A,  der er altid noget at fejre,  ferie,  Feriedagbog,  K,  snaksnak

Malmø-ferie, dag 1

Vi er begejstrede for at invitere dig med på en endnu udflugt til det dejlige Malmø.

Vi begyndte naturligvis at indstille os på feriestemning allerede fra morgenstunden, da vi begav os afsted mod Aalborg Banegård. Vi fik lift lige til døren, det var virkelig luksus. Vi havde sikret os nogle prisvenlige orange billetter til hovedstaden, med visheden om, at vi derfra nemt kunne hoppe på det første og bedste tog til vores svenske destination.

Først stod vi dog over for cirka fem timers rejsetid, som vi skulle have overstået. Traditionen tro startede vi turen med at rippe 7-Eleven og indkøbe morgenmad, snacks og kaffe – den slags slår aldrig fejl.

Herefter var vi klar til afgang, og det rare DSB-tog begyndte trille igennem det grå og regnfuld Danmark, til lyden af vores evige knævren.

Velankomne i det smukke (også grå) Sverige fandt vi lynhurtigt frem til vores hotel. Et lækkert sted, med et navn som vi slet ikke var voksne nok til at tage pænt.
Vi er ikke vant til rejse sammen om sommeren, så der var mere liv end vanligt omkring os – og den slags er så dejligt og stemningsfuld. Glade feriegæster kan man ikke få nok af. Vi blev taget godt imod af den venlige receptionist, og fik anvist et stor og pænt værelse på 4 etage.

På vores værelse fik vi hurtigt gjort os det mageligt – vi gjorde nemlig et lille stop på hovedbanegården, men vi ventede på tog, hvilket betød at der var en medbragt og kold velkomstdrink med i tasken. Vi fyrede op for alt det gamle festmusik, som vi stadig elsker højt og sad og så på, hvordan alle de tunge skyer udenfor gav sig til at regne af.

Fuld af begejstring traskede vi ud i de svenske gader. Vi skulle både skaffe natsnacks, snuse i supermarkeder og spejde i horisonten i efter blå himmel på vej mod aftenens næste destination.
Vi havde nemlig allerede lavet en reservation til aftensmaden. Det med at planlægge hjemmefra er noget vi begge sætter pris på – så er det både noget at se frem til, men også god tid og ro til at finde vejen i en by fuld af fristelser, som man gerne spiste sig igennem, hvis der var tid og penge nok.

Aftenens valg var faldet på tapas, og det lykkes os – selv på en mandag – at finde et sted, der så ganske hæderligt ud.

Vi endte på Vibliotek – et sted vi gik forbi masser af gange, da forrige år besøgte Malmø. Et festligt og lækkert sted, som serverede tapas med inspiration fra Spanien og Middelhavet. Vi forsøgte at gå udenom vores sædvanlige farvoritter, selvom det ikke lykkes 100% med rejerne og potatas bravas. Ellers fik vi smagt helt nye retter som fx. Crujiente de chistorra con guacamole – et slags spicy ‘pølsehorn’ med syrlig guacamole og knasende filodej. Og til trods for velsmagende bønner, mørt kød og perfekt krydrede grønsager forblev dette aftenens favorit. Vi nød boblende rosé til maden, og en lille kaffe med dobbelt Baileys til dessert.
En forrygende start på ferien.

Mætte og tilfredse slentrede vi igennem den lune, klare aften. Hotelsengene ventede på os, og sammen med lydbog, snacks og endnu et par timers snak. Det kan godt være lidt svært at give slip på dagen, når det hele er så hyggeligt og senge er en del blødere end man er vant til. Søvnen vandt dog til sidst – og det med de bløde senge fandt vi også en løsning på.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *