A,  åh nej,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  gaver,  Hvad med dig,  kender du det,  pakkekalender,  snaksnak

Om at vinde unfair, blandselvslik i spandevis og tanker om jul i isolation.

Glædelig mandag, og nu også glædelig juleuge. Og jul, faktisk – lige om lidt hvertfald.

Selv har jeg valgt – modsat vanligt – at have min sidste arbejdsdag i morgen (ligesom Skægaben), og bruge nogle feriedage op mod jul, og dermed reducerer chancen for at blive smittet inden.

Denne første dag i ugen skal derfor primært gå med, at få hentet de sidste gaver og få dem pakket ind, tirsdag at mødes nytestet til brunch med sød (nytestet) veninde fra KBH og tage i aftenvagt, onsdag på at holde “juleafslutningshygge” med Skægaben på smuttur til Århus og så d. 23: At pille julen ned herhjemme, gøre lidt rent til juledagene og min pakke taske, til at vi hver for sig skal holde jul med vores respektive familier. Og SÅ er der jul!

Jeg sover, vanen tro, d. 23./24. sammen med yndlingssøstrene hos vores forældre, hvormod Skægaben har to julemiddage at holde – denne gang en lille med sin mor d. 23, og så den reele hos sin far, der starter allerede kl. 12 i år med julebrunch. Så han når også kun et lille sovepitstop herhjemme, inden vi ses henad formiddagen d. 25.

Håber og tror på, det lykkes med alt det juleri, men man kan ikke vide sig sikker i disse dage.

Og ender jeg småsløj med coronez juleaften i Dukkehuset i stedet, går det helt sikkert også nok, selvom jeg da ville være ærgelig. Skørt nok, især fordi jeg tænker, at mine forældre ville synes det var træls, at det var træls for mig – i ved, den der forældrebarn-spiral, med dårlig samvittighed i, ikke, hvor alle bare skál være glade? Den ville snurre. Men så må man tage jahatten på – der er jo musik, julefilm på stream, malebøger og helt sikkert nogle, der kan charmes til at bringe lidt mad ud, hvis det bliver sådan. No problem! Hellere det er mig, end nogle af de andre, der strander isoleret.

Resten af juleugen er jeg stadig lidt usikker på – 25. vil jeg helt sikkert holde fred, og om den store julefrokost med min mors side d. 26. bliver aktuel, må vi vente at se. Julen er vel en tid for mirakler.

Dog vil jeg først og fremmest holde min mandagsplaner i hævd, og – som altid inden jeg går i sving – præsentere forrige uges sysler i små glimt.

.. I uge 50 fik jeg:

.. en skøn overraskelse, da en privatbesked røg ind på min facebook. En sød dame, der var så heldig at vinde billetter til impro-forestillingen mandag aften, var desværre nu dobbeltbooket, og hun ville gerne give dem til en snden konkurrencedeltager, og havde valgt at spørge mig. Helt fantastisk sødt af hende – især fordi K og jeg havde talt rigtig meget om det show.
.. og det var en kæmpe succes.
.. virkelig betænksom og dejlig “julegave” at rende ind i.
.. holdt UnderligFilmklub med en film, der overgik alle de andre i spontan latter. Vi overvejer kraftigt endnu et anmeldelsesindlæg lig dette, så I andre kan få glæde/ubehag af vores fund i kategorien.
Ps. Er der snacks nok til tre her? Næsten, ikke?
.. lavet en julekrans af 18 kroners gran og lidt tørret gejl fra haven.
.. nydt “juleafslutning” på frokostdates for i år med ham far, der skal holde juleferie med mor nu. Der var både kebabsanwiches, julesmåkager, slik og jule kokkedyst på skærmen, så det blev med maner.
.. blevet reddet af K, da en kollega røg i nærkontakt og vi derfor måtte aflyse frokostaftalen før job. Der var frøknen ikke langsom til at tilbyde sig selv som herlig erstatning, og hvad mere kunne man ønske sig?
.. gået ind til byen i det skønne vejr med Skægaben og ret målrettet få hevet gaver med hjem, bestilt til pågældende butikker.
.. fået skønne nissegaver, bla. disse søde hjerteskeer.
.. nydt træet, der ikke drysser. Tænk at man kan få et der har smidt… 10 nåle siden d. 29/11?
.. indset det kloge i at aflyse/udskyde/omtransformere weekendens to julefrokoster, og i stedet bestille juletapas hjemme og drikke et par flasker vin, lidt øl og synge virkelig højt og grimt med på alt.
.. og inviterer Skægbens mor, stedfar og moster på lune juleboller og bål i haven i et par timer dagen efter, og ønske god jul der.
.. nået at tænke: Bliver det i år?!! Og bare véd, jeg nu har jinxet det.

Hvordan går du din juleuge i møde? Og har du vundet noget i år?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *