

En drøm om asiatisk, småspicy suppe, i boldgade med Tom-yum (men uden nogen trang til at begive sig ud i vejret mod den asiatiske købmand, men blot i Netto) affødte denne simple, og for nogle nok derfor lidt småblasfemiske, “dansker udgave” af en thaisuppe.
Den blev dog modtaget med stor glæde, da den nåede bordet og i al beskedenhed, var jeg mindst ligeså begejstret som Skægaben, der 5 gange fik sagt “Fux, det’ godt, det her” under måltidet.
Varmende, smagfuld og krydret, lige som ønsket.
Derfor synes jeg, den fortjente en tur på bloggen – for det er helt så jeg ærger mig over, ikke at ha’ lavet dobbelt portion, så vi havde rester til idag.
Thaisuppe ala A:
2-3 pers., afhængig af sult/valg af tilbehør
Ingredienser:
300 gram fersk kyllingebryst/inderfilet
5 dl grøntsagsboullion
1 ds. kokosmælk, 400 ml
1 stor gulerod
0,5 peberfrugt
1 porre
2 fed hvidløg
0,5 ds. bambusskud (kan udelades eller erstattes af 1 peberfrugt)
0,5 glas rød karry pasta
2 spsk soya
1 spsk sukker
1 lime, saft og skal
Salt
Olie eller lign.
Shiracha eller chili efter ønske og smag (kan udelades)
Tilbehør:
Spis suppen som den er, lun et madbrød eller kog nudler eller ris efter anvisning på pakken.
Fremgangsmåde:
Kylling skæres i tern, krydres med chili hvis ønskes, brunes i olie på pande og sættes fra.
Alt grønt skæres i små, tynde stave/ringe og sauteres på samme pande med hvidløg.
Gryde tændes med vand og boullionterning, til denne er opløst – sauteret grønt, bambusskud (drænet) og kylling tilsættes og små simre i nogle minutter.
Kokosmælk, sukker, rød karrypasta, limesaft og revet skal fra lime + soya tilsættes herefter, samt rigeligt salt (gem evt en limebåd til pynt).
OBS: Vær forsigtig og smag dig frem, rød karrypasta er forskellige i styrke, så put evt. et par teskefulde i af gangen og smag efter. Vi kan lide det stærkt herhjemme, men retten kan ligeså nemt laves mild og ‘børnevenlig’.
Lad retten simre i et par minutter, hvor efter du smager om retten er, som du ka’ li’ det.
Serveres straks i skåle, evt. med en skive lime, samt tilbehør efter eget ønske.
4 Comments
Ellen
Den lyder godt og er i stil med de thaisupper jeg laver – thaisupper er bare altid rigtig gode, synes jeg, og nu har du nok lært, at man altid skal lave dobbelt portion, uanset hvilken suppe man har gang i. Arbejdet med det er langtfra det dobbelte, men det er glæden en dag eller to efter, når man har nem mad 😀
venterpaavin
Du har ganske ret – jeg elskér at ha’ rester. Og suppe kan jeg altid spise😍
– A
Piskeriset.dk
Jeg vil gerne bestille to portioner til i morgen, tak 😀
venterpaavin
Modtaget: Jeg sender dem med luftpost! 😁💪🏻
– A