dagens humør,  ferie,  Feriedagbog,  jeg drømmer om,  jeg elsker det,  på tur,  tøserier

Kiel – feriedagbog, dag 2:

Fik du læst dag nummer 1?

Fredag morgen startede smukt i Kiel – både vejrmæssigt og på den madmæssige front.

I vores søgen på værdig morgenmad, for sådan en tre connoisseurs, var vi faldet over Cafe Brunswik. Tydeligvis en brunchcafé der figurer i den almene Kielgenser’s bevidsthed, når man afsondrer nettet og tydeligvis også, når man møder op på adressen.

Flotte, luftige lokaler med tons af hængeplanter, loppefund, gamle stel og tørrede blomster i buketter – selv karaflerne med vand var fyldt med mynte, og generelt var stemningen både urban og hyggelig.

Vi skulle heldigvis ikke vente mange minutter, før den søde serveringsdame fandt os et bord, trods de mange glade spisende – stedet er ret stort, og således er udskiftningen i gæster også.

Efter mange overvejelser, fik vi bestilt lidt af hvert og det hele smagte himmelsk.

Generelt var det lige et sted for os.

En solid bund til vores næste udflugtsmål, en ganske beskeden gåtur derfra.

Vi havde udset os Kiel’s Medicinske Historie Museum, som ingen af os havde set før.

Et rigtig informativt, interessant og overskueligt sted at besøge, hvor den generelle udstilling var suppleret fint, af to spændende særudstillinger.

Ingen af os er spor ferme til tysk, og det efterlod os umiddelbart handicappede ihht. til at komme klogere derfra, hvis ikke det var for teknologien.

I Google’s egen app er der dog et oversættelses system, hvor du blot placerer skærmen over skiltenene og på 1-2 sekunder står teksten forståeligt og nydeligt oversat, lige til at læse. Du skal end ikke fotografere – det ændre sig simpelthen på kameraet’s billede, lige foran dig. Nemt!

Så således gik vi, som en flok tumper, med mobilkamera’et og læste os igennem de mange skilte, og blev klogere på de Kiel’ske fødehjem i 1800 tallet, forskellige miksture, bækkenstillinger og patalogiske fund.

Da vi kom ud, stod solen igen højt på himlen.

Vi tankede lidt kaffe og snacks, og satte os i solen for at nyde det lidt – tænk sig, man ikke skal længere væk for at finde lidt forår, filosoferede vi, mens A trak vandflasken frem.

Da alle mand var tanket op og fødderne havde hvilet sig, var der nemlig en form for marathon foran os.

Lillesøster E er shoppemesteren i flokken, og hun vinder alle 100 meter i kurv-fyldning, så snart det gælder Primark.

Vi kiggede derfor mod den tre etager høje bygning, af alt fra tøj til folk i alle aldre og alle køn, boliglir og dullegrej. Her skulle slaget stå.

De næste par timer var vi således parkeret inde for butikkens fire vægge, og kom derfra med lidt af alt.

Heldigvis var vi omkring 200 meter fra hotellet og kunne således orke at slæbe rovet hjem, og lige vise hinanden, hvad der var endt i kurvene.

Der gik dog ikke længe før sulten bankede på, og vi var ikke sene til at udtænke en løsning – nabohotellet har nemlig en gastro-pub, som vi kunne lurer direkte ind i, hver gang vi gik ind og ud af lejlighedshotellet, og hvorfor ikke slå til der?

Stor fryd blev der over aftensmaden, endda i en sådan grad, at vi overvejede om feriens sidste nadver skulle blive der, før vi skulle fange vores transport sidst på formiddagen søndag.

Intet fancy eller ekstraordinært, men solide portioner, vittig betjening, popmusik i radioen, store borde og generelt dejlig mad – ikke så meget at rafle om og derfor perfekt efter en dag på benene.

Så med maverne fulde, kunne vi glæde os over, en mundfuld frisk luft, så maden kunne falde lidt på plads.

Vi havde nemlig stillet os selv udfordringen at skulle bruge aftenen på at bowle. Vi er ikke just sporty – for at sige det pænt – men tilgengæld er vi ikke blege for at dumme os for fuld smadder, i fuld offentlighed. Koordination og koncentration er nemlig hellér ikke vores force – og slet ikke når vi er i flok.

Således fik vi meget morskab ud af aftenens aktivitet, hvor ingen vist rigtig fik greb om det, men vi alle kom derfra uden forstrækninger.

Hjemme på hotellet, var det tid til at gå i snackgemmerne efter gåturen i den lune aftenluft.

K havde fundet sig en Dr. Pepper Zero, til hendes jeg-elsker-skøre-colavarianter-hjerte, søster E var hoppet i det salte køkken, og A gik i krig med en let citronfromage.

Lidt efter lidt krøb vi så under dynerne, og selvom det er virkelig svært at slukke på snakkeknapperne på os tre, lykkes det tilsidst og vi faldt i søvn, med flere gode ferieminder til samlingen.

5 Comments

 • Karin

  Tak for en dejlig fredag i Kiel med 3 søstre der med stor fornøjelse er meget alsidige i de krydderier dagen har brug for.
  det skønne Medicinske Historie Museum er helt sikkert et sted jeg også ville plukke ud, hvis eller når jeg engang rammer Kiel. Det samme gælder Primark. Nåede ikke ind i nogle af de 3 i Berlin sidste sommer, tror ikke børnebørnene havde lyst 😉 Men har været i Primark i Flensborg og Hamborg.
  Jeg kunne være på hold med jer til bowling, jeg jubler så vildt når kuglen ikke falder i rillen, ja, jubelscenen udvikler sig ofte til noget pinligt 😂

  • venterpaavin

   Det kan du roligt gøre – det var et rigtig fint sted🏛️☀️

   Primark er total overvældende altid, men når vi to gamle søstre lige er varmet op, er det et fedt sted at gå i krig med de mange hylder👏🏻👏🏻🛍️

   Lyder til du gerne må være med på bowlingholdet😂

   – A og K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *