Igår bagte vores mor en af vores absolutte favoritkager – nemlig banan/valnødde-kage!
Skøn, sød, blød og svampet. Hele huset dufter fuldstændig fantastisk, når den står til afkøling – og det er meget svært ikke at begynde på den, før den har nogenlunde stuetemperatur.
Vi var så heldige, at få et stykke med hjem til kaffen, og den er absolut ikke dårligere idag.
Skal du også prøve et stykke, kommer opskriften her:
4,5 dl. mel (2/3 hvedemel, 1/3 rugmel).
1 tsk. natron/bagepulver.
1 tsk. vaniljesukker.
1 dl. sukker/brun farin.
0,75 dl smagsneutral olie.
2,5 dl surmælksprodukt, fx. yoghurt naturel.
100 gram valnødder.
2 overmodne bananer – most.
Evt. 100 gram mørk chokolade, hvis man er til den slags.
Vådt og tørt blandes i to individuelle skåle, og vendes dernæst forsigtigt sammen. Et fad/springform smøres og drysses med rasp, hvorefter dejen hældes i. Kagen bages i varmluftovn på 180 grader i omtrent 20 min. Tjek evt. løbende med en strikkepind – hænger der dej ved, skal den have mere.
Serveres gerne med græsk yoghurt eller lignende efter afkøling.
Velbekomme
4 Comments
Maiken/Dronningemad
Mmmmm, ELSKER banankage! Og kender godt ventedilemmaet, for lun banankage er slet ikke så godt som kold. Vil prøve med lidt rugmel næste gang 🙂
KH Maiken/dronningemad
A + K = ♥
Lige netop, og det er så svært at holde sig i skindet 😀
Rugmelet er superlækkert deri, kagen bliver generelt lidt sprødere og tungere i det – det klæder især nødderne godt.
– Anne
Anonym
For søren altså! I er nu skylden til at jeg må gå ud og gennemrode køkkenet efter noget, der bare på nogen måde minder om den lækre banankage!! MUMS siger jeg bare….
//Amalie
Amalieardahl.com
A + K = ♥
Haha, undskyld – god jagt i køkkenskabene (;
– Anne