A,  ferie,  Feriedagbog,  K,  lækkerier,  snaksnak

Malmø-ferie, dag 3

Fik du læst dag 1 & 2?

Det var med en smule spænding i maven, at vi trak gardinerne fra på rejsens 3. dag. Vi havde nemlig en del udendørsaktiviteter i venter, så vi krydsede fingrene for at hæderligt vejr.
Udenfor var himlen heldigvis mere blå end vi havde set i dagene før, så vi var ved godt mod, da vi satte kurs mod dagens første destination. Et lille gensyn med vores favoritmorgenmad fra den forrige Malmøtur.

.. og et glædeligt gensyn blev det. Lotta Love leverede endnu engang de mest velsmagende bowl. Denne gang dristede vi også til at smage deres peanut-trøffel. Den var også virkelig lækker. Deres hjemmeristede granola er dog stadig måltidets helt store stjerne. Såfremt man altså kan lide knas og kanel.

Dagens upcoming aktivitet krævede blot en smule solskin, og heldigvis var Malmø fuldstændig med på noterne. Vi havde denne gang revanche til gode, da vi på vores sidste tur her ikke fik muligheden for en kanalrundfart – en ellers årelang tradition. Men denne gang skulle det være anderledes.

Mens solens varme stråler langsomt begyndte at overtage scenen, lod vi os indhylle i snak, vandindkøb og andet hyggeligt fjoller, og før vi vidste af det var vi lige ved at misse den både, som vi egentlig havde siddet og ventet på de sidste 30 minutter.
Det lykkes os dog at få pladser på hver vores side af gangen, og så var vi klar til at indtage Malmø fra vandsiden. Vores guide viste sig at være både charmerende og begavet, hvilket blot tilføjede en ekstra dimension til turen. Det var en skøn blanding af spændende information og fantastiske udsigter. Hvert hjørne af kanalerne afslørede nye facetter af byen, og vi sukkede nærmest, da turen nærmede sig sin ende. Det var så lækkert med både underholdning og solskin, at vi uden tøven kunne have taget en ekstra omgang, hvis det bare havde været en mulighed.

Efter en hurtig kop kaffe på banegården fangede vi en bus imod Folkets park. Vi skulle lige et smut i Coop og fylde taskerne med svenske lækkerier, før vi smuttede over gaden og begav os ind i parken. Sidste vi besøgte stedet var det for at se Malmø Reptilcenter, som ligger lige først i parken. Denne gang bevægede vi os dog en smule længere ind. Vi havde reserveret bord til aftensmad på et af parkens spisesteder, men først nød vi godt at den smukke park, og den dejlig sommerstemning, hvor bassen fra en igangværende børnekoncert fungerede som lydtæppe dertil.

Det er virkelig imponerende, hvor omfattende og varieret Folkets Park er. Den byder på så mange forskellige områder og aktiviteter, som vi uden tvivl vil anbefale til alle, der nyder den slags oplevelser under deres rejser. Det er som en verden for sig selv, en legeplads for både voksne og børn. Et sted, hvor man kan lade sig indhylle af parkens grønne oaser, spille minigolf, lege på legepladser, lytte musik, spise og meget meget mere. Hver afdeling af parken synes at have sin egen unikke stemning og charme.

Aftensmaden blev indtaget på Far i Hatten – endnu en bordreservationen, som vi havde arrangeret hjemmefra. Stedet osede af liv og løssluppen stemning allerede ved ankomsten, og det veloplagte personale vist os vej til en fin lille vinduesplads med udsigt til en lille flok babykaniner, som blev aftenens underholdning.

Stemning blev krydret af den hyggelige belysning fra lanterner og levende lys på bordene, som skabte en intim atmosfære. Vinrankerne snoede sig elegant om loftet og tilføjede en ekstra dimension til rummet.

Menukortet var let og lækkert med fine små retter og spændende pizzaer. Vi valgte to retter hver, og et virkelig velsmagende glas lambrusco til dessert. Et friskt, perlende punktum efter en middag bestående af burrata med grønt, nybagt brød med sardiner og mørt svinekød med vandmelonsalat.

Parken var også smuk i tusmørket, da vi bevægede os tilbage mod bussen skulle køre os hjem. En fin og vellykket aften i dejlig omgivelser.
Da vi ramte hotellet igen blev kufferterne pakket, så vi næste kunne rulle direkte fra sengen og ud af døren. Vi havde nemlig lige et sidste måltid i det svenske, før turen for alvor gik mod Aalborg igen.

.. Vi havde nemlig aftalt at afslutte turen på Brunchotektet. Et virkelig fint og hyggeligt sted, hvis menukort vi var faldet pladask for. Blandt andet var det chiagrøden med kirsebær og den vulgære ret med æg, avocado og sovs som havde lokket afsted. Og det var endnu et velsmagende hit. Vi ved ikke hvorfor, men svenskerne har bare styr på det der med morgenmad. Det er faktisk en stor del af grunden til vores besøg – skrevet med både glimt og alvor i tasterne. Det er svært at sætte en finger på, hvad det er det gør, men der er ingen klager herfra.
Med mætte maver og kufferter på hjul satte vi for en sidste gang kursen mod banegården.

På banegården blev der shoppet et par rejsegaver, togmadpakker og lidt andet lir, som vi havde haft øjnene på de seneste dag. Derefter gik tur til København, hvor vi, trods meget sent sporskifte, nåede vores tog tilbage mod Jylland. Trætte, glade og overstadige efter en ualmindelig vellykket rejse. Tænk, at der lægger så meget ferieglæde og lækkerhed lige på den anden side af sundet.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *