Mor’s laktosefrie risalamandé
6-8 personer (afhængig af trang til at kunne tage stor portion/mere end en gang)
Du skal bruge:
2,25 dl. Pama grødris
1 l. laktosefri sødmælk, her Arla’s
4 dl. laktosefri piskefløde, her Arla’s
2 dl. vand
100 gram mandler
1. vaniljestang
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
Opskrift:
Start med at lave din risengrød, hvor du skal huske at røre og holde øje undervejs i processen, så grøden hverken brænder på eller bliver for tynd.
Grøden laves af 2 dl vand og 2 1/4 dl Pama grødris, om koges i 2 min. Tilsæt herefter din sødmælk. Massen koges yderligere ind til en lind risengrød. Dette tager ca. 35 min. Tilsæt undervejs 1 tskf. salt.
Giv mandlerne et kort opkog i mens grøden simre og smut dem derefter fri for skallen. Disse sættes til side i lufttæt beholder.
Når risengrøden er gennemkold (sættes helst i køleskab natten over) tilsættes grofthakkede mandler, korn af 1 vaniljestang samt 2 spsk. sukker. Du kan med fordel blande vaniljekornene i sukkeret først.
Alt sammen fordeles omhyggeligt og jævnt i grøden.
Slutteligt pisker du piskefløden til en let fast og luftig flødeskum – OBS: altså ikke for hårdt pisket – og vender det forsigtigt i risalamanden, til den er lind og ensartet.
Desserten sættes gerne på køl i et par timer inden servering, hvor den anrettes med netop dit favorit tilbehør.
Credit går til vores mor, som altid medbringer risalamandé til diverse arrangementer i december måned, og som med rette svømmer i ros herfor, hver eneste gang.
8 Comments
Piskeriset.dk
Oh no … nu har jeg lyst til risalamande <3
venterpaavin
Forståeligt. Af desserter er ostetallerken, risalamande (ovenstående) og citronfromage mine favoritter. Hvem sagde farmor/mormor syndrom?
camille
Jeg elsker bare risalamande så meget, og den her gør mig virkelig sulten.😋😉
venterpaavin
Du må i køkkenet så 😉
greta
Elsker virkelig risalamande, og den her er bare så god.😉😋
venterpaavin
Vi synes hverfald, det er den bedste 😀
Jonas
elsker bare mad uhmmmmm det gør mig helt sulten
venterpaavin
Det kender vi godt!