samme kan siges om Juelsminde Hotel, hvor vi efter en kort køretur på 20 minutter, sluttede udflugten. Fantastisk afslappede omgivelser, og et serviceniveau, der ikke var en finger at sætte på. Selv havde vi kun planer om, at drikke en flaske vin, men vi havde nær misset vores bordreservation, selvom vi åbnede den kl. 16, da vi ankom. Sådan går det nemt, når man bare sidder og sladre, med plastikkrusene fulde og stadig efter 7 år, kan snakke i munden på hinanden i timevis, og tilfældigvis på vej på toilettet ser, at klokken pludselig er 18.26.

Dog var det et held vi fik set på uret, for maden og vinen vi mødte op til, ville jeg ikke have misset for alt i verden. Det fortjener et indlæg for sig, men jeg kan sige så meget, at det var meget mætte og tilfredse (og småfulde, ej at forglemme) vi slentrede fra restauranten, en god håndfuld timer senere.

Det er hvertfald ikke sidste gang, vi forsøger os med et ophold på dansk grund, og så kan sådan en arbejdslørdag som idag bare komme an, for jeg må siges at have holdt fri for alle pengene i torsdags.

Håber jeres weekend er skøn!

 

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *