A,  afslapning,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  ferie

Svipturslykke (og et ønske om hjælp til næste Fyn-visit).

Inden regnen fik fat, fik Skægaben og jeg taget på den omtalte sviptur til fine Fyn.

Jer, der har fulgt med længe ved, at enhver undskyldning for at losse et par ekstra trusser, en skifte-tshirt og en toilettaske i shoppinbag’n, og drage på udflugt, er kærkommen. Denne gang var det Ole Ahlbergs store nye TinTin udstilling i Otterup, der trak. Big time.

Fyn har dog stået på mål flere gange, både fordi, vi er begge lidt semi-forelskede i Fyn(sk) og Odense by, men de byder også på meget godt. Både Harry Potter festivalen, Brandt’s Disney udstilling og TinTin udstilling, har draget os – og de gange vi har set Disney Musicals på Fredericia, har vi også svinget forbi øen dagen inden eller efter. (Fornemmer man et nørdetema i udflugterne? Bare lidt?)

Men netop derfor havde vi også et par Fyn-favoritter, der skulle kombineres med noget nyt.

Vi startede derfor i Odense Zoo, hvor vi ganske belejligt har fri adgang en gang årligt, med årskortet fra Aalborg. De to haver er vidt forskelligt opbygget og højdepunktet er altid at spotte min favorit – “hamsteraben” – fordi den er så fjollet og næsten så sød, jeg får lyst til at klappe den. Og det gør jeg altså ellers aldrig, med nogle dyr. Skægaben derimod, vil kæle alt fra løver til søkoen, hvis de lod ham.

Derefter gik turen til vores hostel – Cabinn ved hovedbanegården har en dør der kan lukkes og er rent og pænt, så det er lige i øjet. Og efter et hurtigt check in, tog vi en solskinsgåtur i Odenses fine gågader.

Maden fik vi (igen) på Skt. Gertruds, som er den fineste franske bistro, hvorefter en smule mere vin fristede. Amy’s winebar ligger heldigvis overfor, og det var ikke svært at vælge, at det var der vi skulle hen. Både på Gertruds og Amy’s var udendørsserveringen proppede, men i baren kørte de “John Mayer”-tema og så er Skægaben alligevel solgt til stanglakrids med en indeplads. Og mig? Jeg er, hvor vinen er.

Virkelig hyggeligt sted, jeg varmt kan anbefale.

Og et par timer efter røg vi i natmadsfælden på vej hjem, og hyggede med dyner og Netflix inden vi skrantede i søvn ovenpå ipad’en.

Næste dag stod vi op til vækkeurets budren, der mindede de dovne vinkroppe om, at der var bord på Froggy’s klokken 11.

Så et bad rigere, kom vi afsted, og godt for det. For det nye, lækre menukort gjorde det svært, at vælge rationelt. Vi endte derfor med en ret hver (et smørrebrød og en grillet sandwich), som vi supplerede hver især med tre af deres saml-selv-brunch-retter. Lidt overkill, men det hele røg ned og smagte skønt.

Efter en smuttur i Kongens have og en snolder-optankning i Fakta, skulle vi mod hovedmålet: Otterup!

Og jeg lover Jer, der var fedt – både fordi at vi er virkelig vilde med hans Tintin værker, men også fordi udstillingen bød på meget mere end det. Hele Ole’s historie, tidlige abstrakte værker og tanker, er skitseret. Geværfabrikken gør desuden sit for en eminent oplevelse, med dens rå og smukke kontraster, ligesom Kunsthal Nord gør, her i Aalborg.

Jeg har desværre ingen billeder derfra – faktisk er både billederne fra Zoo og Froggy’s også fra Skægabens mobil, da min lå i bilen i tasken. Og det gjorde den så altså også på Geværfabrikken.

Men tjek Gallerie Wolfsen‘s hjemmeside – de er leverandørene hertil, udover de unika værker, som var lånt fra private til formålet.

Selv kom vi hjem med Jubilæums plakaten for udstillingen, og Skægaben går lidt og overvejer, at forhandle et af de andre hjem.

De var SÅ flotte!

Hjemturen blev en våd og halvfarlig affære, og jeg var ærlig talt ikke helt tryg, da skybrud 1, 2 og 3 kom gennem Jylland, og diverse bilister måtte holde ind i nødspor, lynene glimtede og regnen haglede så tæt, at vi trods 50 km/t på motorvej, ikke kunne ane andet end lygterne på bilen foran.

Men hjem kom vi, med hjælp fra vinduesviskere, en stor pose clickmix og en god, gedin playliste – man kan nemlig ikke være helt bange, når man hører Gulddrengen.

Så tak til Fyn, igen igen, for en dejlig tur.

Så nu spørger jeg dig: Hvad skal vi opleve på Fyn næste gang? Og hvor skal vi spise?

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *