dagens humør,  fjoller,  folk er freaks,  jeg glæder mig,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster

A spørger K:

Hvilken tre julekugler, du har fået forærende, synes du er flottest, og hvorfor passer de på dig?

Jeg tror nærmest jeg har fået hele striben foræret – pånær min Minnie Mouse, som jeg også elsker virkelig højt.

Jeg har dog ikke sådan mange tilbage, da jeg har smadret dem over flere gange. Men jeg elsker særligt min helt nye musling, som jeg har fået af Nisserne – går ud fra jeg fik den både fordi den er utrolig smuk, fordi jeg elsker strandskaller og fordi min mor kalder mig Musling.

Hvad er den mest besynderlige kompliment du har fået?

Ved faktisk ikke om det var ment som et kompliment, men en ung mand (som jeg aldrig havde mødte før) udbrød overrasket “Fuck, du ligner en pornostjerne..”, da han lagde øjne på mig – men tilføjede hastig, med væmmelse i stemmen og rullende øjne “.. altså kun i ansigtet, bare rolig”.

Perfekt måde at hilse en ny klassekammerat.

Hvad er du slet ikke i tvivl om?

Hvad jeg ikke vil. Hvorfor er det så nemt, at mærke efter hvad man ikke har lyst til, men så svært at vide hvad med gerne vil?

Eller er det bare mig der har det problem? Det har altid været sådan, og jeg har svært ved at se mig ud af det.

Fortæl hvad der er din favoritting ved juleaften? Hvad vil du ikke give afkald på?

At gå om juletræet. At alle i samlet flok foretager sig noget så fjollet og unaturligt akkompagneret af 14 forskellige toner af Højt fra Træets Grønne Top – det er noget nær det mest julemagiske i min verden. Mit hjerte er altid lige ved at briste af lykke, når vi går der og skråler.

Sidste år undværede vi dog, og det gik jo alligevel. Men jeg vil savne det hver eneste år, hvor vi undlader det.

Hvad er det mest bizarre du er kommet hjem med efter en bytur?

Åh nej. Den kan jeg jo ikke svare på. Mest fordi jeg ikke kan huske det lige på stående fod, men også fordi der har været så vanvittig meget godt igennem årerne. I mange lange perioder kom jeg altid hjem med posen fuld. Ganske utiltalende, det ved jeg – men jeg skulle slet ikke styre det.

Noget af det bedste må dog være en 30 cm lang kniv, en mega tung trafikpæl og et skilt hvorpå der stod “Luk døren”. Kniven har jeg endnu, men de andre ting aner jeg ikke, hvad jeg skulle med.

K spørger A:

Er du hoppet med på nytårsfortsæt i år?

Nej, det er aldrig lige min ting.

Hvad synes du er pinligt?

Mange ting! Mest misforståelser; når folk vinker til en, og vedkommende bagved tror det er til dem, når folk spørger tidligere gravide om terminen, der har født for seks uger siden og sådan noget. Eller når folk opfører sig upassende offentligt, fx giver voksen skæld ud i et supermarkede til personalet, eller folk bliver taget i at lyve på direkte Tv. Yaiks.

Dertil ikke mindst: I de øjeblikke når folk beretter om noget hvor de fremstår nærige, smålige eller selvoptagede, men selv fremføre det med kæphøj selvtillid somom de er i deres gode ret. Det kan jeg slet ikke være i, af skam på deres vegne, over deres manglende sociale kompetencer.

Hvad synes du om fødselsdagsfester, da du var barn?

Hah! Jeg var helst fri. Jeg var – som jeg stadig er – meget privat, og fik helt spat af at mine klassekammerater rodede i mine ting, løb hurtigt i stuen, hvor der var fine ting, man skulle passe på og måske kommenterede på, der ikke var sodavand. Holdte derfor kun i børnehaveklassen og 1., og bekendgjorde at jeg ikke ville holde flere. Fik flere gange reprimander af klassekammeraterne, der havde moret sig kongeligt over min far som Kaptajn Klo i skattejagten, og nød min mor’s M&M-kage som de derefter kun fik, når det var mig til at tage klassenstime-kage med. Men jeg var kold – ligeledes tog jeg den allermindste rolle i krybbespil og skolekomedie, modsat mine to søstre, der endte i hovedrollerne begge gange. Senere hen har jeg heller ikke holdt studenterfest/studenterkørsel, bachelorfejring, eller indflytterfester. Bryder mig virkelig ikke om at være i centrum.

Gad du godt kunne spille på et instrument? Hvis ja, hvilket?

Klaver synes jeg kunne være virkelig fedt – også fordi det er et hyggeligt og hjemmeligt instrument, der samler folk.

Hvilken brandert husker du bedst?

Ud af de der 1-3 stykker ugentligt fra de sene folkeskole år, til sluttyverne? Uh, svært!

Tror det er den, hvor vi tog på udflugt til Århus (igen igen) for at se hiphop (iiiigen igen), denne gang på Gyngen i Mejlgade. Vi fik en ny homie allerede på banegården, der fulgte os ned til spillestedet og gav en øl. Efter koncerterne endte vi med at gå i byen med flere af rapperne. Vi var ludfattige, havde drukket dåseøl i toget på vej ned, og rendte nu rundt med de tunge drenge, men på trods af det, sneg vi os stadig udenom at lægge jakken i den obligatoriske 40-kroners gaderobe og stjal halvtomme øl på bordene. På røven og i højt humør. Varede indtil ud på natten, hvor vi til sidst bailede, spiste pizza på en trappesten og tog et tog hjem til Aalborg. Det var i sommeren 2008, vi var 17 og 21, og havde en fantastisk sjov og dum aften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *