A,  afslapning,  anbefaling,  ferie

Feriedagbog Warszawa, dag 1:

Så er jeg landet hjemme i Danmark, efter den dejligste Warszawa-ferie.

Fem dage i den pulserende storby har blæst mig bagover, og jeg har været vildt imponeret, underholdt, velbespist og gennemtilpas, hele turen igennem. I ved, på en måde hvor en boble af forventning og glæde indeni, har været på bristepunktet hele tiden.

Alt flaskede sig simpelthen, og jeg glemte ofte tid og sted.

Både fordi min mobil har lagt i Skægabens taske alle dage, og blev kun slået fra flyfunktion til cafe-måltiderne, hvor fx. lidt snapchats, instaposys og sms’er blev sendt, mens vi ventede på mad (hvilket tilmed udmunder i, at 90% af alle billeder er taget af Skægaben, og hans telefon har et rockergodt kamera), men også fordi jeg bare har virkelig har hygget mig.

Vi snakker storby med stort S, men Warszawa er på en måde stadig helt nede på jorden – og ubegribeligt billigt. Og det er trods nye smukke glas-skyskrabere, der vælter op med billboard reklamer over alt, brede veje med op mod fem-seks spor med lækre biler, kulørte barer, brunch steder med smarte retter, rå murstensvægge og lounge musik, fantastiske niché museer, smukke parker, kæmpe historiske monumenter og hele gader, kun med hippe veganske spisesteder.

Og så er der rent! Hold op, altså, hvor er der pænt. Om polakkerne bliver nevet i overarmen eller trukket i løn, hvis de smider skrald, vides ikke, men jeg så ikke ET cigaretskod på hele turen. Alle parkerne havde hverken madskrald, dåser eller flasker liggende, og fortovene så decideret støvsugede ud. Ligeledes går ingen over for rødt – og er der ikke lyskryds holder biler for dig, som fodgænger er du ikke den, der venter.

Dertil, så er polakkerne både søde og høflige, og har børn med overalt – det’ sgu hyggeligt.

Men nok om byen – feriedagbogen skal have lov at tale for sig selv. Dagene udmunder sig i to “halve” dage og tre hele.

Jeg håber, Jer der har meldt ud, at I glædet Jer til at se med, hygger Jer med at læse med – og at I andre bærer over.

I får hvertfald (den lidt korte) dag 1 lige her:

Dag 1:

Kl. 16.43 var køreturen fra Aalborg til Billund ovre, og vi havde indfundet os i flysæderne med ovenstående nervemedicin. 1, 2, 3 – go!

Og kort tid efter (17.13) var vi både ude af flyveren og stod inde i midtbyens prægtige vælde, hvor vi var ankommet til vores smukke hotel.

Vi rejste via en deal, og havde således ikke lige tjekket andet end beliggenheden ud. Men nøj det var lækkert, vores nye hjem – både med minikøkken, sofaloungeområde, badekar og minikøkken.

Efter et lynhurtigt check-in, begav vi os ud i byen på madjagt, hvor vejret var skønt og vi stødte på de første blomster stationer – de følger aaalle veje, og er så flotte.

Klokken 18.50 faldt valget på en libanesisk restaurant, som findes flere steder i byen. Fantastisk lækker mad – og mulighed for vandpibebar i de tilstødende lokaler. Vi brugte dog tiden på at finde på aftenens udflugtsmål, og havde hørt godt om det såkaldte Pinball museum.

Og vi blev ikke skuffede! En entré på 40 zl., og du har fri adgang til hallens mange maskiner til kl. 22. Alle spiller pengeløst, og den eneste regel er, at du skal spille din runde færdig, af hensyn til den næste. Øl og snacks er desuden billige og stemningen virkelig god – også en tilfældig tirsdag aften.

Både Adams family, Star Trek, Bloody Harry og lignende kultfigurer, er repræsenterede i spiltemaerne, og du kan også spille skydespil, eller airhocky, hvis det frister. Vi havde det helt fantastisk sjovt, og overvejer nu igenigen, at købe en flippermaskine.

Kl. 22.19 Med højt humør, blev dagens sidste udflugt til en af Polens minisupermarkeder efter natmad. Dernæst på hotelværelset, hoppede vi på en omgang Netflix og hyggesnak, til at natten for alvor ringede på. Vi glædede os nemlig allerede til, at dag to skulle begynde.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *