A,  afslapning,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  juleri

En sviptur til Flensburg – juleedition.

Det hele startede med, at Lille E henover en sandwich pÄ BogÞ, tilfÊldigt fortalte at hende og Svoger T skulle til Flensburg Julemarkede i Är, hvortil jeg med fjollet teaterrÞst fik proklameret, at SkÊgaben og jeg muligvis hoppede ind i deres bagagerum, og tog med. Og at vi nok skulle vÊre helt stille, sÄ de ikke opdagede os.

Det resulterede i en viderebringelse af vittigheden til Svoger T., som Ăžjede muligheden for at gĂžre en fĂŠllestur ud af det. Og vips, var vi inviteret med henover messenger, kort tid efter jokens fald – endda helt uden, at skulle ligge i bagagerummet blandt Hariboposer og billigt tysker-dullegrej.

Og straks glÊdede jeg mig, for jeg har bÄde besÞgt byen med SkÊgaben en god hÄndfuld gange, og med de sÞde sÞsterdamer, og det har altid vÊret et hit. Sidste gang, vi pÄ bloggen berettede om en sviptur til Flensburg, var forrige Är, hvor K lavede dette hyggelige indlÊg om en 2-dÞgns tÞsetur til det Nordtyske.

En dato-indsamling og en slagplan rigere, havde vi besluttet os for at tage afsted fredag d. 29., med alt det kaos man ikke frygte en Black Friday mÄske kunne affÞde.

Men tyskerne er tydeligvis totalt low key, og vi mĂŠrkede intet til den moderne “mĂŠrkedag” pĂ„ hverken vejene, ihht. parkeringsmulighederne eller inde i selve byen.

Solen stod hĂžjt, og vi startede turen med at turer de smĂ„, sĂžde bjĂŠlkehytte-boder fra start til slut. En meget overkommelig og overskuelig rute, som blev belĂžnnet med et glas glĂŒwein/lumumba, som smagte skĂžnt og varmede godt.

Herefter delte vi os op. De unge herre satte jagten ind pĂ„ de fristende tyske “ébleskiver” og en gĂ„tur i den gamle bydel, mens Lille E og jeg rundede DM, Rossmann, Euroshop og proppede i poser. Det er sĂ„ hyggeligt, og da Lille E er den vildeste shopper i byen, brugte vi god tid pĂ„ at udvĂŠlge alt godt fra hylderne.

Slutteligt teamede vi igen op med drengene, der havde fundet en bar, hvor de bÞd pÄ deleÞl, fÞr aftenens sidste udflugtsmÄl.

Cafe Central er nemlig mit foretrukne valg i Flensburg by, og drengene kunne begge lokkes til at prĂžve favoritretten: “Pandefisk med bacon-brasede kartofler og sennepssovs”. Er du vimmersvej, det er bare sĂ„ godt – hver gang! Min indre pensionist kan simpelthen ikke fĂ„ armene ned.

Efter mÄltidet svingede vi slutteligt forbi kiosk og supermarkedet Rewe, inden vi igen satte os til rette i bilsens blÞde sÊder.

Og sĂ„ gik turen ellers hjem mod Aaller’n – med partyplaylisten pĂ„, dĂ„rlige vitser og uddeling af det sidste blandselvslik. Fra Kolding til Randers, fĂžlte jeg at en halv time var gĂ„et, men sĂ„dan er det i godt selskab.

Jeg tror hvertfald, som Lille E fik sagt en gang eller tre, sagtens det her, kunne blive en ny, fast tradition.

4 Comments

  • Tine

    Nu er jeg igen bagefter i min bloglĂŠsning, men det her ser simpelthen sĂ„ skĂžnt ud! Jeg elsker Tyskland og deres julehygge – min far er afsted pĂ„ julemarked hvert Ă„r, og jeg er altid lidt misundelig. Den store pyramide i toppen er sĂ„ flot! Dem samler vi pĂ„ i min familie – jeg har en meget, MEGET mindre udgave stĂ„ende herhjemme. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *