A,  blogleg,  fjoller,  K,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster

K spørger A:

Er det for tidligt med alt juleriet i butikkerne nu? Eller er det hyggeligt nok at der begynder at dukke lidt skumnisser og glimmer op i hjørnerne?

Jeg synes det er mega hyggeligt, men jeg er jo også en stor fed julegris, der næsten ikke kan få nok af højtiden. Så jo – jeg har smilt henrykt over alle chokoladejulekalenderne i Normal, købt alle Skægabens kalenderpakker og skal til de første julearrangementer i november.

Lider du af “FOMO”?

Nej, ikke sådan i helt bogstavelig forstand – hvertfald ikke på mine gamle dage. Og dog. Måske alligevel lidt?

Under Corona synes jeg tiden forsvandt og jeg gik glip af en masse, fordi event på event, ferier og adskillige familiesammenkomster blev aflyst, og det ærgede mig, fordi jeg havde glædet mig. Men jeg har aldrig gået på kompromis, for at være med til alt – har aldrig gidet til fester, hvor jeg kendte for få, gad ikke julefrokoster og fejringer på gymnasiet eller studiet med nye folk, fordi ville hellere i byen med mine venner hver weekene, så på den måde har jeg aldrig frygtet at komme i skole og være “bagud” på sladderfronten i hverdagsfællesskabet. Jeg kunne jo bare byde ind selv med min weekend og vi var lige fine venner for det.

Tilgengæld tog vi i vores gruppe på kryds og tværs, hver bytur eller værtshusøl, der bød sig og på den måde skulle vi nødig gå glip af muligheden for at ha’ det sjovt. Og sådan har jeg det også stadig – jeg vil virkelig gerne få noget ud af min tid, og nå en masse af det, der interessere mig og som betyder noget. Så i en by med mange gode kulturtilbud og med en stor familie, vil jeg virkelig gerne være med til de ting, der gør mig glad, selvom det ikke ligefrem nærer mig, når jeg må melde pas pga. en anden aftale.

Hvis vi skulle have en ekstra helligdag i Danmark, hvad skulle den så hedde? Og hvornår skulle den ligge?

“Forårslængsel” – en helligdag i start feburar, hvor 3,5 uge kan føles som et år.

“Ej, når der er Forårslængsel på torsdag, skal vi så ikke ned og købe skidedyre, importerede hyacinter før tid og grille røde pølser på gasgrillen, med vanter på?”-agtigt.

Hvad er det bedste måltid du nogensinde har spist?

Costes’ menu i Budapest slår klokkeklart i min erindring, som værende helt fantastisk – ikke en specifik ret, men kombinationerne af smage, atmosfæren og stemningen gør (spise)oplevelsen uforglemmelig. Men når jeg sætter tænderne i en nybagt grovbolle med ost, flæskesteg med brun sovs, dufter lun suppe, eller indtager en smørmør bid helstegt kylling med hjemmesyltet, perfekte spejlæg eller peanutbutter på ske, ved jeg, at mindre også kan gøre det.

Hvorfor henvendte politiet sig en gang til dig?

Fordi jeg og en veninde kastede kiks efter/til duer nede på Nytorv. Det var med temmelig solid underhåndskast og foregik i øvrigt da vi gik på gymnasie, og tilfældigvis på en bænk indså, at vi ikke rigtige var småkagefans after all.

De skulle bare vide, at vi i samme periode kastede solide mængder spegepølse over på biologibygningen fra 3. sal, og lokkede en hær af måger til Vestbyen, der i forvejen kæmpede med dem. Bare fordi, vi ville se om de kunne flyve som freesbees, og om vi nu kunne blive bedre efterhånden som den trestjernede forsvandt fra pakken. Bonusinfo: Det kunne vi ikke.

A spørger K:

Hvordan går det med at være startet til frisør? Kræver det nye hår en ekstra indsats?

Ja, det gør det. Fy for helvede, hvor det dog filtre. Tror mindst jeg har hevet 70% af siden jeg fik striber i. Seriøst, hvad gør folk med afbleget håret? Lever med dreadlocks? Ellers er jeg dog glad for det. Det er noget mere klædeligt end det afdankede hjemmefarveri.

Hvis jeg siger Bombay Gin og trafikpæl, hvad siger du så?

Så siger jeg superkræfter. Selvfølgelig. Jeg er vel ikke den eneste, som bliver brølstærk af at drikke gin?

Efter mange stærke ginsjusser slingrede A og jeg engang hjem fra fest. Vi skulle forbi en masse vejarbejde på turen, og der var blandt andet blevet gravet en trafikpæl op. Altså sådan en tung blå metalpæl med reflekser på, som normalt står ved diverse helleanlæg. Af ukendte årsager insisterede min fulde personlighed (Karen) på at denne pæl måtte med hjem. Også selvom der endnu var et par kilometer hjem, og den var næsten ligeså høj som mig. Ginen havde dog heldigvis sørget for superkræfter, så hjem kom pælen. Da jeg vågnede næste morgen var pælen så tung, at jeg ikke kunne løfte den fra gulvet, og lejligheden var smurt ind i jord. Skøn weekend.

Hvilke tre mennesker husker du – udover dine forældre – allerbedst som hovedpersoner (familie, pædagoger, venner) i din tidlige barndom, og hvad lavede I, der gjorde indtryk?

Av, den var helt vild svær. Jeg er ikke lige frem typen, som kan huske min barndom i deltaljer. Og slet ikke den tidlige del. Nu bryder jeg mig jo ikke om at sige fisk, når vi sådan leger blogleg, men jeg aner det virkelig ikke.

En pige fra min børnehave flyttede ind ved siden af i vores rækkehus, og vi havde mange faktiske års venskab – vi legede gjøltrolde, klædte os ud og byggede hule i baghaven, A som kom til verden da jeg var 4 år, vi skændes, legede og var søskende på godt og ondt – og så min allerbedste klasseveninde M, som jeg var helt vildt glad for igennem hele min skoletid, må være nogle gode kandidater – men mine bedsteforældre har sikkert også spillet en rolle den gang.

Hvem synes du, er for meget?

Åh, er det ikke noget med at man ikke må synes sådan længere? At alle bare skal kunne være der, og være som de er?

Det går jeg nu egentlig også ind for, men når Linse Kessler stikker folk ned, Dennis Knudsen bare ikke orker MeToo-bølgen, hende svømmerdamen nedladende udstiller andre, når man går ind for at forbyde abort eller generelt slet ikke kan tilpasse ind i de normer, som gør folk til gode og rare mennesker, fordi man har så stort et behov for, at fremhæve (og efterleve) egen mening og sandhed, fremfor at lytte, lære og give plads til andre – så synes jeg ærligt talt at man er alt alt for meget!

Hvis du måtte ændre en valgfri ting i din lejlighed, hvad ville du så optimerer den med?

Så skulle mit kontor/værksted lige være 15kvm større. Nøj, hvor ville mit liv og virke dog bare blive nemmere, hvis den drøm gik i opfyldelse!

4 Comments

 • Louise M

  Årh elsker jeres søster spørgerunde👏🏻

  Personligt er jeg ikke den store julenisse, så julerier i oktober er lige tidligt nok for mig🎄🙈

  Min ekstra helligdag skulle være i efteråret, feks i november hvor det er mørkt og koldt. Tænker lige over et navn🍂🌾

  Og skulle jeg ønske noget anderledes i vores lejlighed, så gerne en lidt større altan (mer’ vil ha’ mer’) så jeg kunne dyrke mit urbangardening gen🌱🍇🌾🍅🫑🪴🥑🫐

  Kh
  Louise

  • venterpaavin

   Der skal jo også være nogle der trækker i den anden retning 😉 Vi er tossede med det💓🙏🏻🎄

   Også god idé med en helligdag der. Vi har føssi i september og oktober, så måske er det derfor A ikke craver en ligeså meget der.

   K kender klart mere vil ha’ mere – det er svært at nøjes, selv når man har det hele 😄🤫

   – A og K

 • Madame

  Hvor er I søde 💓
  Julen er virkelig et lyspunkt i den mørke tid 🎄
  Hvis jeg kunne ønske mig noget til mit lille hus, skulle det være et walk in closet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *