K,  kage,  opskrift,  snaksnak,  yumyum

RabarberMazarin – en opskrift

Jeg delte for nylig denne dejlige mazarinkage med rabarbermarmelade med vores forældre, og den blev mødt med stor begejstring. Kagen er nem at lave, har en skøn blanding af sødme og syrlighed, og glasuren med rabarbermarmelade gav den lige det ekstra touch. Alle omkring kaffebordet var virkelig tilfredse, og det er blevet en ny favorit herhjemme. En simpel og lækker opskrift, og umiddelbart den største succes som jeg har haft som en, der hader at bage.

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 200g marcipan (tern eller revet)
  • 1,5 dl sukker
  • 5 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Et drys vanilje
  • 50g smør

Topping:

  • Flormelis
  • Rabarbermarmelade

Fremgangsmåde:

  1. Skær eller riv marcipanen og pisk den sammen med sukker og smør, indtil det bliver en lækker masse.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen, sørg for at piske godt mellem hvert.
  3. Vend mel, vanille og bagepulver forsigtigt i dejen og fordel den i en springform med bagepapir.
  4. Bag mazarinkagen ved 175 grader i cirka 45 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt.

Fyld og Pynt:

  1. Tag kagen ud af formen og lad den køle af.
  2. Flæk kagen igennem midten og smør et generøst lag rabarbermarmelade på.
  3. Pynt kagen med en glasur, der er rørt op med en smule rabarbermarmelade.

Resultatet? En himmelsk mazarinkage med en frisk tvist fra rabarberen.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *