A,  afslapning,  Jeg glæder mig til,  snaksnak

Storm-vejr x 2, rosé-vejr x 2 og sommerferienedtælling.

Så er der simpelthen juli – ustadigt vejr, bevares, med Tour De France er da tydeligvis begyndt (apropros fællesindlægget igår lærer jeg vist heller aldrig helt at forstå det) og folk begynder for alvor at glæde sig til, at skulle holde ferie.

Selv snupper jeg 9 dages fri fra fredag aften kl. 23, og en 5 stykker igen, i slutjuli/startaugust (hvor K og jeg skal til Malmø – hun har allerede varmet lidt op, som I kan se).

Dét bliver så skønt – Skægaben holder allerede fri onsdag, så vores ferie overlapper hinanden, men med 9 dage samlet er der ingen klager. Vi er jo heller ikke sådan kendt for at sidde på lårene af hinanden her i livet, men alligevel. Og så er der jo også 1-2 dags “ekstra” fri ugentligt i arbejdsuger for mig, fordi jeg jo har valgt at arbejde deltid, og på den måde også tid til en masse sommerferiehygge, udflugter og afslapning den vej.

Jeg har oprigtig kæmpe respekt for dem der arbejder 37+, og er glad for mit forbrug aldrig er blevet nødt til at blive sat så højt op, at jeg har haft brug for at arbejde fuldtid. Så bidrager jeg i stedet med at arbejde aften, og relativt ofte søndag og helligdage, hvor størstedelen af befolkningen tilgengæld slipper.

Men hey: Hvornår er det din tur til ferie? Og har du nogle gode planer?

Selv skal en del af min dag gå med at få sendt diverse rejsepapire til print, og skabe et overblik over, vi nu har fået det hele med. Dertil lidt vasketøj og handleri – lidt småting så vi har lidt før afgang i weekenden – og så står den på en aftenvagt. Praktisk mandag, må man sige.

Men først får I selvfølgelig ugen der gik.

Mine dage gik med at jeg:

.. elskede onsdag, hvor solen var fremme, venindehyggen i højsæde og Kunstens Sommerlounge var ligeså fed som altid.
.. håber, jeg når til flere i sæsonen.
.. modsat mandagen med lyn, skybrud og storm.
.. heldigvis var K klar som reservekaffe-gæst efter en aflyst venindeaftale, da uvejret var ovre.
.. leet lidt og tænkt, at der er amerikanske tilstande, når dette står på vaskemiddel, bare fordi det er i en miljøvenlig karton.
.. været på besøg hos mor og far og fået denne skønhed med hjem.
.. for en sjælden gangs skyld har kunne opretholde ensartede negle. Det er ikke nemt – både i det regi jeg arbejder i, men også bare når ens personlighed er utålmodig og lettere fandenivoldsk i mange sammenhænge.
.. fået favoritretten på Kaffebaren før aftenvagt.
.. og nydt en god gammeldags DVD da far var til frokost, fordi wifi’en var nede.
.. teamet op med yndlings Lille E og i fællesskab fejret den sødeste K, der blev færdig med sin uddannelse for nylig.
.. desserten var bailey og frostne flødeboller. Det er altså slet ikke dumt.
.. rundet søndag af med mere storm ala mandag. Godt, man ku’ lægge i ske og drikke varm kakao.

God juli til Jer!

6 Comments

 • Piskeriset

  Jeg arbejder 37 timer om ugen, og det er faktisk ikke noget, jeg har reflekteret synderligt over før sidste år, hvor gemalen og jeg talte om pensionsalder og arbejdsliv i det hele taget. Jeg vil ikke afvise, at jeg på et tidspunkt måske kunne overveje at gå ned på 30 timer, men inden for mit fag har der aldrig været særlig mange jobs på under 37 timer, så det er ikke noget, jeg har følt har været ‘inde for rækkevidde’. Så skulle jeg mere være i en situation, hvor vi har penge nok på kistebunden til, at jeg ville kunne arbejde som freelancer og selv vælge hvor mange timer, jeg lagde hver måned (… selvfølgelig også afhængig af hvor mange opgaver, jeg ville få ind :-)).

  Uanset hvor mange timer, du arbejder, så udfører du et vigtig og meget værdsat arbejde, så tak for det <3

  • venterpaavin

   Du har ganske ret, nogle brancher lægger slet ikke op til at deltid er en mulighed💗. Og det er godt, der er noget for alle typer mennesker.

   Er sikker på freelanche livet er spændende hvis man trives i det, men det må også kræve is i maven og ja – lidt kaptial i baghånden. Men sikke en luksus, at kunne vælge selv, hvis det en dag lykkes dig🫶🏻

   Og tak, virkelig – det sætter ‘os fra kommunen’ altid pris på at høre💗🥰

   – A

 • Conny

  Som altid er dine billeder skønne at skue. Især for en lækkersulten dame som mig. Den der frosne flødebolle skal jeg vist prøve i min sommerferie.
  Jeg stopper helt med at arbejde pr. 1. september i år, egentlig skulle jeg have ventet til næste år, hvor jeg når pensionsalderen, men en sammenlægning af mit firma med et større har betydet, at det meste administration flyttede til det større firma, og jeg fik så omkring et års opsigelsesvarsel. Så min ferie i år starter som sen sommerferie og går over i “evig ferie”, hvor tiden bliver helt min egen. Det ser jeg med større og større entusiasme frem til.
  Vi har så købt telt på vores gamle dage; altså et ret stort et af slagsen, så vi kan stå oprejst over det hele og kan sove på en stor tyk luftmadras og have plads til det nødvendige habengut til en god campingferie, hvor vi nok kommer til at være mindre mobile, end da vi rejste rundt med fjeldtelt. Vores første tur kommer til at gå til Frederikshavn og Sæby, som vi aldrig rigtig har besøgt. Der bliver nok også besøg i Skagen og på vestkysten – og måske også et smut til Hjørring, hvor min far kom fra. Ikke voldsomt eksotisk, bare rigtig dejlig hyggeferie.

  • venterpaavin

   Sikke en lang og hyggelig besked!

   Lyder som et skønt og spændende kapitel – så er det bare med at få tænkt over, hvad man rigtig gerne vil💗. Mon ikke, du finder på noget, der gør dig glad!

   Det lyder virkelig hyggeligt med udflugt! Jeg anbefaler virkelig varmt kryds-af-brunch på 2takt Brasserie i Frederikshavn, et stemningsfuldt besøg på Palmestranden, og at gå om bord i en gigantisk, hjemmefixet bøfsandwich/stjerneskud ved bådhavnen udenfor byen på “NerD”. Virkelig en perle og i smukke omgivelser på en sommerdag.
   I Sæby er Kystmuseet virkelig et besøg værd, og at nyde musik på Torvet med en kold øl eller to-go-kaffe, is på stranden og fiskebufféen på Jacob Jensens må man ikke misse, hvis man holder den mindste smule af fisk og skaldyr. Der er også et alacarte kort, såfremt en i selskabet ikke er til den slags – og det er smartest at reservere bord.
   Hjørring har den hyggeligste biograf og Bistro V som også er i Aalborg, er virkelig et besøg værd.

   Okay – jeg véd godt du ikke spurgte, men ku’ ikke nærre mig. Der er skønt nordpå!

   Håber I får en dejlig tur💗.

   – A

   • Conny

    Jeg er superglad for, at du ikke kunne nære dig!! Nu løber vi i hvert fald ikke tør for gode ting at tage os til – og mad i teltet begrænser sig ofte til morgenmad og kaffe (… og lidt vin), så tak for bud på gode spisesteder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *