A,  afslapning,  anbefaling,  jeg elsker det,  på tur,  smukt

Lysegul morgenmadslykke i Århus.

De fleste af vores anbefalinger ender ganske naturligt med, at komme fra Aalborg/omegn, men med mine 3-5 årlige svipture til allerdejligste Århus, betyder at jeg ind i mellem også møder nogle perler i Smilets by, jeg simpelthen må dele.

Sådan en oplevelse havde jeg i september, hvor jeg for første gang fandt min vej hertil, aka. Den Gule Café. Et sted, jeg har luret på af et par omgange, hvor de små glimt har bevidnet om et bedårende og farvestrålende omgivelser, luftigt surdejsbrød og en gennemgribende rar stemning.

Skægaben er heldigvis slet ikke svær, at lokke med på den slags indskydelser, og turen gennem Jægersgårdsgade har jo altid den effekt, at den får maven til at rumle – kan man klare konkurrencen i det restaurationsmekka, har man noget at byde på.

Velankommet til Den Gule Café på hjørnet, kunne jeg allerede fornemme, at de vibes der skinnede igennem på skærmen, var helt og aldeles tilsvarende, da vi sneg os op af trappen til de tilstødende lokaler.

Varme smil, smukke, uformelle omgivelser, fyldte borde med glade gæster (er du gal, en kamp at få billeder uden mennesker på – måtte simpelthen snigerejse mig op og knipse to, i de minimale mellemrum, alt ikke var besat) og et fristende menukort.

Jeg var (som altid) rundtosset, og blev lokket af en “Hr. Larsen”, men endte med den lyserøde smoothiebowl og avocado-mad, mens herren hoppede på “Nillers brunch” med lidt af alt.

Kaffen kunne desværre ikke fåes i kandevis, men kopperne var tilgengæld baljer. Og måske det var meget godt, for var den til at få på litermål, kunne jeg sagtens være flyttet ind i yderligere et par timer, end dem vi sad der, og sniksnakkede og nød det lækre morgenkomplet.

På vej ud i det blå, kunne jeg desuden vinge af ved smukke kager i montren, et væld af brætspil at gå ombord i, samt et festligt toiletmiljø, med gratis hygiejneprodukter i fine glaskrukker, funky skilte og en kæk vagthund af plast.

Dér kommer jeg virkelig meget gerne igen!

Har du et godt Århus tip, du vil af med? Så smid det i kommentarfeltet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *