A,  antivoksen,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  hverdag,  kage,  snaksnak

Om det der med høje, rødhårede mænd, kagetapas og hjemme-grillbar.

Godmorgen derude og glædelig mandag.

Hænger I derude, i lockdownland?

Min uge starter blødt ud, med besøg af Lillesøster E og Far, der kommer forbi med frokos til filmhyggeformiddag, og i morgen kommer K forbi og leger hjemmecafé inden min nattevagt, med mad fra en af vores yndlingscafeer, leveret med Wolt. Jeg er den eneste udearbejdende af den flok, men tilgengæld er jeg nytestet her til weekenden, og all clean. Det er bare med, at finde muligheder, der upgrader de fastlagte strukture med lidt ekstraordinært.

Den veninde, jeg så skulle spise frokost med senere på ugen, er droppet efter de nye anbefalinger. Så den date har vi vekslet om til en gåtur i stedet – hun er heldigvis på barsel, og selvom kæresten arbejder hjemme og de tre store testes hver 14. dag ved skift, må vi hellere holde 5 personers “reglen” for så vidt muligt, tænkte vi.

Prøver virkelig at huske mig selv på, at det er enden på det hele, at hænge i en måned eller to endnu. 375 smittede har vi i Aalborg kommune, landets tredje største, på den seneste uge. Færre bliver også testet i forhold til op mod jul, det ved jeg godt, men pænere ser der da ud.

Det er ingen hemmelighed, at jeg virkelig værdsætter, at jeg har et job hvor jeg arbejder ude. Både fordi det er rart, at kunne gøre sig nyttig, nyde det sociale kollega-aspekt og få set mere end hjemmets vægge – også med den risiko det indebærer – men nøj, hvor jeg glæder mig til at Gruppe 4 er indstillet til prikkeriet. Måske det er for urealistisk at håbe på slutfebruar, men jeg gør det stadig lidt. Ville jo være perfekt, især hvis lockdowngrebet med lidt held, løsnes lidt i marts.

Men nok om det, nu til “Ugen der gik”! Det har nemlig været en dejlig uge, og I får den lige her.

Jeg fik fx:

.. lavet hjemmejunk, aka. pita-kebab, som er en hyppig go-to-ret på matriklen.
.. fået to styk udsalgspakker hjem, her fra Only og senere fra Zalando. Palietjakken blev bøffet i 38, da jeg havde den i kurv, men da den ikke skulle lukkes, tog jeg chancen og puttede den i i størrelsen mindre. Det gik fint – tilgengæld var begge bukser bestilt i samme størrelse, hvorfra de var A) Jævnt stramme, men kunne spændes på mast-tarmsystem-måden, samt: B) Lidt til den for løse side for skinnyjeans, men dermed også lige til at hoppe i.
Par-A røg hjem – fandme for gammel til at gå jeans til. Så hellere få lidt knæ i de andre.
.. fandt så forklaringen kort tid efter. Kunné jo faktisk også tage at læse, før jeg bestiller.
.. haft søde søstrene til kaffe og gavesammensætteri.
.. Vores far fyldte nemlig rundt i weekenden, og selvom gæstetallet var beskedent, var smørrebrødsudvalget..
..og kagetapasen, en konge værdig. Fantastisk hyggelig dag, og flere måneders spænding over gaven, blev indfriet med succes.
.. nydt at vejret har set sådan ud, kort tid efter snefaldet.
.. fejret en kort aftenvagt med fri kl. 20, via ostebord og Matador. Jeg er sgu altid mest til Kristen, selvom han da også har sine fejl. Men han er jo høj! Og rødhåret. Det er en ret perfekt kombi, selvom han da godt kunne bruge noget skæg, og hoppe ud af skjorten. Så pyt med, han nok stemmer blåt.
Hvem havde du snuppet?
.. været på barnevognstogt i Netto, med pågældende barselsveninde, nævnt først i indlægget. Må medgive, at handle ind til seks mand med en baby, altså er lidt bøvlet med afstandsholderi og en kurv, plus vogn. Så vores 2-meters afstand gåtur (jeg gik på vejen, hun og baby på fortov) i villakvarterene, endte med en lille babysitting.
.. blevet forkælet med bøfbearnaise ala Skægaben. Yum altså!!
.. ryddet op i tøj, hårgrej og smykker. Meget tiltrængt!
.. lagt her, og nydt, ingenting at skulle.

Hvordan starter du din uge? Hvor sidder/står du i dette nu, og hvad er næste punkt på din dagsorden?

4 Comments

 • Birgitte B

  Jeg arbejder hjemmefra endnu en uge… så må vi se, om det bliver forlænget. Mon ikke? Vi ses ikke med nogle, ud over mine forældre. Ungerne kommer hjem på fredag og så bliver der lidt liv igen… Det er en træls situation og jeg skal dagligt hive mig selv op med hårrødderne for at bevare mit gode humør… Lyset er på vej tilbage og der var sne i går. Det går fremad. Og tillykke med jeres Far! Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Det tror jeg det gør – jeg tror på, de snupper mindst halvdelen af februar med, før butikkerne åbner🤥🤔. Og cafeerne og bibliotekerne ved jeg ikke engang, om jeg tør håbe på, åbner der 😅.
   Og pyh, godt det går fremad. Jeg forstår virkelig godt, du skal rive dig op – de momenter har jeg også. Vi har pt skåret ned til mine forældre og søstre, samt måske Skægabens mor, efter udmeldingen om 5 personer og så ser vi hvor længe det vare med den anbefaling. Så er vi hvertfald ca. på fem – dem vi ser udendørs, på 2 meters afstand, tæller vi ikke med, men det er heller ikke mere end en ven og en veninde. Men det er virkelig trist, at skære fra, og havde jeg ikke kollegaer og beboere at live det hele op med, havde jeg virkelig synes det var ekstraordinært langtrukkent. Er, som du, også så glad for, vejret er ok lunt, og at lys og solen øjensynligt er med os den kommende tid.

   Og tak – han tog det sgu overraskende pænt, at blive 60 😄 Masser af gaver og hygge hjalp vist!

   – A

 • Tine

  Jeg er som altid lidt sent ude, men jeg håber din uge har været dejlig – den forrige så i hvert fald skøn ud. Jeg forstår virkelig godt hvad du mener med, at du er glad for, at du stadig kan gå på arbejde og se nogle mennesker – jeg har det på præcis samme måde. Mine kollegaer er blevet endnu vigtigere for mig end før, og vi har det heldigvis virkelig godt sammen, selvom et par af dem har svært ved at få enderne til at hænge sammen med hjemmeskoling, børnepasning osv. Min mand har ikke noget arbejde lige nu, og han ser ikke ret mange andre mennesker end mig, hvilket er lidt synd for ham – til gengæld virker han helt OK med min endeløse talestrøm når jeg kommer hjem fra arbejde, og det plejer ellers at trætte ham lidt. 😀

  • venterpaavin

   Det gør altså virkelig noget, for ens sanser, humør og system, at få nogle input og nogle historier, fra andre. Så tester jeg mig gerne gang på gang, inden jeg ser familie, i bytte derfor.
   Og hey: Dejligt, han værdsætter speedsnakkeriet derhjemme 😆 Skægaben arbejder hjemmefra, men er ofte afsted 1-3 dage om ugen, fordi han er boss i administration og drift, så det er ikke alt der kan fikses hjemmefra. Han taler i tlf og skypemøder meget af dagen på kontoret, så han er også ok dækket ind med kollegakontakt til hans behov 😄 Men han er så endnu mere social end jeg, så han synes at en tester og besøg er et kæmpe hit, og tager gerne logistikken med, så det kan gå op 😁

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *