anbefaling,  der er altid noget at fejre,  Søndagstip

Tip fra søndagszombien.

.. at sende sin mor en tanke i dag.

Er hun her ikke, håber vi du mindes – og er hun, og har du hende nær, så lad hende vide at hun er pissesød – også selvom du fx. ikke måtte få Buffalos, før de gik af mode igen.

Vi tre søstre er voldsomt glade for vores mor, og har hver især for vane, at holde ‘Mors dag traditionen’ i hævd, ofte med forskelligt udfald.

Som barn var det via en tegning eller en buket hjemmeplukkede blomster, og nu tildags alt fra teater/koncert/brunch-invitation, en sød sms, en nybagt kage til kaffen, eller en lille personlig gave, der i reglen bliver sendt afsted. Intet er for småt eller stort.

For selvom vi giver gaver mange gange “udenfor” mærkedage af ren og skær lyst, så er endnu en undskyldning for forkælelse kærkommen.

Sidste år udsendte vi desuden et indlæg, med titlen “Tak mor”, som får et repost i dagens anledning:

***

Tak mor

.. for at have opflasket mig på byens bedste hjemmebag, sarkasme, ordre om at lege ud i godt vejr og sørget for, at der strømmede Poul Krebs i højtaleren, så snart far var udenfor hørevidde.

.. for ikke at protestere, når K klippede hår og da A ville konfirmeres i hængerøvs-bukser og tanktop (og Lillesøster E i sort kjole med strutskørt), selvom nogle forældre himlede med øjnene i kirken.

.. for at opmuntre til alle former for psykopatisk samler-mani på glansbilleder, ko-ting, og bla. bruge timevis på at gennemrode butikker for udgåede Diddel-kort i slut 90’erne, og sætte dem i album.

.. for at lade A have ældre venner, uden at stille spørgsmål og lade A gå til fester med K og vores slæng – og i Jomfru Ane gade lang tid før A var myndig. Det er dejligt, at vi har haft mulighed for at forblive bedste venner.

.. for at lade K navngive din nye racercykel Randi. 

.. have sunget ‘ulve sangen’ fra Ronja Røverdatter på repeat, når vi var syge.

.. fordi hæklede A verdens grimmeste bøllehat, da jeg nægtede at købe en stundenterhue, så den ironiske distance var gennemført på hestevognskøreturen.

.. for at lære os, at man hvis man er knibe, skal man finde en voksen, men at man aldrig skal sladre unødigt, for det får man ikke venner af.

.. for at være ligeså vild med vores far, som vi andre er. Det ér også svært, at lade være.

.. for at lade ‘frihed under ansvar’ være slagordet for alt, og lært os at verden ikke er farlig. Pædagogforældre af bedste skuffe, om man vil. Altid var det pålagt os cykle hjem alene, uden formaninger, at lege med dem vi ville, drikke øl til festerne med de andre osv. For du troede på, vi holdte ord og kunne tænke selv – og sparede os dertil også for sådan noget pinligt vrøvl, med bier og blomster (vi fandt nok ud af det hele, når tiden var, som du sagde, sidst jeg påpegede, at vi da gudskelov ikke var tvangsindlagt til dén type samtale, og stadig ikke var endt i ‘Unge Mødre’ på den ufrivillige måde).

.. for ikke, at lade os få Buffalos. Vi ville 1) have set dumme ud, som du sagde, og 2) med motorikbesværet, helt sikkert brækket begge ben.

.. at føde os begge to fantastiske søstre. 

.. for aldrig at have været en pinlig, ung-med-de-unge wannabee-mor, der ville være veninder med sine børn. Du er nemlig meget meget bedre end sådan nogle, som vi desuden allerede har nok af – du er jo vores mor!

.. for at have læst alle Ælle-bælle, Astrid Lindgren og Ole Lund Kierkegaard bøger højt, og altid ladet A samle på Harry Potter, Skammer-bøgerne og tusinde af andre serier, samt foræret det næste bind, udover lommepengene, når de udkom. Det er helt sikkert grunden til, vi er så læsetossede idag.

.. for alle dage at have grint af dig selv, når det har været oplagt og lært at man ingen vegne kommer uden selvironi. 

Du er lige præcis, den bedste mor, vi kunne få.

***

Vi håber du får hygget om din mor, og hvis du er en, at der bliver hygget lidt om dig.

2 Comments

  • Karin

    Mine tanker gik til en stjerne, fik kram og en opringning da TDC endelig fik gjort så der igen var hul igennem. Hyggede med børnebørnene, og hjalp dem til at give yngstepigen en rose fra dem. (4½ år / 3 år).
    Dette skriv fra sidste år, fik mig til at mindes, flere / mange af de tanker kan jeg sende videre til min stjerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *