A,  anbefaling,  inspiration

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger #9

Henover sensommeren har jeg lige trykket pause på anbefalings-indlæggene, til fordel for en del beretninger om hverdagslivet, hvor individuelle ture/oplevelser har fået hele dagbogsindlæg i stedet (fx. udflugt Bangsbo, Skagen rundt, Sommerby hyldest til Sæby, Sommerhus ink. besøg i Viborg/Ebeltoft, Fyn-visit og naturligvis Prag ferien (link til alle tre døgn) ), eller er nævnt i forbifarten på ugeopsamlingen om mandagen.

Det seneste aka. Oplevelsesrigdom#8, er derfor helt tilbage fra startjuli.

Men så fik jeg sådan lyst til at flette et sammen, efter nogle skønne arrangementer/forestillinger/mv i løbet af den sidste måned.

Så jeg håber, I har lyst til at kigge med og måske blive inspireret til en lille udflugt.

Jeg vil gerne slå et slag for:

Efter branden, drama, Aalborg Teater.

Hvad er det? Aalborg Teater’s nye forestilling, om forhistorien til en boligbrand, som ingen ved, hvem står til ansvar for. Den vandskabte dreng? Hans desperate mor? Skuffede far? Den nye kæreste? Eller var vi ude i selvmord fra pigen, der brændte inde?

Hvorfor er det fedt? Fordi du rent faktisk går derfra og stadig er i tvivl – både Lillesøster E og jeg måtte i tænkebox.

Hvad koster det? 80-200 kr.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Yes, indtil 2/10. Læs mere her, hvor billedet i øvrigt også er lånt fra.

Bogcafé, I læselampens skær, Vejgaard bibliotek.

Hvad er det? Et inspirations-foredrag til læsning i efteråret, fortalt af dygtige og charmerende bibliotikarer, der kommer med deres bud. Bøgerne ink. referat får du med hjem på folder og kan således krydse af på dem, der fanger dig.

Hvorfor er det fedt? Fordi de altid har noget spændende i hatten, og er rigtig gode formidlere. Tilmed er der altid søde mennesker at sidde og småsludre med i pausen, og kaffe på kanden.

Hvad koster det? Ikke en rød reje.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, de har adskillige de næste uger, på hovedbiblioteket, samt i Nibe, Hals, Gug, Svenstrup mv. Bogcafeerne hedder “Der er en tid at læse” og “i læselampens skær” og datoer kan findes her.

The Twillight Zone, åbningsfest, Kunsten.

Hvad er det? Kunsten fejrede åbning af deres nye, smådystre og smukke udstilling “The Twillight Zone”.

Hvorfor er det fedt? Fordi, folk har gjort sig så umage, og det kan mærkes. Flotte taler, velkomstdrinks, skøn kunst-talk med en veloplagt Ole Bornedahl og smuk koncert med Thundra, og selvfølgelig den fine udstilling, ink. formidling heraf.

Koster det noget? Ja, almen indgang, dvs. 120 kroner. Jeg har dog klubkort.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, både udstillingen og husets gode vin, er at finde på Kunsten og Cafe Alto, efter åbningsfesten (der er desuden endnu et åbningsevent d. 25 september, med flere fine sager). Er du interesseret i den guidede version af Twillight udstillingen, kan du iøvrigt tjekke deres hjemmeside for disse arrangementer.

Lille Vildmosecenteret, historisk formidlingscenter, Storvorde.

Hvad er det? En bid lokalhistorie og en bid biologi-undervisning forenes på Vildmose-centeret, der i mine øjne både for børn og voksne, er et rigtig hyggeligt udflugtsmål.

Hvorfor er det fedt? Fordi du kommer ud i den friske luft, får prøvet en masse sjove quizzer, set vildsvinefodring, kørt med tørvetog og aet adskillige slags dyreskind – banalt og rigtig hyggeligt.

Koster det noget? Ja, vi købte dog en deal og kom ind til 45,- pr. mand.

Kan jeg nå at opleve det? Yes, de har åbent til 20/10.

Heksebrændinger og Fantasy, foredrag, Rendsburgsgade 2.

Hvad er det? En temaaften hvor en phd-historiker kom og indledte et bogfordrag, med et historisk aspekt om Aalborgs hekseafbrændinger. Hertil var der bog-interview af Julie Midtgaard, om hendes romandebut “Elementprøven”, og afslutningsvis en bibliotikar, der anbefalede fantasy i alle afskygninger.

Hvorfor var det fedt? Fordi alle tre dele passede rigtig godt sammen, og de tre hovedpersoner var ligedele dygtige og charmerende, synes både K og jeg. Stolerækkerne endte også med at være fulde, hvilket forståes, for det hele spillede rigtig godt.

Hvad kostede det? Ingenting – ej heller sodavandene eller chipsene i pausen.

Kan jeg nå at opleve det? Julie ‘turnere’ vist lidt rundt, og har bla. været til fantasyfestival i Esbjerg for nylig, så det er bare med at holde øje med hendes Facebook-kalender.

North Kunstmesse, Udstilling x mange, Musikkens hus.

Hvad er det? Et væld af gallerier stiller op i de rå omgivelser, i Musikkens hus p-kælder. Dertil er der tapas-bar, fadøl og dj’s til fornøjelsen.

Hvorfor var det fedt? Fordi stemningen er i top, omend man er rét mange mennesker – man skal tage sig tid, når man er der. Særligt Ole Ahlberg hang Skægaben og jeg længe ved.

Hvad koster det? Ingenting.

Kan jeg nå at opleve det? Ikke i år, men næste september kan du – indtil da står listen af deltagende gallerier her, ink. links dertil, så der er riglig inspiration at hente, såfremt man vil udforske området.

Hvad med dig, nogle ideer til mig? Hvad er den sidste nye oplevelse du har haft, du vil anbefale?

6 Comments

 • CK

  Jeg er pjattet med jeres anbefalinger og guides ! Ærgrer mig altid over, at jeg bor så langt fra Aalborg. Og fordi jeg er nysgerrig, har min bror og jeg talt om at besøge byen. Kunne I evt. være interesseret i en guide a’la: sådan bruger du bedst en dag i Aalborg, for turister/folk der intet kender til byen?

  • venterpaavin

   Det er jeg bare så glad for at hører – tak for ordene 😀 Og sikke fedt, at det har gjort dig nysgerrig på Aalborg. Hvor mon du er fra?
   Jeg synes ideen med et guideindlæg er rigtig god, det vil vi da lige kigge nærmere på ???. Tak for foreslag, de værdsættes altid.

   – A

   • CK

    Det vil jeg dælme glæde mig til ! Jeg er fra Kolding og er bare aldrig rigtig kommet på de kanter. Har hverken familie eller venner deromkring og jeg er selv alt for dårlig til at tage landet rundt, bare for at opleve. Det gad jeg godt blive meget bedre til !
    P.s. kender I noget til Herning? Det er også en by der har vakt min interesse og som jeg kun er kørt igennem eller været til koncerter i…

    • venterpaavin

     Hvor er det et godt initativ – vi får et flettet sammen i løbet af de næste par uger 😀
     Herning har ingen af os sat benene i tilgengæld – tror det tætteste jeg har været på og har lavet indlæg om, er vist Horsens.

     – A

     • CK

      Det ser jeg meget frem til og især, da det betyder jeg skal til at planlægge en lille roadtrip 🙂
      P.s. kender ALT til at lave en Karen-Lise Mynster. En desuden formidabel scene og evig favorit julekalender !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *