A,  anbefaling,  inspiration,  opskrift

Simpel thaisuppe, en opskrift.

En drøm om asiatisk, småspicy suppe, i boldgade med Tom-yum (men uden nogen trang til at begive sig ud i vejret mod den asiatiske købmand, men blot i Netto) affødte denne simple, og for nogle nok derfor lidt småblasfemiske, “dansker udgave” af en thaisuppe.

Den blev dog modtaget med stor glæde, da den nåede bordet og i al beskedenhed, var jeg mindst ligeså begejstret som Skægaben, der 5 gange fik sagt “Fux, det’ godt, det her” under måltidet.

Varmende, smagfuld og krydret, lige som ønsket.

Derfor synes jeg, den fortjente en tur på bloggen – for det er helt så jeg ærger mig over, ikke at ha’ lavet dobbelt portion, så vi havde rester til idag.

Thaisuppe ala A:

2-3 pers., afhængig af sult/valg af tilbehør

Ingredienser:

300 gram fersk kyllingebryst/inderfilet

5 dl grøntsagsboullion

1 ds. kokosmælk, 400 ml

1 stor gulerod

0,5 peberfrugt

1 porre

2 fed hvidløg

0,5 ds. bambusskud (kan udelades eller erstattes af 1 peberfrugt)

0,5 glas rød karry pasta

2 spsk soya

1 spsk sukker

1 lime, saft og skal

Salt

Olie eller lign.

Shiracha eller chili efter ønske og smag (kan udelades)

Tilbehør:

Spis suppen som den er, lun et madbrød eller kog nudler eller ris efter anvisning på pakken.

Fremgangsmåde:

Kylling skæres i tern, krydres med chili hvis ønskes, brunes i olie på pande og sættes fra.

Alt grønt skæres i små, tynde stave/ringe og sauteres på samme pande med hvidløg.

Gryde tændes med vand og boullionterning, til denne er opløst – sauteret grønt, bambusskud (drænet) og kylling tilsættes og små simre i nogle minutter.

Kokosmælk, sukker, rød karrypasta, limesaft og revet skal fra lime + soya tilsættes herefter, samt rigeligt salt (gem evt en limebåd til pynt).

OBS: Vær forsigtig og smag dig frem, rød karrypasta er forskellige i styrke, så put evt. et par teskefulde i af gangen og smag efter. Vi kan lide det stærkt herhjemme, men retten kan ligeså nemt laves mild og ‘børnevenlig’.

Lad retten simre i et par minutter, hvor efter du smager om retten er, som du ka’ li’ det.

Serveres straks i skåle, evt. med en skive lime, samt tilbehør efter eget ønske.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *