A,  afslapning,  ferie,  jeg elsker det

Mens der stadig var sommer.

Vi er heldige, Skægaben og jeg. Vi har nemlig sommerhus, helt uden at eje det.

Hans far og stedmor har nemlig et, de ikke selv bruger længere, faktisk har de ikke udnyttet det reelt, siden Skægaben var lille. Det skyldes, at stedet i mange år har fungeret som feriebolig for hans stedmorfar, når han og hans familie var i Danmark. Så efter han desværre gik bort forrige år, står det mestedelen af året tomt, til de, der nu kunne have lyst til at bruge det.

Og dér er vi ikke nærige med vores “jo tak”. Måske nogle af Jer husker indlægget sviptur til det østjyske ink. 6 anbefalinger fra foråret? Det var nemlig sidst, vi var der forbi.

Det er simpelthen så hyggeligt at få en base et helt “ukendt sted” og udforske dets nærområde. Så med sommerferie i vente, var vi ikke sene til, at vende tilbage, og gaflede den sidste augustweekend, i det smukke Djursland. Denne gang ville vi forsøge os med to byer i køreafstand, vi endnu ikke har besøgt – hvertfald ikke de sidste ti år.

Første dag brugte vi i Ebeltoft, som jeg er kyndigt instrueret i, ikké hedder Æble-toft, som jo alligevel smutter ud af munden på mig nonstop. Men det til trods, var turen en kæmpe succes. Byen viste sig fra sin smukkeste side i godt vejr, og de første timer fløj afsted på Farvegården, som er en lille urørt og velbevaret bydel med værksteder, stald, tjeneste-fløj og familiebolig, samt æblegård. Fantastisk fint og autentisk, og lokalhistorien fik vi ind med ske.

Efter en gåtur på havnen og lidt godt på Karens Brasserie, gik turen mod Siamesisk samling. Og det må siges, at dette minimuseum dækker over en usædvanlig fortælling, i en helt normal by. En opdagelsesrejsende (Rasmus Havmøller) ‘Ebeltofter’, har bragt sin del af Siam hjem, ink. et utal af jagttrofæer fra en anden tid, piber, krukker, smykker og våben, grundet sin store kærlighed til stedet, hvor han arbejdede fra 1914-1933.

Derefter satte vi kursen mod Auning brugs, hvor der blev gaflet halv-kilo’s stjerneskud, stundenterbrød, drikkevarer og slik.

Og så fløj tiden ellers afsted i laveste gear. Der blev gået tur, spist solmodne brombær på skovstien, set Ringenes Herre på DVD og spillet kort. Helt fortryllende low key, med madrasser i stuen og fuglefløjt.

Vi sluttede turen af dagen efter, i fine Viborg, på vej hjem til Aalborg. Ingen af os har som nævnt, noget forhold til byen, men domkirken havde vi hørt om. Vi endte derfor på smuk kirke-kiggetur og den dejligste fortovscafé, hvor solen bagte og maden var urimeligt lækker.

Og da vi flere timer efter, lå i sengene, til at klokken ringede ind til 1. september, kunne jeg konkludere at bedre sommerafslutning kunne jeg ikke have fået mig.

Hurra for delesommerhus!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *