A,  åh nej,  folk er freaks,  jeg glæder mig,  træt,  voksenpoints

Smørrebrød og øl-kuren, en solid lammer, pinlig opførsel og forårskuller.

Halløj og glædeligt forår.

Kan I holde til det? Jeg kan!

Jeg vågner op i Danmarks tredje største kommune, som idag får lov at åbne butikkerne op for fulde gardiner, med min fire dage gamle Astra Zeneca vaccine i blodet, og der står endda “Marts” i kalenderen på min iphone’s skrivebord, for at minde mig om et månedsskift til min favoritsæson.

Det er sgu svært, ikke at være i godt humør. Pyt med, det måske bliver lukket ned igen om to uger, hvis et tal eller to stikker af, at Pfizer er en tand sikrer, og forår ikke altid er lig tørvejr og solskin.

Smilet er ikke til at smøre af mit fjæs, og det kan man ikke tage fra mig idag.

Så inden jeg skal ud og gribe dagens banale trivialiteter, iført højt humør og “Den lille Havfrue” t-shirt, får I lige hverdagsglimtene fra forrige uge.

Jeg fik bla.:

.. skålet med kollega på, vi begge skulle vaccineres fredag. Hun har overstået den reele version henne i november, men glædet sig også til at få et ekstra skub mod immunitet. Måske var det smørrebrød og ølkombien, der var kuren..
.. eller slikskålens indhold. Hvertfald blev ingen af os rigtig syge, og det bekræfter blot, at disse ting er ligeså godt at holde doktoren for døren med som æbler.
.. fik dog den obligatoriske ømme arm. En tine efter summede den let på lammer måden, og da det lodet af på få timer, troede jeg, det var det. Men næhnej, kan stadig mærke lidt, så snart jeg hæver den i skulderhøjde, hvor musklen, den søde medicinstuderende stak i, aktiveres. Men det er jo en uendelig lille pris og jeg er så taknemmelig over at ha’ fået muligheden allerede. Også hvis den kostede mig 2-3 dage på langs, og også selvom det kræver man hænger i, når der skal bookes tid. Det er filme forkælet at brokke sig over at skulle yde en minimal indsats selv, således ingen tider går til spilde. Folk der klynker, er nogle ynkelige wankers, altså, og elsker at de i Berlin bare deler overskudsvacciner ud til de hjemløse, når folk synes de er for fine til Astra Zeneca, men stadig vil vaccineres (og tror de kan presse regeringen til at ændre strategi, selvom de endda er velsignet med en førsteplads rækkefølgemæssigt, ved ikke at møde op til aftalt tid). Pinlig, pinlig adfærd, som gudskelov ikke honnoreres. Så kan de sgu blive fri, kan de – eller hoppe bagerst i køen.
.. så fejrede naturligvis også stikket igen, efter det var giver. Denne gang med Skægaben og en masse ost, før min aftenvagt.
.. haft den sødeste Mor til “vinteferie-hyggedag” der var meget lig dem, vi holdte i barndomshjemmet. Vi havde gang i 80’er-90’er pop musikken ala Dodo’s, Alberte, Helmig og Tøsedrengene, samt kreagrejet.
Derudover fik vi også spist rigtig godt..
.. og sørget for at forkæle fuglene med en gang hjemmefixet fuglefedt, til både min og hendes have. Virkelig dejlig dag.
.. nydt solskinnet og været på skovtur med Kit, der havde skumslik med.
.. og brugt et par timer på at gå midtbyen rundr med iskaffe og kakao med Skægaben. Det var søndag, og her i byen ramte vi ti grader. Tænk, at man kunne smide jakken, selvom døgnet på papir stadig hed februar.
.. formået at få lur inden begge mine nattevagter. Det gør virkelig en stor forskel, og var virkelig tiltrængt, da de ikke just var fredelige.
.. set AaB kamp, og spist Caspars bagefter, fordi Skægaben lavede menu-dilemmaet nemt, ved at lade scoren bestemme. Uafgjort blev tilfældigvis til Caspars, og ingen klagede over den del, selvom en sejr generelt var håbet.
.. været til digital bogcafé – det er altså noget af det jeg savner allermest.
.. fejret at vores mor rundede 58. Vi fik forkælet hende en hel masse, og ligesom det passede for hendes person, var der lækkert vejr og tilmed skøn mad og tons af overraskelser.

Er du glad for at gå marts i møde? Og vil du vaccineres, når du får tilbuddet?

8 Comments

 • Birgitte B

  Jeg skal vaccineres, når det bliver min tur (engang til sommer tænker jeg) – jeg har alle andre vaccinationer på programmet ‘i mig’ (undtagen malaria og sådan – og var for gammel til HPV). Jeg kender ikke mange, der siger nej tak, men jeg har da respekt for deres valg. Håber dog ikke at det vil skabe al for meget ‘ballade’ i samfundet efterfølgende. Ligesom de børn sidste år, som ikke var MFR vaccineret…
  Hav en god genåbning – så er der håb for os andre 🙂
  Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Jeg har også fuld respekt for, det frie valg – det er helt op til folk selv om de takker ja eller nej, selvom jeg er på klart “ja tak” og håber, at folkeimmunitet bliver folks prioritering 😀
   Og hørt: Krydser bestemt osse fingre for nul ballade-efterveer😁

   Tak – det kan kun blive godt😍Håber, det snart bliver Jeres tur ❣️

   – A

 • Tine

  Tillykke med vaccinen! Jeg tager helt bestemt også glædeligt imod, når jeg får den tilbudt – det er stadig lidt uklart om det bliver om en måneds tid eller først til sommer, men det gør mig ikke så meget. Jeg er i øvrigt helt enig – måske kunne tingene godt køre lidt mere gnidningsfrit, men der er jo ikke tale om uoverstigelige udfordringer, når vaccinen skal bookes, så det synes jeg egentlig også bare, at folk må komme over. Jeg tror ikke at jeg kender nogen personligt, der ikke vil tage imod vaccinen.

  • venterpaavin

   Tak skal du ha’ – jeg er godt nok også meget taknemmelig, og kan godt forstå du glæder dig!

   Og fedt at høre, at vi heldigvis er mange der synes, det er en minimal indsats for at få så stor en gave 🌟.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *