A,  afslapning,  ferie,  PURE NICENESS

Sommerhus, igenigen #1

Forrige weekend, gik turen endnu engang i sommerhus, og jeg ved efterhånden ikke, hvor tit, I har været med et smut på de kanter? Jeg tror, det ældste indlæg, jeg har opstøvet er dette, helt tilbage fra 2014. Og til min egen store morskab og glæde, kunne det ligeså nemt være det indlæg, der skulle genudgives idag.

Tiden er nemlig fastfrosset der; man er som i en tidslomme i den gamle 70’er rønde, hvor tidens nyeste tiltag aldrig når hen. Og jeg elsker, at svigerfar og stedmor lader det forblive sådan, da de selv bor både stramt og moderne. Men her, får nostalgien råderum.

Klinkerne er brune, sengetøjet småblomstret, bruseren er med grå haveslange og orange emalje, køleskabet rummer blot 3 hylder, og vandet enten røvkoldt eller pis’varmt. Og så er der TV’et, der er kanalløst og viser alle dvd’er i et brændt orange skær.

Og så bugner det med julepynt fra lamperne, kunstige blomster i hver en karm, limegrønne flistæpper og små ananasmænd med solbriller, i snorreophæng, du støder på diverse steder. Det er helt perfekt gyseligt.

Når vi er afsted, plejer vi altid at tage på tur i en af de omkringliggende byer, hvilket forrige år affødte indlæg som fx 6 anbefalinger fra Østjylland hvor bla. Randers var under lup og Mens det stadig var sommer, hvor vi endevendte Ebeltofts måske bedste spisested, samt diverse gratis udflugtsmål i byen. Og planen var at udforske nye steder denne gang, nemlig i byen Grenå.

Men lad os starte fra starten – rigtig sommerhustempo, er nemlig langsomt, ikke?

Vi nupper derfor dag 1, at begynde med. Her var vi nemlig sommerhuset og hyggede for fuld smadder – og selvom det var ikke mange billeder, jeg fik knipset (mentalt flød jeg mest bare ud som daggammel havregrød, og glemte tid og sted), blev det nu alligevel til lidt.

Dag 1

Morgen startede forventningsfuldt ud – Skægaben var på job, men flexede således at han kunne gå til middag; der må man sige at jobbet som funktionæransat, ikke ligner mit i kommunen. Det er virkelig en stor luksus.

Jeg havde tilgengæld fri, og kunne således bruge formiddagen på at pakke, samt stikke i Rema efter de sidste småting: Kartofler, fløde, sodavand og slik. Jeg havde nemlig lovet at være aftensmadsmester, og havde scoret billigt stroganoff-kød i den lokale Netto, og både peberkorn, boullion, laurbær og grønt var på lager. Havde dog nær glemt at få håndmixeren med, og så er det sgu lige meget om man på sirlig husmor-manér, har pakket kartoffelskræller og en drikkedunk med mælk og becel, hvis ikke du har udstyret til at mose med også.

Men både den, kaffefiltre, håndklæder, brætspil og et par flasker vin, endte alt sammen med at komme i taskerne, og vi var således klar, da Skægaben var færdig med dagens dont. Og så var det bare med at komme afsted.Gennem Randers, og alle småbyerne gik det strålende, og ikke længe efter Ørsens, ankom vi til sommerhuset! Her vil de smarte, med skarpe øjne, bemærke de grønne træer i baggrunden – og ja, jeg har snydt – billedet her er fra sommerhus-indlægget her, postet i 2017. Men jeg lover at bortset fra det grønne, ser det akkurat ligedan ud. Spejderære!

Men der var ikké var varmt, skulle jeg lige hilse at sige. For selvom solen stod på himlen, den 6. marts, viste temperaturen nær fem grader, og vi vidste godt, det ville tage sin tid at varme de 1,5 etage op. Så vi pilede ind med varer og sovesager, knaldede alle el-radiatorene op på 3, satte kaffe over, fandt chokokade frem og hoppede under dynerne i sofaen.

Og der blev vi. Hvid røg stod os ud af munden de første 5-6 timer, hvor vi holdt videomarathon, indimellem aftensmadstilberedningen – dampen fra gryderne haglede af de iskolde vinduer, og det var helt ubeskriveligt hyggeligt, da duften af simremad begyndte at brede sig, og man kunne lempe en hånd ud af dynen, uden den frøs af.

(Skægaben tog uopfordret det her og sendte til mig. Beskriver ret godt mit primære look, ca. 12 timer af dette døgn. True fashion)

Henad 18, var maden færdig, og der blev spist rub og stub. Fjernsynet kørte med alskens halvgamle klassikere, og særlig Herkules, blev jeg stjernelykkelig over et gensyn med. De der damer, kan bare synge! Blev helt taget tilbage til Disney-koncerten, med Luftens Helte, hvor taget næsten lettede under netop de hits (læs evt. anmeldelsen her, og overvej det, hvis du også er Disneyfan)

Da maden var spist og opvasken klaret, skævede vi til mørket udenfor og så os slået, af egen dovenskab. Vi skullé jo ud i morgen, ikke? Hele dagen, på udflugt. Og vi havde jo først lige fået varmen nu, ikke? Og Skægabens hals drillede jo lidt allerede. Og og og.

Det tog med andre ord, ikke mange minutter for os, for at bestemme os til at slik og mere hyggesnak, var vejen frem idag

Således blev “Face of” sat på, den store dobbeltmadras hentet ind fra soveværelset til stuegulvet, og vi bevægede os hele halvanden meter ned i dynemekkaet der.

En meget, meget hyggelig dag var nået sin ende.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *