Anne,  Griskhed,  Mad,  ønsker,  PURE NICENESS,  Tak,  yum

Uvurderlig gastronomisk niceness.


Skulle jeg spise et sted, resten af mit liv, så ville tapas-restauranten Pingvin i Aalborg, klart være det sted, jeg ville vælge. Har været der en enkelt gang før, og har sidenhen forsøgt at bilde mig selv ind, at det umuligt kunne være lige så godt, som jeg huskede – men åh jo. Maden, stemningen og vinen fortjener bestemt, den pediestal, som jeg i sin tid satte den op på.
Dette fik jeg bekræftet efter en hyggelig dag på Nordsø-museet, som mundede ud i endnu et Pingvin-besøg, og jeg var, som sagt svært begejstret. Og endnu engang var det meget svært at vælge fra deres brede, fristende menukort, men endte ud med følgende:


  • Carpaccio af Tun serveret med Ensalada Rusa, kartoffelsalat med oliven, ærter og æg
  • Cremet Fiskesuppe med skaldyr, safran, hvidvin og Pernod
  • Ovnbagt Smørfisk med pesto af nødder og urter, serveret kold på dildcreme
  • Carpaccio af Okseinderlår med balsamicosyltede svampe, trøffelmayo og brøndkarse
  • Gratineret Gedeost rullet i Emiliano skinke med rosmarin, balsamico glace og chilihonning
  • Braiseret Svinekæbe serveret med glaserede majroer

Samt dessert:

  • Créme Brûlée med lakrids og råmarinerede skovbær
  • Cheesecake med frisk Kiwi
  • Bagte blommer med græsk vanilieis


 
Jeg ved slet ikke hvad der var bedst; var det den smørbløde svinekæbe, eller den grotesk, svinske, lune gedeost med honning og sprød skinke? – tror næsten smørfisken på den kolde dildcreme vinder, men ærligt talt, så ved jeg det ikke. Endnu et besøg er helt sikkert krævet  

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *