Hvad med dig,  job,  K,  kender du det

Hvad arbejder du med? Og hvorfor?

Tusinde tak for alle jeres svar på vores navneindlæg. Det er så hyggeligt og sjovt, at lære jer bedre at kende.

I den forbindelse kom jeg til at tænke på, hvad arbejder du egentlig med? Du har måske allerede læst mine indlæg om dengang, hvor jeg ikke fandt ud af hvad skulle være som voksen? Ellers, kan de findes her.

Faktum er i hvertfald, at både A og jeg begge to, arbejder med mennesker på deltid, hos kommunen. Vi fortrækker fritid frem for arbejde, men sætter stadig pris på, at tjene penge nok til fritidens fornøjelser.

Derudover er altså også et eller andet særligt, at gøre noget godt for andre. Det er faktisk grænsende til vanedannende. I hektisk branche med masser af ansvar, og forskellige opgaver, er det næsten umuligt at kede sig. Tiden flyver afsted, de fleste dage, og før man ved af det er man på vej hjem igen. Dette er en kæmpe fordel for os, der ikke duer til, at kede os.

Til tider kan jeg dog godt savne pænt tøj, tisfrit fodtøj og mindre skæld ud i arbejdstiden – men på den anden side, er det vel også en del af charmen.

Nu er det efterhånden 10 år siden, jeg første gang satte mine ben i hjemmeplejen, og jeg har ikke holdt ret mange måneders pause igennem årene siden. Til trods for, at jeg ved gentagende lejligheder har proklameret, at jeg aldrig skulle fastansættes i hjemmeplejen. Noget mine kollegaer stadig, efter tre års fastansættelse, ynder at gøre en lille smule nar af. Så mon ikke jeg bliver her lidt endnu.
Det er i hvertfald svært at vide, hvad jeg ellers ville fortrække, og hvordan jeg skulle trække mig derhen.

Derfor ville det være rigtig spændende at høre fra dig – hvorfor har du valgt det job du har? Er det et tilfælde eller har du arbejdet hårdt og målrettet for at nå der til? Har du mon planer om at blive der for evigt, eller er det bare et skridt på din vej? 

21 Comments

 • Fru Madsen

  Jeg underviser på lærerseminariet. Det er mit første job efter endt kandidatuddannelse, så tænker ikke jeg skal være her resten af livet. Jeg er også uddannet folkeskolelærer, og tænkte dengang jeg selv gik på seminariet, at det var mit drømmejob at undervise der, fordi jeg blev vildt optaget af didaktik. Jeg blev så rekrutteret under min didaktik-kandidat, til at vikariere på seminariet, og er blevet hængende siden.
  Det er en underlig fornemmelse at mit første “voksen-job” er ét, som jeg troede jeg først ville kunne få efter mange år, og det gør det lidt vanskeligt at tænke i andre baner, når jeg ind i mellem overvejer at søge andet, for hvad skal det så være …

 • Marie / krøllerier

  Jeg er ingeniør, og jeg arbejder med trafik…. I gymnasiet brugte jeg en mellemtime på at læse i ‘hvad kan du blive’. Alle uinteressante sider rev jeg ud, og til sidst var kataloget ret tyndt.
  Så bestilte jeg info materiale, om de spændende uddannelser. Det kom dagen efter – og to dage senere, meddelte jeg mine forældre, at jeg flyttede til Aalborg efter sommerferien, for at studere ved AAU.

 • Bi

  Jeg er uddannet cand.mag og har efterfølgende opkvalificeret mig til social- og sundhedsassistent. Jeg er afdelingsleder på et plejecenter. Det giver mening for mig, og det er det vigtigste. Da jeg for ti år siden havde hovedet begravet i Focault, Regnede jeg bestemt ikke med, at jeg ville komme til at trives som akademiker i praksisfeltet.

 • Tina D

  Jeg er også sosu 😉 har faktisk arbejdet sammen med K en gang hvor hun var vikar. Jeg er også uddannet landmand og overvejer kraftigt pt at gå tilbage til det fag, pga jeg syntes vi bliver skåret for kraftigt ned og løber stærkere og stærkere.

  • venterpaavin

   Ej, hvor hyggeligt! Det husker jeg godt?
   Du har ret i det med travlheden – jeg krydser fingre for, at det vender på et eller andet tidspunkt??
   Håber du har det godt ellers.

   – K

 • Tina

  Jeg har altid arbejdet meget.
  Jeg er uddannet speciallærer og har især arbejdet med psykisk og med neurologisk syge.
  Så blev jeg specialskoleleder og siden neuropsykologisk testkonsulent.
  Jeg har ved siden af dette har unge psykisk syge i pleje og så har jeg ellers gård, familie og dyr at se til.
  I min fritid har jeg også altid været aktiv.
  Sidder sjældent stille, først da en arbejdsulykke ramte måtte farten sættes ned.
  Jeg synes I har taget et klogt valg at lade fritiden fylde mere:-)
  Glædelig juletid ønskes:-)

 • Tina

  Glemte at skrive hvorfor!
  Egentlig ville jeg være lærer for voksne, gerne på lærerseminariet, men jeg var god til struktur, at sætte grænser og tackle de svære situationer.
  Derfor endte jeg med at arbejde med dette.
  Aften sene hilsner:-)

 • Nina W.

  Jeg arbejder med export som sales support. Har været i samme firma i 28 år nu, og har ikke nogle planer om eller lyst til at være andre steder. Stort firma med mange muligheder. Aldrig kedeligt. Skønne kollegaer. Hvordan jeg endte her? Det var et tilfælde. 🙂

 • Louise Møller

  Er gammel nordjyde men flyttede til Odense i 1985 for at læse cand negot. Studiejobbet hos Fyens Stiftstidende blev efterfølgende til fuldtidsarbejde, hvor jeg var med til at starte Gul&Gratis op; dels printudgaver og online. Efter små 20 år i gult regi flyttede jeg over i vores dummy/layout afdeling et par år. De seneste 6 år har jeg arbejdet som projektleder i vores BtC afdeling (abonnement) – og har de sødeste kolleger?

 • Sofie

  Jeg er (mere eller mindre tilfældigt, trak vist lod mellem nogle forskellige uddannelser) læge, helt grøn fra universitetet i sommers og nu ansat i en medicinsk akutmodtagelse.
  Det er jeg heldigvis glad for, selvom 18 timers aftennattevagter er lidt træls. Nu skal jeg så til at finde ud hvilken slags læge jeg skal være – med 39 forskellige specialer at vælge mellem, gisp! 🙂
  Tak for en rigtig hyggelig blog og rigtig glædelig jul!

 • Line

  Jeg elsker denher leg 😀

  Den baglæns vej er at jeg i dag arbejder dom folkeskolelærer, og ELSKER ELSKER ELSKER mit job – selv om det er møghårdt til tider, og lønnen ikke helt følger med indsatsen. Men for pokker, hvor det giver MENING, og hvor jeg holder af ungerne <3

  Oprindeligt er jeg uddannet agronom fra det, der engang hed Landbohøjskolen, og i dag er en del af KU. Jeg troede jeg skulle være landbrugskonsulent i gummistøvler, men det blev det godtnok ikke til så meget med, kun en lillebittesmule … Min tur i jobrouletten startede i Fødevareministeriet, hvor jeg havde med foder til landbrugsdyr at gøre. Via en smuttur over et PR-bureau, hvor jeg var kommunikationskonsulent (hvor kom dén fra???) blev jeg miljøkonsulent, og arbejdede med miljøgodkendelser – det var her, jeg fik luftet gummistøvlerne en kort overgang. Finanskrisen satte dog en stopper for det, hvorfor jeg var inde og ude af dagpengeland og jobcenterforsorgen i en rum tid, afbrudt af nogle kortere ansættelser, der havde med uddannelser at gøre. Ved et tilfælde blev jeg biologilærer på en skole … og det er til dato det sjoveste, jeg har beskæftiget mig med!

 • Mette

  Jeg er teknisk konsulent i en af DK største it virksomheder. Lige om lidt har jeg været ansat samme sted i 38 år. Jeg sidder i min 6 stilling, som har omfattet jobs som operatør, grafisk designer, sagsbehandler, receptionist, servicemedarbejder og altså tekniks konsulent. Det er så stor en virksomhed, at det har været muligt at leve et meget afvekslende og udviklende arbejdsliv uden at søge uden for murerne.

  Alle jobs fra det første til det sidste er faldet min vej ved en tilfældighed. Jeg føler mig meget priviligeret – jeg er blevet videreuddannet, efteruddannet og har aldrig oplevet en eneste dags arbejdsløshed.

  Nu går jeg efter fortjenstmedaljen og et håndtryk af Margrethe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *