A,  anbefaling,  inspiration,  K,  Søndagstip

Tip fra søndagszombien

… at hoppe forbi Kunsten, og opleve deres to nyeste udstillinger. De er nemlig vidt forskellige, selvom de begge både er kloge og underholdende, på hver sin vis.

Mit (selvbetalte) årskort skal som bekendt svinges deroppe, hver gang noget nyt er på programmet, og denne gang skulle jeg både se Behavior og det helt fantastiske krussedulle-hjørne aka “Kreativitarium”. Et område til fri leg, hvor du (og alle andre gæster) er kunstneren – og særligt børn, havde givet et fantastisk besyv med.

Nummer 1 – den voksne – er en spændende og sjov vej gennem kunstværker, i ny fortolkning. Selv fik jeg en fornemmelse af at være Alice i Eventyrland – en verden med senge, der svæver på paneler over jorden, kæmpe svampe, der bliver blændet af en kæmpe sol, piller der regner fra loftet og en spejllabyrint, at fare vild i. Det var lige noget, for mig!

Det fantatiske krusedullehjørne, lå heldigvis akkurat samme boldgade. Legesygt, sjovt og uformelt er kodeordene, og det var det hele værd, at gå derned og slå sig løs.

En gigantisk væg, er indrettet som en enorm sættekasse, og her har børn såvel som voksne, lavet små individuelle udstillinger og navngivet dem.

Elementerne er en kæmpe bunke assorteret “alt muligt”-kasse, og kun fantasien sætter grænser.

Jeg elskede personligt det barn, der har fundet en minitature-malkeko, og sat sammen med den altid nervøse Stubbe fra Scooby Doo, og kaldt værket: “Bange for en ko”.

Skægaben havde sværest ved at holde snitterne fra den indbydende “elastik væg”, et værk i evig forandring, og tildelte en abe-figur et par øre, før afgang.

Med andre ord, var vi aldeles godt underholdt, og hvis du har dit indre legebarn indtakt, vil jeg varmt anbefale, at du svinger forbi begge udstillinger i løbet af de næste, kolde måneder.

Info om åbningstider, priser, eventuelle rundturer osv., kan du finde her!

Go’ søndag, derude.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *