inspiration,  jeg elsker det,  opskrift,  snaksnak,  yumyum

Den bedste (laktosefri) risalamandé – en opskrift

Mor’s laktosefrie risalamandé

6-8 personer (afhængig af trang til at kunne tage stor portion/mere end en gang)

Du skal bruge:

2,25 dl. Pama grødris

1 l. laktosefri sødmælk, her Arla’s

4 dl. laktosefri piskefløde, her Arla’s

2 dl. vand

100 gram mandler

1. vaniljestang

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

Opskrift:

Start med at lave din risengrød, hvor du skal huske at røre og holde øje undervejs i processen, så grøden hverken brænder på eller bliver for tynd.
Grøden laves af 2 dl vand og 2 1/4 dl Pama grødris, om koges i 2 min. Tilsæt herefter din sødmælk. Massen koges yderligere ind til en lind risengrød. Dette tager ca. 35 min. Tilsæt undervejs 1 tskf. salt.

Giv mandlerne et kort opkog i mens grøden simre og smut dem derefter fri for skallen. Disse sættes til side i lufttæt beholder.

Når risengrøden er gennemkold (sættes helst i køleskab natten over) tilsættes grofthakkede mandler, korn af 1 vaniljestang samt 2 spsk. sukker. Du kan med fordel blande vaniljekornene i sukkeret først.

Alt sammen fordeles omhyggeligt og jævnt i grøden.

Slutteligt pisker du piskefløden til en let fast og luftig flødeskum – OBS: altså ikke for hårdt pisket – og vender det forsigtigt i risalamanden, til den er lind og ensartet.

Desserten sættes gerne på køl i et par timer inden servering, hvor den anrettes med netop dit favorit tilbehør.

Credit går til vores mor, som altid medbringer risalamandé til diverse arrangementer i december måned, og som med rette svømmer i ros herfor, hver eneste gang.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *