brok,  dagens humør,  fjoller,  Hilsen Suresen,  K,  snaksnak

Hvorfor helvede skal det være så dyrt at være blond?

.. eller sådan semi-blond i hvertfald.

Jeg påbegyndte min rejse fra farvet, usselt hår mod stribet, ok-pænt frisørfarvet hår i august måned. Det havde været mange mange år undervejs. For selvom det var 19 år siden, at jeg den gang havde sat mine ben i en frisørsalon, så var det dog ikke helt så længe siden, at mine tajlelange tjavser var blevet så grå og trætte af den konstante hjemmefarvning. Jeg tror dog roligt, at vi kan sige det havde været tiltrængt i mindste 7 år. Og så er pænt sagt.

Men anyway. Jeg prøver jo som sagt, at være typen der går til frisør nu (og dette ved jer garvede frisørgængere selvfølgelig allerede), men av min arm, hvor er det dog ikke gratis. Det er faktisk en smule peberet for sådan en iværksætter/studerende som mig. Jeg betaler dog med glæde – både fordi frisøren gør et kæmpe stykke arbejde, men også fordi at det rent faktisk hjælper. Jeg kæderhader ikke mit hår længere, og jeg kan faktisk set et hæderligt resultat et sted ude i fremtiden. Men udgifterne stopper jo ikke bare lige der.

I et svagt øjebliks selvbedrag har jeg besluttet mig for, at prøve at gøre mig lidt mere umage i tilværelsen. Dette skal så åbenbart også gå ud over både mit hår og min pengepung. For nu, hvor jeg kaster den ene tusindekronseddel efter det anden efter frisøren, så vil jeg jo egentlig godt passe på det der hår. Så det kan forblive langt for evigt, og jeg aldrig behøver at klippe det igen. Cirka.
Det er jo så her de næste udgifter vælter ind – for man skal åbenbart helst bruge Olaplax i håret, og købe en ordentlig børste, som ikke hiver halvdelen af den tørre høstak ud. For sådan noget helvedshår bliver jo mere filtret end alt andet til sammen. Aldrig har jeg kendt mage. Og jeg er ellers kendte for kun at friserer hår hver fjortenes dag og have dreadlock ufrivilligt i nakkehåret.

Undskyld – nok brok og ævl om hår. Jeg er ikke blevet helt vanvittig, selvom det lyder jo som om, at jeg ikke rigtigt har andet at gå op i. Det har jeg faktisk, teknisk set. Faktisk er jeg ved at skrive eksamensopgave og lave momsregnskab, så en lille opspringshandling måtte det blive til – og efter lidt tilbudssøgning på denne sorte fredag, blev min trang til pænt hår en lille smule mindre, for nøj, hvor det dog mange penge at smide efter noget så ligegyldigt. Også selvom der er rabat i store mængder.

Bravo, hvis du nåede så langt i alt mit ævleri – håber du har udsigt til en sjovere weekend og et billigere hår end mig!

7 Comments

 • Anne

  “Det er dyrt at se billig ud” – citat ukendt. Frisør koster desværre kassen.. Men af nysgerrig hvilken Olaplex bruger du og er det pengene værd? Hilsen en anden høstak

 • Piskeriset

  Pøjpøj med det. Jeg har haft kort hår i mange år og har først fået langt igen lige inden corona (supergod timing!), men jeg havde da helt glemt hvor godt langt hår har af lidt balsam og hårkur ind imellem. Det er altså meget rart og gør det lettere at styre lokkerne 🙂

 • Marina

  Jeg kan godt lide det med at gøre sig mere umage i tilværelsen. Det arbejder jeg også på.

  Hår er jo noget meget individuelt og jeg skal ikke komme farende med gode råd. Men måske så lidt alligevel. Man skal prøve at være god ved sit hår især under sommerens sol og i vinterens tørke. Det bedste er nok ikke at være hård ved det med farvning og føntøring og alt det, men ellers hjælper lidt af den helt klassiske Moroccanoil også virkeligt godt. Jeg synes sådan en flaske holder længe. For nylig købte jeg små minibøtter både af Kevin Murphy og olaplex, netop for at prøve det af. Begge dele er godt synes jeg, men jeg kan slet ikke holde lugten af det der Murphy ud så den bliver det ikke. Om olaplex bliver et langtidsbekendtskab ved jeg endnu ikke. Det skal jo virkeligt være bedre end den shampo jeg ellers bruger hvis det skal være pengene værd.

  Held og lykke med det. Jeg er sikker på at dit hår er flot som det er.

  Mange hilsner

  Marina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *