A,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  snaksnak,  Tak,  yumyum

Gaveregn, Disney-kendskab og desserter i højsæde.

En solskinsmandag hilsner mig velkommen – superlækker service her på min fridag, inden der vanker fire aftenvagter i streg.

Min søde kollegaveninde ligger syg på 6. dagen med snue, og har derfor naturligvis aflyst dagens brunchdate, og jeg satser i stedet på at nå et smut ind efter strømpebukser og lidt småting i den tid, der ellers var gået med kaffeslaberas og bacon-spisning.

Tilgengæld ser det ud til at min aftale senere med K, stadig holder stik – vi skal bruge aftenen på Trekanten, sammen med bla. Souviniers, Mathilde Falck, Lise Dres og Fredrik Damkaer, i et helt særligt gratis event kaldet Stærk og sårbar.

Som nogle af Jer garanteret ved, er der nemlig Mental Health Day i dag, og derfor er nordjyllands fine Don’t fear the wierd-festival igang, med skønne foredrag, koncerter og lignende, der sætter fokus på “psykisk sårbar”-gruppen på den fineste, festligste, alvorstunge og informative vis.

Jeg har været med til flere af deres arrangementer de år, festivalen har kørt, og synes de modige og friske mennesker, der har lyst og overskud til at dele, er mega seje.

Jeg støder både på det i familien, i venneflokken og på job, og ved hvor helt almindeligt det er, at nogle i nogle henseender, ser verden på en lidt anden måde end gennemsnittet – og at det hverken er usædvaneligt eller sært. Og jeg tror da langt de fleste nu om stunder, egentlig slet ikke bærer hverken fordomme eller frygt – og at de fleste, går til lægen, når de får det svært, velvidne om, at psykiske udsving kan ramme alle.

Men de sidste fornægtende stivnakker, de bange og de ressourcesvage (og derfor ofte misinformerede), skal med, og der nytter kun mere fokus og åbenhed – især op til en valgdebat.

Det kan jo være dig eller mig i morgen, dine børn eller nabo, og så er det jo vigtigt, at det er noget, man kan tale om – at det er noget, som de fleste kender til helt naturligt, og et emne, man kan bevæge sig ubesværet, fordomsfrit og velinformeret i, som almen dansker.

For har de psykisk syge et netværk de kan tale med normaliseret og alment om emnet, og har deres netværk også nogle at tale med – altså, hvis de har brug for det og lyst til det – ja, så er det hele ofte den smule nemmere.

Nu er det dog først og fremmest tid til “ugen der gik” og den får I lige her.

Min uge gik med at jeg:

.. snydebagt “jeg har haft fødselsdag”-kage til kollegaerne. Tak til Valsømøllen for deres indsats og slikskuffen for rester at peppe den op med.
.. været inde i Aalborg Teater og se et herligt stykke. Herlig, skæv og fjoget fortolkning.
.. fejret at jeg fyldte år som jeg fortalte op af stolper og ned af vægge om her. Skøn, skøn dag!
.. nydt de pæne dage, mellem de grå.
.. spist dejlig mad i Café Nørregade med K og lagt masser af potentielle planer for hendes seneste krea-hjerne-projekt.
.. fejret skøn fællesføssi med samme dame. Vi har 4 år og 5 dage mellem os, så det er det oplagte valg. Vi blev som altid super forkælede!
.. og tomatsuppen,
samt desserten, faldt heldigvis i god jord hos vores dejlige gæster.
.. været på Penny Lane med Søster E.
.. der var nemlig planlagt shopping, kaffehygge og teater, som var en del af hendes fødselsdagsgave, hun fik i juni måned.
.. “Sværdet i Stenen” var et kæmpe hit – og skægt at få en anden fortælling end den jeg kan udenaf fra Disney. Den her var musikalsk, og med mere fokus på kærlighed, men stadig lavet til børn, og det var prægtigt med den lamme humor: lige vores boldgade. Samtidig må man sige, at i Musikkens Hus er der altid er skønhed for alle pengene, ligefra man ankommer, til man går – selv til børneforestillinger.
.. spist flødebolle og en dumle, der lignede Find Nemo, i aftenvagterne.
.. spist pæn morgenmad med Skægaben og nydt, at vi det seneste halve år er blevet hundrede gange bedre til at gøre det sammen, fremfor hver for sig. Tænk sig, at man efter 11 år oplever at han selv finder ud af, at det altså ikke behøves foregå foran tv’et (hvor jeg nægter at spise min morgenmad, når aftensmaden også spises der, de få ugentlige aftner, hvor vi begge er hjemme, og gerne ser en hyggelig film imens før vi går tur/spiller kort/læser).

God dag til Jer derude – og tak fordi I stadig læser med, på de her trivielle dagligdags indlæg.

2 Comments

 • Conny

  Du slutter med “… de her trivielle dagligdags indlæg” – de er da overHOvedet ikke trivielle. Godt nok siger Den Danske Ordbog, at triviel betyder “forudsigelig, velkendt og dagligdags og derfor kedelig, uinteressant eller trættende”, men for dine læsere tror jeg da ikke, at det er hverken dagligdags eller trættende – vi har hver især vores hverdage, og de er ofte meget forskellige fra hinanden. Og med dine fine billeder bliver indlæggene da langt fra kedelige og uinteressante. Som en læser i den ældre aldersklasse er det også vældig interessant at få et indblik i en yngre hverdag i en større by end min. Så fortsæt du/I bare med jeres indlæg om hverdagene 🙂

  • venterpaavin

   Av en sød besked, Conny – den sætter vi pris på.
   Du har nok ret i, man tit selv synes man selv falder ind i en triviel kategori, hvormod andres “almindelige” liv er meget mere fascinerende.

   Vi er hvertfald så glade for, du læser med💗

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *