ferie,  Feriedagbog,  inspiration,  jeg elsker det,  snaksnak

Malmø-ferie, dag 2

Fik du læst dag 1?

Efter en nat i de bløde senge, vågnede vi op til en lun dag i Malmø.

Formiddagsskyer hang over byen, med med lovning om at de snart ville lette og det var en af de dage, hvor man mærke på luften, at det nok skal blive rigtig godt.

Vi satte derfor med sommervejr på hjernen, kursen mod en god gang morgenmad, og rygtet lød at det kunne man få på Atrium.

Vi var kun lige trådt ind, før vi straks kunne li’ stemningen – højt til loftet, mixede gembrugsmøbler i træ, enkelt menukort, hjemmelavede crossainter med alsken slags fyld bagte i den lille ovn under espressomaskinen og personalet var sødt og imødekommende.

Vi tog en af “laptop-nejtak” bordene (man må gerne sidde med dem i baren ved vinduet) og fik efter kort tid besluttet os – vand og filterkaffe var der fri bar med, og maden kom pronto: Surdejsbrøde med friskost, avocado med koriander og citron + et væld af saltmandler og olivenolie, samt en skål yoghurt med hjemmelavet granola og bær.

Helt uovertruffen morgenmad, hvis du spørger os.

Godt ladet op på koffein, kunne vi således gå den beskedne tur op mod, hvad svensken kalder Malmø-museerne. Et sammensurium af skønne museer, ink. Malmø Slot, alle samlet indenfor indenfor en kort radius.

Her kan man virkelig finde noget der kan tilfredsstille de flestes interesse og kultur-lyst, og vi skulle da også lige finde en bænk i den festlige gårdhave, for at prioritere mellem de mange muligheder.

Vi besluttede os for, at Malmö Slott, udstillingen om dyr, akvariet og afdelingen om 2. Verdens Krig. Til vores held betød det, at vi kunne slippe med sølle 60 svenske pr. person, da fx Søfarts-museet, eller en af de andre kombi-billetter ikke kom på tale.

Vi startede med en tur i akvariet, som naturligvis også var de mange børns preference, hvorefter vi bevægede os i de kongelige gemakker og herefter i det biologiske og historiske segment.

Trods de mange mennesker fungerede det faktisk rigtig godt, og vi kunne sagtens komme til at læse skilte og dvæle ved udstillingerne.

Hele vejen igennem var vi godt underholdt, men særligt da vi nåede gennem den sidste del, for at nå til udgangen, blev vi fanget af afdelingen om kriminalforsorgen, hvor der var utallige af små historier om enkelstående mennesker, der var kommet galt afsted.

Oldschool truecrime skal man ikke kimse ad.

Da vi havde vandret rundt i timevis, synes vi at en kaffe optakning var på sin plads, så vi stilede mod den nærmeste Espresso House efter en stor iskaffe og en lille snack. Det sted slår aldrig fejl, også selvom det blot er en kædeshop, som så mange andre.

Efter en god pause kom vi ud, og her havde det grå vejr artet sig. Smuk blå himmel, der matchede lunen vi havde nydt hele dagen, havde sneget sig frem – kæmpe win.

Vi nød derfor lidt gågade-slentren, og kiggede nogle timer i butikker og supermarkeder, og lidt røg der da også med hjem.

Er man hardcore lakridsfan, må vi slå et slag for et besøg forbi Lakritsroden, der har noget for enhver smag i den kategori.

Ligefra lakridssodavand, til delikatesser med lakrids og naturligvis slik i lange baner – også et solidt sortiment sukkerfri og glutenfri.

Vi sluttede runden med en lille kop kaffe og en hvilepause på Le Croissant, inden aftenens hovedattraktion skulle stå distancen.

Vi havde, på vores forrige Malmø-tur, alt for sent opdaget deres special-biograf, og der var komplet udsolgt.

Vi kunne læse at biografen huser forskellige art-deco inspirerede sale med smukke navne, hvor man kan bestille mad at nyde til filmen – om du er til tapas, rejemadder eller blot ost eller kage, er der noget for dig.

Det kunne vi ikke stå for.

Derfor havde vi besluttet at vi i år ville holde skarpt øje, og vi nåede knap en måned inden afgang, at hoppe ind og booke billetter til Indiana Jones.

Vi ankom i god tid til Spegeln og allerede udenfor var der gode vibes – folk sad og drak øl og lemonade, og vi var glade for at have fået et eftermiddagsbillede, da vi passerede stedet, så vi var fri for at skulle sløre flokken af glade gæster.

Indenfor var der ligeså classy og uformelt, som vi kunne have håbet – en teateragtig vibe med gulligt lys, tunge tæpper og stofgardiner, gamle filmplakater og en veludstyret bar, satte straks stemningen.

Vi fik bestilt drikkevarer, lakrids og nødder og fandt vores sal. I de blødeste sæder tog vi vores reserverede plads, hvor bestik allerede var placeret på det lille bord med tilhørende lampe. Superbedårende!

I hjørnet af salen kunne man tanke op med tæpper, gratis vand, eller købe slik/drikkevarer hos vore søde “værtinde” og kort før filmens start, kom tjenerne ind med maden.

Fantastisk Cæsar-salat var vi begge enige om – salat, klassisk dressing og lun kylling var toppet med søde æbler, rigelig ost og crispy serrano, for lige at bringe lidt sommer ind i retten.

Filmen var også lige i øjet – helt tilpas fjollet, spændende og med fuld fart på plottet.

Det kunne ikke ha’ været meget bedre, og den dæmpede belysning og de små stilfærdige besøg i baren, betød kun at stemningen blev mere hjemmelig og casusal, akkurat som vi havde håbet på.

Så med endnu en skøn sommerdag i bagagen, kunne vi træde ud i mørket og slentre hjem til hotellet, glade og tilfredse med dagens valg af oplevelser.

Da vi var hjemme omkring 23.30 kunne vi hvertfald konstatere at Spegeln var listen til næste Malmø-tur, uanset hvad de måtte vise til den tid.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *