A,  brok,  folk er freaks,  snaksnak

Frygt

Jeg frygter altid lidt:

Tvangsægteskab med Bubber, Paludan og alle de der polerede, kropsbehåringsløse, pumpede mænd fra Hollywood.

At møde en elg. Altså. Se dem lige.

At være bænket i timevis i selskab, der ikke ejer selvironi.

Sommerfugle, mariehøner og guldsmede – alt der kan flyve ind i ens hår, bag persienner eller ind i lampeskærme – brrh. Det er nemmere bare at flytte ud, hvis sådan en flyver ind af vinduet.

Reality programmer – min pinlighedsgrænse er nået allerede ved introsangen.

At opfange andres sygdom, såvel som at videregive sygdom selv – for det er da så røvmeget spild af liv, at være ringe. Dette også, selvom jeg praktisk taget aldrig er syg – og heller ikke har været det i år. Måske det for mig – ligesom for K – er en slags erhvervsskade, efter mange år i jobs, hvor man har skulle passe på sig selv, fordi man hjælper udsatte borgergrupper. Det er så synd for alle de børn og voksne, der er sløje og har været det stortset gennem hele december, for man ved jo, så mange gør sig umage. Men det lidt utroligt, at myndighederne er ude og sige folk altså skal blive hjemme og holde op med at invitere gæster, hvis nogen i husstanden fejler noget, der kan smitte. Altså, er det ikke almen pli?

Til gengæld lærer jeg aldrig sådan helt at blive bange for:

At løbe tør for noget at snakke om.

At sige fra, hvis der er noget jeg virkelig ikke vil – eller ikke vil finde mig i. Det er gudskelov ret sjældent bydende nødvendigt.

Når folk ikke synes, jeg lige er deres kop the. Det er superfair, og helt umuligt at hidse sig op over.

At venner og familie fortæller gamle, pinlige fortællinger med mig som hovedperson – har i reglen selv videregivet dem til alle jeg kender, med store armbevægelser og ekstra ydmygende anekdoter, om egen dumhed.

Noget som helst overnaturligt.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *