A,  afslapning,  anbefaling,  inspiration,  Uncategorized

En sviptur til det østjyske ink. 6 anbefalinger.

Så er jeg hjemvendt efter et par dejlige døgn på farten – og med “på farten” mener jeg “lowkey sviptur” af den skønneste provins-agtige slags, med udflugt, smil i solskin, madpakker, lave gærde at springe over, samt småsnak med “fine fremme” ved alle tænkelige lejligheder.

Lyder jeg somom jeg er 82 og ikke 28? Oh well, jeg klare den nok, for det ville såmænd ikke være første gang – som K nævnte i indlægget ‘Jeg var fuld, da jeg gjorde det’, sker der vist ikke noget ved, at udspille sin indre pensionist, med det ungdoms-repetoir, vi ligger inde med.

Skægaben og jeg har nemlig haft en prægtig tur, og jeg har stadig Østjylland dreamning på hjernen, akkurat som jeg har haft siden mandag. Det har simpelthen været så hyggeligt, på den måde hvor man bliver glad, helt ind i knoglerne.

Dagens 6 tips er kategoriseret med overskrift og er efterlevet/placeret i det midt/østjyske.

De er desuden ligefra ganske banale, til noget nær reele – det skal ikke hedde sig, sådan at lade noget være for småt, til at få et ord med på vejen.

De 6 påsketurs hits, er som følger:

1) Udflugt, der når hele jorden rundt:

Jeg har sagt det før, og muligvis kender I den allerede, men ih, hvor er Reepark et skønt sted!

Vi kom onsdag til en endnu ikke påskeproppet park, og vejret var i top, akkurat ligesom stedet.

Parken huser et utal af dyr i fantastiske, store og naturlige dyrområder, fikse spisearealer til den medbragte mad, skovlegepladser, ægte tog med bedårende, gammel togstation, og safari-biler til en flad 50’er ink. guidet tur på Savannen, samt et ton af fine mad og is-boder (kamofleret nydeligt som cowboysaloner og junglehytter, så de ikke skæmmer illusionen). Dyrefodringerne levner iøvrigt god plads til dialog, og man fornemmer at hele verden har god tid, når man er der.

Ja: Skønt sted!

2) Overnatning i sommerhus:

Vi var så heldige at kunne låne, men rygtet siger at både Ebletoft, Mols og Djurs bugner af både personlig airbnb og sommerhusudlejning. Der er hvertfald noget over at synke ned i roen, i en 70’er indrettet perle, med bål på plænen, fjord i baghaven, brune klinker, ældgammel nescafé i skabene og en varmvandsbeholder, der strejker.

3) Lokale lækkerier:

Simpelt tip, men ikke desto mindre godt! Normalt står den på grillmad i sommerhus, men efter oprydning fra familien, vidste vi ikke hvad der var i skuret, så vi strøg forbi Auning Brugs på vejen. Og deres deli, må der absolut slåes et slag for, hvis du skulle komme der forbi.

Tons af hjemmelavede bland-selv-tapas (10 for 99, ink tre slags hjemmefixet dip), grillpakker med nylavede pommes rösti med chili-bearnaise og byg-selv-stjerneskud, var at finde bag smagsprøve-uddeleren, og det var svært at vælge. Vi røg dog på de hjemmepanerede fiskefætre m. det hele, på 470 gram pr. mand, og en flaske tempranillo fra den store vinafdeling. Øj, det var godt!

4) Lavpraktisk:

Verdens hyggeligste, lavpraktiske tip, men seriøst: Sov i stuen – sommerhus eller ej. Men særligt hvis du er udenfor lands lov og ret, med uglelyd fra terassen og mørke überalles, er der lejrstemning over det.

Madrasser, dyner og slik foran flimmerkassen (der kun viser Dr1, går ud en gang i timen og skifter til heftige nuancer hver halve), og nyd der ikke er Netflix. Faktisk kan en Tom Cruise film, valgt af redaktionen for 900. gang, faktisk være ganske hyggelig.

5) Hipster-hygge:

Med al’ idyl-viben, kan du også i det midtjyske få dit insta-trip, når du vender snuden mod en by med mobildækning.

Café Kræs i Randers formår nemlig at pynte din avocado pænt og lave røvgod hummus, samt vafler, der får tandsættet til at hvine.

Og 125 ,- for fem retter og 30 bobs for kaffe med opfyldning, må siges at være meget hæderligt.

6) Historisk tilbageblik:

Har du bare den mindste form for interesse i historie/ser Bonderøven/har en håndværker gemt inden i , så er Håndværker-museet i Randers simpelthen dum ikke, at stikke forbi. Det koster nul og niks, og de frivillige der står der, er så fine mennesker. Sådan nogle dygtige, vittige og belevne ældre borgere, som ved “et og andt’ om ål’ting” og kan lide en hyggesnak – om netop alt og også ingenting.

Både med smeden, damefrisøren, maleren, optikeren og rebmesteren fik vi snakket bådbyggeri, hammerværk, spejder, byrygter og barndomsminder i dag, i hver deres lille hjørne, af det lille tre etagers hus. Det er absolut besøget værd.

Hvad med dig? Nogle øst/midtjyske tips du vil af med? Så smid dem i kommentarfeltet, til vores næste tur – så’ du sød!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *